1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Victor Lamme

Spreker Victor Lamme is hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en expert op het gebied van perceptie en bewustzijn. Hij schrijft columns en werkt hij aan een populair wetenschappelijk boek over het bewustzijn. Zijn lezingen zitten altijd vol met plaatjes, films of experimentjes waaraan het publiek zelf kan meedoen. Hij weet als geen ander zijn kennis over het brein te vertalen naar de praktijk op podia, tv en radio. Victor is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Victor Lamme

Over Victor Lamme

Spreker Victor Lamme is vermaard hersenonderzoeker met publicaties in wetenschappelijke tijdschriften als Nature en Science. Maar met evenveel plezier schreef hij de populaire bestsellers ‘De Vrije Wil Bestaat Niet’ en ‘Waarom’?, waarin hij laat zien hoe hersenonderzoek een heel nieuw licht werpt op wie we werkelijk zijn. Ook is Victor Lamme hoogleraar en hersenonderzoeker bij de afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Victor Lamme weet als geen ander zijn kennis over het brein te vertalen naar de praktijk en is daarom een veelgevraagd gast op podia, radio en TV. De lezingen van spreker Victor zitten tjokvol verrassende inzichten voor marketeers, managers, bedrijven, overheid en ieder ander die menselijk gedrag effectief wil beïnvloeden.


Webinar Victor Lamme

De webinar 'Het brein in tijden van crisis' door Victor Lamme is zowel inspirerend als praktisch. 'Op welke knoppen kan ik drukken om gedrag op afstand (1,5 meter) te beïnvloeden?'

Wat doet een crisis als de coronapandemie met ons brein? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook in dit soort tijden geestelijk fit en gemotiveerd blijven? Zowel thuiswerkers als mensen in essentiële beroepen worden geconfronteerd met grote veranderingen, soms heftige emoties, en in ieder geval een situatie die veel aanpassingen vereist.


En dat vereist heel andere hersenprocessen dan we gewend zijn te gebruiken. Victor Lamme laat in deze webinar zien hoe ons brein werkt in tijden van crisis, en hoe we die kennis kunnen gebruiken om optimaal om te gaan met de uitdagingen waar we nu voor staan. Hoe communiceer ik effectief met mensen, wat werkt wel en wat juist niet? Hoe beïnvloed ik gedrag, de keuzes die mensen maken, en hoe ga ik om met emoties op een afstand van 1.5 meter of meer? Kortom, hoe druk ik nu nog op de goede knoppen in het brein van mijn klant, mijn medewerker, de burger, of de patiënt? Leer alles over hoe een crisis de fundamentele drijfveren achter ons gedrag blootlegt, en lach daarbij ook een beetje om jezelf!


Lezing Victor Lamme

Victor Lamme spreekt graag voor algemeen publiek, voor een bedrijf of op een professioneel congres. Lezingen zijn altijd een interactief multi-media gebeuren, met veel plaatjes, films of experimentjes waaraan het publiek zelf kan meedoen. Verwacht een onverwachte of zelfs provocerende stellingname die altijd met argumenten wordt ondersteund, maar toch veel voer voor discussie oplevert.


Boek Victor Lamme bij het Sprekershuys!

Victor Lamme is te boeken als spreker en is expert op het gebied van (neuro) wetenschap, brein, neuropsychologie en neuromarketing. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Victor Lamme boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Neuromarketing, Het brein, Neurologie, Neuropsychologie, Wetenschap

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3150

Sessies

Victor Lamme De hersenen en recht

Hersenwetenschap trekt de conclusie dat vrije wil niet bestaat. Wat heeft dit voor consequenties voor de rechtspraak? Is niemand meer verantwoordelijk voor wat hij doet? Of moeten we naar een ander systeem van oordelen en straffen, waarin toerekeningsvatbaarheid een heel andere inhoud krijgt? Juristen zitten op de voorste rij bij het inpassen van inzichten uit de hersenwetenschap in de maatschappij.

Victor Lamme De hersenen en economie

Nergens wordt zo duidelijk dat mensen niet rationeel handelen als in de economie. Waarom nemen mensen altijd zulke vreemde financiële beslissingen? Waarom zorgen ze niet voor hun pensioen? En waarom zijn het doorgaans zulke slechte beleggers? Ontdek dat het brein een fantastisch apparaat is, maar volkomen ongeschikt voor het omgaan met geld. En leer hoe de valkuilen die het brein voor ons graaft kunnen worden omzeild.

Victor Lamme De hersenen en gedragsbeïnvloeding

Mensen zijn gewoontedieren, en niets lijkt moeilijker dan van onze ingesleten routines af te komen. Hoe kun je mensen werkelijk aanzetten tot ander gedrag? Of het nu gaat om het milieu, onze omgang met anderen, voedsel, stoppen met roken, omgaan met geld of wat we doen in het verkeer, de kunst van werkelijke effectieve gedragsbeinvloeding is om aan te sluiten op de mechanismen in het brein van mensen in plaats van daartegenin te gaan. Daarom is bewustwording zinloos, en werkt nudging wel. Leer het brein van anderen effectief te manipuleren door de diepste drijfveren van mensen te herkennen en te bespelen.

Victor Lamme Webinar: Het brein in tijden van crisis

Wat doet een crisis als de coronapandemie met ons brein? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook in dit soort tijden geestelijk fit en gemotiveerd blijven? Zowel thuiswerkers als mensen in essentiële beroepen worden geconfronteerd met grote veranderingen, soms heftige emoties, en in ieder geval een situatie die veel aanpassingen vereist. En dat vereist heel andere hersenprocessen dan we gewend zijn te gebruiken. Victor Lamme laat in deze webinar zien hoe ons brein werkt in tijden van crisis, en hoe we die kennis kunnen gebruiken om optimaal om te gaan met de uitdagingen waar we nu voor staan. Hoe communiceer ik effectief met mensen, wat werkt wel en wat juist niet? Hoe beïnvloed ik gedrag, de keuzes die mensen maken, en hoe ga ik om met emoties op een afstand van 1.5 meter of meer? Kortom, hoe druk ik nu nog op de goede knoppen in het brein van mijn klant, mijn medewerker, de burger, of de patiënt? Leer alles over hoe een crisis de fundamentele drijfveren achter ons gedrag blootlegt, en lach daarbij ook een beetje om jezelf!

Victor Lamme Perceptie van aandacht

Iets zien dat voor je ogen verschijnt, niets lijkt eenvoudiger. Toch is het een van de grootste mysteries. Iedereen heeft zo zijn eigen interpretatie van de werkelijkheid, en dat heeft grote consequenties voor de beleving van kunst, architectuur en design. Ontdek de wetten die maken dat een beeld wordt opgemerkt en de juiste snaren raakt in het brein.

Victor Lamme Neuromanagement

Over management zijn al een miljoen boeken verschenen, maar de essentie is toch deze: wie mensen wil managen moet weten hoe hij breinen aanstuurt. Ontdek waarom praten niet helpt, en welke middelen wel effectief zijn om gedrag te laten draaien. Wie de drie knoppen in het brein kent die menselijk gedrag bepalen weet wat hij moet doen als hij zijn mensen effectief wil beïnvloeden richting productief gedrag. Want vrije wil bestaat niet.

Victor Lamme Neuromarketing

Met de komst van hersenscans werd het voor het eerst mogelijk de impact van reclame, verpakking en design direct te meten in het brein van de consument. Leer waarom consumenten ondervragen zo weinig zegt over consumentengedrag en waarom 80% van de producten die in de markt worden gezet daarom mislukt. Ontdek op welke knoppen in het brein van de consument moet worden gedrukt voor een effectieve marketing. En wat de nieuwste ontwikkelingen zijn in de toepassing van hersenwetenschap in marketing.

Victor Lamme De hersenen en de Vrije wil

Wat ligt er werkelijk ten grondslag aan ons gedrag? Wie neemt er de beslissingen in ons hoofd? Van slaapwandelende moordenaars via onbewuste beïnvloeding naar 'Mart Smeets': het mannetje in ons hoofd dat denkt te weten waarom we doen wat we doen maar niet veel meer is dan iemand die commentaar geeft op de hersenprocessen die werkelijk ons gedrag bepalen. Verlaat de zaal met het besef dat wij veel meer zijn dan onze gedachten.

Victor Lamme De hersenen en HRM

Waarom kiezen mensen voor een baan? Uit onderzoek blijkt dat de keuzes die mensen maken worden bepaald door allerlei onbewuste hersenprocessen en irrationele emoties. Victor Lamme laat zien wat zich afspeelt in onze hersenpan, en hoe je die kennis kunt inzetten om mensen beter te begrijpen, en daarmee jezelf als werkgever aantrekkelijker te maken. Een goede werkgever weet de ‘goede knoppen’ in het brein van werknemers te vinden, zodat zij niets liever willen dan vol enthousiasme een maximale prestatie leveren, in de rij staan voor een baan en eenmaal binnen nooit meer weg willen. Wat is neuromanagement en neuromarketing? Hoe krijg je mensen daadwerkelijk in beweging? Hoe win je vertrouwen? Hoe manage je een verandering of stuw je medewerkers naar grotere hoogte? Leer in deze interactieve masterclass alles over gedragsbeïnvloeding, en lach ook een beetje om jezelf!

Victor Lamme Brain reading

Sinds een jaar of vijftien worden hersenscans ingezet om meer te begrijpen over het brein. Sinds kort is daar een spannende ontwikkeling bijgekomen: met hersenscans rechtstreeks gedachten, voorkeuren en herinneringen - bewust of onbewust - aflezen uit het brein. Zo weten we meer over wat zich nog afspeelt bij een patiënt in coma, waar iemand echt van houdt, en of iemand kennis heeft over een misdrijf dat is gepleegd. Zelfs meekijken in iemands droom behoort tot de mogelijkheden...

Victor Lamme De hersenen en vertrouwen

Niets is zo belangrijk voor een bedrijf of instituut als vertrouwen. Het nieuwe toverwoord is 'Transparantie': als we mensen maar precies vertellen wat we doen en waarom, komt het vertrouwen vanzelf. Hersenwetenschap en psychologie vertellen echter een heel ander verhaal. Vertrouwen is een irrationele emotie, en transparantie is juist funest voor het vertrouwen in elkaar. Leer op welke knoppen je wel moet drukken om het vertrouwen van mensen en consumenten te winnen.

Victor Lamme Ons bewustzijn

Door Science is bewustzijn uitgeroepen tot een van de laatst overgebleven grote raadsels van het universum. Hoe kan het dat we met anderhalve kilo vet en eiwitten in ons hoofd bewuste ervaringen hebben, waar schijnbaar veel complexere apparaten die niet hebben? Wat gebeurt er als het bewustzijn wegvalt, zoals in slaap of bij een patiënt in coma? Bestaat er toch een ziel? Ga mee in de fascinerende zoektocht naar het wonder dat in ieders hoofd plaatsvindt.

Technocratie past bij menselijk brein? Victor Lamme over vrije wil en coronabeleid

Microchip in de hersenen: “De mens wordt een soort robot" - RTL LATE NIGHT

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.