1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & debatleider

Donatello Piras

Donatello Piras, stem van BNR Nieuwsradio en het creatieve brein achter de Italië Podcast, verrijkt het Televisieprogramma 'Goed Nieuws Vandaag' op Talpa met zijn scherpe blik. Als meester in overtuigingskracht en debat is hij dé dagvoorzitter die ieder event transformeert tot een dynamisch en inspirerend samenzijn. Zijn lezing 'Geen Cappuccino na 11 uur' onthult met flair de Italiaans-Nederlandse culturele nuances. Met bijna twee decennia aan ervaring zet Donatello zijn stempel op elk congres, nationaal en internationaal, met authenticiteit en een verbindende visie. Hij is te boeken als dagvoorzitter, spreker, presentator, debatleider, trainer & coach bij het Sprekershuys.

...Donatello Piras

Over Donatello Piras

Donatello Piras excelleert in het stimuleren van dynamiek en diepgang op uw evenementen. Met zijn tact voor kritische vragen en relevante inhoud slaagt hij er telkens weer in de juiste sfeer te scheppen. Zijn bijdrage stopt niet bij de podiumpresentatie; hij is standaard actief betrokken bij de conceptuele vormgeving van uw bijeenkomst. Maar met de impactversneller van zijn team weet hij helemaal de inhoud beter te maken.


Van trainer tot auteur

Als Premium trainer & coach begeleidt Donatello topmanagers & politici op het gebied van overtuigingskracht. Daarnaast traint hij professionals in mediatraining, argumenteren en presenteren maar ook in beter debatteren, zowel in het Nederlands als in het Engels. Piras werkt ook als gastdocent en is verbonden aan diverse instellingen en beroepsgroepen zoals de Orde van Advocaten, de Campus Den Haag en het Nederlands Debat Instituut. Hij is een echte alleskunner. Zo schrijft en publiceert Donatello veel en is hij coauteur van de bestseller ‘Debatteren om te winnen’. Donatello zit als overtuigexpert en Italiëkenner vaak aan tafel bij diverse media waaronder RTL Late Night, NPORadio1, NOS, WNL, en de Volkskrant.


Spreker en dagvoorzitter

Als ervaren spreker en dagvoorzitter creëert Donatello Piras een hartelijke sfeer en zorgt hij dat de kernboodschap van het event helder overkomt. Zijn grondige verdieping in thema's en vaardigheid om inhoudelijk diepgang te bieden, complementeren zijn actieve bijdrage aan het format van een evenement. Zijn expertise in overtuigen en communicatie, gecombineerd met zijn meertaligheid, verzekert een connectie met elk publiek. Op het podium garandeert Donatello een overtuigende dynamiek en interactie met de deelnemers. Hij is te boeken als dagvoorzitter, spreker, presentator, debatleider, trainer en coach.


Boek Donatello Piras bij het Sprekershuys!

Donatello Piras is te boeken als dagvoorzitter, spreker, presentator, debatleider, trainer en coach. Hij spreekt tijdens zijn lezing over overtuigen, campagnevoeren, mediatraining, presenteren, argumenteren en pitchen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter en spreker Donatello Piras boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Onderwijs, Duurzaam presenteren, Communicatie, Media, Debatteren, Marketing, Retorica, Debat, Framing, Presenteren, Campagne voeren, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€3950

Sessies

Donatello Piras Training: Overtuigen

Als trainer en coach geeft Donatello cursussen en begeleid mensen in de zakenwereld. Donatello leert je in zijn cursussen hoe je het best mensen kan overtuigen en geeft de cursisten een goed inzicht op hun eigen communicatiestijl. Je analyseert de andere cursisten maar vooral ga je aan de slag met je eigen zodat je vooruitgang aan het boeken bent. De praktijkopdrachten bestaan uit het houden van een goede korte pitch of het presenteren van een voorstel in een setting naar keuze. Daarnaast begeleidt Donatello topmanagers, professionals en politici om een goede overtuigingskracht te krijgen, maar hij begeleidt zo ook in mediatraining, argumenteren, presenteren en in beter debatteren

Donatello Piras Dagvoorzitterschap

Donatello is één van de meest ervaren dagvoorzitters van Nederland. Hij is energiek & enthousiast en weet door zijn ervaring een belangrijke bijdrage te leveren in zowel de voorbereiding als het event zelf. Donatello adviseert je tijdens de voorbereiding zodat je op ieder onderdeel van je bijeenkomst het maximale uit je dag haalt. Tijdens het event kun je er rustig op vertrouwen dat het podiumprogramma goed en professioneel wordt geleid. Tot slot is Donatello inhoudelijk sterk en is hij zeer goed op de hoogte van vele onderwerpen en weet hij zich snel in te lezen zodat er op het podium een krachtige presentator staat. De impact van Donatello op het podium is een zaal vol toeschouwers wat betrokken is en geboeid blijft tot het laatste moment

Donatello Piras Lezing

Donatello is daarnaast als gastdocent verbonden aan diverse instellingen en beroepsgroepen zoals de Orde van Advocaten, de Campus Den Haag en het Nederlands Debat Instituut. Op dit moment geeft Donatello lezingen op het gebied van Overtuigen, Campagnevoeren, Mediatraining, Presenteren, Argumenteren en Pitchen. Hij brengt altijd op een overtuigende en bevlogen manier scherpte en interactie in een programma, bijeenkomst of discussie.

Het doel heiligt de middelen, zeker in dit vak.

Donatello Piras: ‘Als je alles dichtgooit, heeft dat negatieve effecten’

Donatello Piras | Showreel 2021 | Nederlands

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.