Duurzaam ondernemen & MVO

Bij duurzaam ondernemen staat niet alleen winst maken centraal, maar ook het minimaliseren van negatieve impact op het milieu en de maatschappij. Het gaat om het vinden van een balans tussen economische, sociale en ecologische belangen, waarbij de lange termijn centraal staat. Deze sprekers inspireren met hun verhaal en duurzame onderneming andere bedrijven om ook stappen te zetten op dit vlak. 

Sprekers over Duurzaam ondernemerschap & MVO inhuren

Maak een wereld van verschil

Bij duurzaam ondernemerschap kijk je naar de gehele keten van producten en diensten, van grondstoffen tot afvalverwerking. Het wereldwijde doel om CO2-uitstoot te verminderen vraagt om duurzame en creatieve oplossingen. Het gaat om het vinden van een evenwicht tussen economische, sociale en milieuoverwegingen bij het nemen van zakelijke beslissingen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame grondstoffen en het productieproces energie-efficiënter te maken. Of door te investeren in groene energie en je (internationale) medewerkers eerlijk te behandelen.

Duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor de planeet en de maatschappij, maar ook voor bedrijfsvoering. Door efficiënter om te gaan met grondstoffen en energie, worden kosten bespaard en winstgevendheid vergroot. Onze sprekers weten precies welke kansen en obstakels zich voordoen in de reis naar meer maatschappelijk verantwoord ondernemen. Van grote bedrijven en duurzame start-ups tot sociale projecten en lokale gemeenschappen: zij maken impact op de maatschappij en het milieu. Laat je inspireren door de verhalen van sprekers die grote stappen zetten in het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Inspiratie
Job van Hooijdonk met groene achtergrond
...

Job van Hooijdonk: "Stel een doel en ga ermee aan de slag!"

Het is bijna Earth Day en daarom vroegen we huysgenoot Job van Hooijdonk, oprichter van platform Regreener, hoe onze planeet ervoor staat.

...Meer