1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Erik Scherder

Spreker Erik Scherder is expert op het gebied van neuropsychologie én bewegingswetenschappen. Hij weet zijn grote hoeveelheid kennis toch op een fijne en duidelijke manier over te brengen aan het publiek. Hij is verbonden aan de afdeling Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en doet veel onderzoek naar de invloed van bewegen op het brein. Hij deelt de reactie van het brein op stress, gedrag en muziek vol enthousiasme met het publiek en geeft ze de handvatten voor een gezondere levensstijl. Erik Scherder is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Erik Scherder

Over Erik Scherder

Spreker Erik Scherder weet vol enthousiasme het publiek te vertellen over de werkingen van het brein en te inspireren op het gebied van leiderschap, teambuilding en sport & motivatie. Hij neemt ze niet alleen mee in zijn verhaal, maar weet ze ook op het puntje van hun stoel te krijgen.


Spreker

Het boeken van Erik Scherder als spreker blijkt een succes, want hij blijkt in staat zelfs de meest gevarieerde doelgroepen te fascineren met zijn lezingen. Als spreker houdt hij de aanwezigen constant op het puntje van hun stoel. Dit kunnen zijn oud-studenten beamen. De voormalig hoogleraar Klinische neuropsychologie weet als geen ander hoe je de aandacht van de luisteraar vasthoudt. Als het moet gaat hij zelfs bovenop de tafel staan, zoals hij eens deed in DWDD. Of het nou een lezing of college is, het is inhoudelijk tot in de details voorbereid, met ruimte voor vragen én een ‘puntje van de stoel garantie’.


Auteur & Presentator

De missie van Erik Scherder? De werkingen van het brein toegankelijk maken voor iedereen. Dit doet hij door middel van zijn boeken. 'Oud worden, jong blijven', bijvoorbeeld, leert de lezer hoe je op praktische wijze het brein jong houdt en zelfs dementie kunt tegengaan. In zijn programma’s maakt hij de wetenschap toegankelijk. Zo draait ‘Erik Scherder onderzoekt’ om het achterhalen van de wetenschap achter oude tegeltjes wijsheden. Die verbindt hij dan met alledaagse thema’s zoals eenzaamheid, lastige keuzes en vooroordelen. Verder deelt hij graag de geheimen achter het brein aan het werk zetten voor beter leiderschap, sterkere verbinding binnen teams en een gezonder leven met zijn publiek. Als expert op het gebied van neuropsychologie publiceerde Erik onder andere 'Laat je hersenen niet zitten' en 'Singing in the brain.' Met zijn nieuwe boek 'Hart voor je brein'' schrijft Erik over de kracht van hoop. Hoop heeft bijvoorbeeld een sterk beschermend effect tegen hart- en vaatziekten. En hoop en optimisme zijn hersenfuncties die trainbaar zijn!

Boek Erik Scherder bij het Sprekershuys!

Erik Scherder is te boeken als spreker en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals sport & motivatie, leiderschap en teambuilding. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Erik Scherder boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Het brein, Geheugen, Hersenonderzoek, Neuropsychologie, Psychologie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Erik Scherder Lezing: Werkstress

Eindeloze meetings, deadlines en ontelbare notificaties leiden tot werkstress. Maar wat kun je er tegen doen? Door te laten zien wat er in de hersenen gebeurd bij stress, deelt Erik in zijn lezing hoe je werkstress vermindert en gescheiden houdt van je privéleven. Als neuroloog heeft hij hier genoeg ervaring mee en kan hij hier genoeg over vertellen.

Erik Scherder Webinar

"Om de gevolgen van het coronavirus voor de volksgezondheid zoveel mogelijk te beperken, zitten we thuis”. En dat leek nog wel even te duren.

Maar juist dat thuis ‘zitten’ kan ertoe bijdragen dat de weerstand tegen virussen (ons immuunsysteem) verzwakt. Wereldwijd waren we al inactief en tijdens de pandemie nog méér! Minder bewegen beïnvloedt niet alleen ons afweersysteem, maar zorgt ook voor stress en minder nachtrust. Wat we hieraan kunnen doen? Dat deelt Erik in zijn lezing.


Erik Scherder Lezing: Het Effect van Bewegen

We worden niet alleen luier, maar ook dommer. Gaat je geheugen kapot als je teveel achter je computer hangt? Erik spreekt over het effect van bewegen op de hersenen en laat het belang van vitaliteit zien, ook op de werkvloer.

Erik Scherder Lezing: Gedrag en Mentale Gezondheid

Het is helder dat bewegen een effect kan hebben op je stemming. Maar zijn er nog verdergaande effecten? Jouw gedrag is van invloed op de mentale gezondheid. Erik leert je hoe je daarmee om kunt gaan zodat je je zowel op werk als thuis lekker in je vel voelt.

Erik Scherder Lezing: Het Brein en Breinonderhoud

Het brein is net een computer: het heeft een aan knop, een grote opslag en heeft soms een update nodig. In deze sessie deelt Erik de handleiding van je brein.

Erik Scherder Lezing: Muziek en het Brein

Muziek activeert ons hele brein. Het is één van de krachtigste middelen om emoties op te roepen. Waarom maakt een liedje ons blij, actief of juist rustig? In deze lezing laat Erik zien wat de werking van muziek in het brein is.

Erik Scherder | Waarom is wandelen goed voor je brein?

Waarom krijg je stress van thuiszitten? | Erik Scherder

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.