Vakgebied

Communicatie
Ondernemen
Financiën
Journalistiek

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management
Duurzaamheid & Klimaat
Creativiteit & Inspiratie
Economie & Financien
Prinsjesdag

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ann-Lynn Hamelink (1984) studeerde Politicologie in Amsterdam en werkt sinds 2008 bij RTL.
Ze is nieuwslezer bij RTL Z en bij RTL Nieuws en eindredacteur bij RTL Z.


Journalist, presentator en eindredacteur

Als economisch journalist is Ann-Lynn dol op cijfers, maar wil ze ook het verhaal achter de cijfers leren kennen. Waar zit de macht? Wie profiteert en wie juist niet? Op die manier kom je achter verhalen die je misschien in eerste instantie niet zou zien. Als eindredacteur en presentator is er iets minder tijd overgebleven voor het journalistieke handwerk, maar tegelijkertijd is er niets interessanter dan de spanning en adrenaline van het maken van een nieuwsuitzending, zeker wanneer er breaking news is. In 2020 ging dat natuurlijk vaak over corona.


Ann-Lynn heeft meerdere jaren achter elkaar de eindredactie gedaan bij de speciale Prinsjesdaguitzendingen van RTL Z en in 2020 presenteerde zij deze drie uur durende uitzending ook.


De afgelopen jaren volgde Ann-Lynn dossiers rondom de ontmanteling van warenhuis V&D en de arbeidsmarkt. Over het laatste thema heeft zij meerdere televisieprogramma’s gemaakt, onder meer een serie over ZZP’ers en over de Wet Arbeidsmarkt in Balans.


Bij RTL Z zijn er ook geregeld thema-uitzendingen. Zo presenteerde Ann-Lynn de uitreiking van de Rabobank Duurzame Innovatieprijs 2020 en werkte zij mee aan uitzendingen over de beurs, beleggen en de coronacrisis. Ook werkt Ann-Lynn mee aan uitzendingen vanaf locatie. Zo was ze als eindredacteur in 2018 en 2019 bij KPN The Digital Dutch en verschillende events van TEDx.


Boek Ann-Lynn Hamelink bij het Sprekershuys!

Ann-Lynn Hamelink is te boeken als dagvoorzitter, interviewer, panellid, debat- en gespreksleider en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, ondernemerschap, business & management, duurzaamheid & klimaat en economie & financiën. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Ann-Lynn Hamelink boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Ann Lynn
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer