Vakgebied

Communicatie
Ondernemen
Financiën
Journalistiek

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management
Duurzaamheid & Klimaat
Creativiteit & Inspiratie
Economie & Financiën
Prinsjesdag

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Ann-Lynn Hamelink (1984) studeerde Politicologie in Amsterdam en is eindredacteur bij RTL Z en nieuwslezer bij RTL Z en bij RTL Nieuws. Ann-Lynn werkt sinds 2008 bij RTL. Dat is ook het jaar dat de kredietcrisis uitbreekt. Banken die omvallen of juist gered worden door de overheid, de economie die in een diepe recessie terecht komt. Het zijn ongekende tijden en als beginner in de journalistiek is het een leerzame tijd.

De afgelopen jaren volgende Ann-Lynn dossiers rondom de ontmanteling van warenhuis V&D en de arbeidsmarkt. Over het laatste thema heeft Ann-Lynn meerdere televisieprogramma’s gemaakt, onder meer een serie over zzp’ers.

Ann-Lynn is dol op cijfers, maar wil ook het verhaal achter de cijfers leren kennen. Waar zit de macht? Wie profiteert en wie juist niet? Op die manier kom je achter verhalen die je misschien in eerste instantie niet zou zien. Als eindredacteur en presentator is er iets minder tijd overgebleven voor het journalistieke handwerk, maar tegelijkertijd is er niets leuker dan de spanning en adrenaline van het maken van een nieuwsuitzending, zeker wanneer er breaking news is.

Ann-Lynn is de eindverantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsitems van RTL Z. Daarnaast doet ze de eindredactie wanneer er breaking news is. Bijvoorbeeld bij de schietpartij in Utrecht, de orkaan Irma en de Russische spionnen die in Nederland zijn uitgezet. Ook heeft ze haar bijdrage geleverd aan het RTL Z Startup Verkiezingsdebat (2017), KPN The Digital Dutch (2018 en 2019) en verschillende events van TEDx.

Lees meer
Ann Lynn
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer