Vakgebied

Wetenschap
Brein
Neuropsychologie
Neurowetenschap (Social Neuroscience)
Neuromarketing

Thema's

Mens & Maatschappij
Wetenschap
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 3.150

Biografie

Biografie

Victor Lamme is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Hij spreekt over de onderwerpen wetenschap, neuromarketing, neuropsychologie, gezondheid en levensstijl. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Spreker Victor Lamme

Spreker Victor Lamme is vermaard hersenonderzoeker met publicaties in wetenschappelijke tijdschriften als Nature en Science. Maar met evenveel plezier schreef hij de populaire bestsellers ‘De Vrije Wil Bestaat Niet’ en ‘Waarom’?, waarin hij laat zien hoe hersenonderzoek een heel nieuw licht werpt op wie we werkelijk zijn. Ook is Victor Lamme hoogleraar en hersenonderzoeker bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Victor Lamme weet als geen ander zijn kennis over het brein te vertalen naar de praktijk en is daarom een veelgevraagd gast op podia, radio en TV. De lezingen van spreker Victor zitten tjokvol verrassende inzichten voor marketeers, managers, bedrijven, overheid en ieder ander die menselijk gedrag effectief wil beïnvloeden.

Webinar Victor Lamme

De webinar 'Het brein in tijden van crisis' door Victor Lamme is zowel inspirerend als praktisch. 'Op welke knoppen kan ik drukken om gedrag op afstand (1,5 meter) te beïnvloeden?'

Wat doet een crisis als de coronapandemie met ons brein? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook in dit soort tijden geestelijk fit en gemotiveerd blijven? Zowel thuiswerkers als mensen in essentiële beroepen worden geconfronteerd met grote veranderingen, soms heftige emoties, en in ieder geval een situatie die veel aanpassingen vereist.

En dat vereist heel andere hersenprocessen dan we gewend zijn te gebruiken. Victor Lamme laat in deze webinar zien hoe ons brein werkt in tijden van crisis, en hoe we die kennis kunnen gebruiken om optimaal om te gaan met de uitdagingen waar we nu voor staan. Hoe communiceer ik effectief met mensen, wat werkt wel en wat juist niet? Hoe beïnvloed ik gedrag, de keuzes die mensen maken, en hoe ga ik om met emoties op een afstand van 1.5 meter of meer? Kortom, hoe druk ik nu nog op de goede knoppen in het brein van mijn klant, mijn medewerker, de burger, of de patiënt? Leer alles over hoe een crisis de fundamentele drijfveren achter ons gedrag blootlegt, en lach daarbij ook een beetje om jezelf!

Lezing Victor Lamme

Victor Lamme spreekt graag voor algemeen publiek, voor een bedrijf of op een professioneel congres. Lezingen zijn altijd een interactief multi-media gebeuren, met veel plaatjes, films of experimentjes waaraan het publiek zelf kan meedoen. Verwacht een onverwachte of zelfs provocerende stellingname die altijd met argumenten wordt ondersteund, maar toch veel voer voor discussie oplevert.

Lees meer
Victor Lamme inhuren als spreker bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer