1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Job van den Berg

De ontwikkelingen rondom digitalisering, data en AI gaan razendsnel. Wie toekomstbestendige bedrijven wil bouwen, zal moeten innoveren. Technologie-kenner en data-expert Job van den Berg neemt je in zijn inspirerende keynotes en praktische workshops mee in de mogelijkheden. Toegankelijk, praktisch, met veel energie én met gevoel voor urgentie. Vanuit zijn jarenlange ervaring als spreker, trainer en data-kenner voor grote organisaties als DPG Media, Bluefield en Kantar, weet hij iedereen te boeien met zijn talloze voorbeelden hoe je data en AI voor je laat werken. Als partner en mede-eigenaar van ai.nl en the Automation group neemt hij jouw publiek mee om de urgentie te voelen en het laaghangende fruit te plukken. Job van den Berg is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Job van den Berg

Over Job van den Berg

De ontwikkelingen rondom data en AI gaan razendsnel. Wie toekomstbestendige bedrijven wil bouwen, zal moeten innoveren. Data- en AI-expert Job van den Berg neemt je in zijn inspirerende keynotes en praktische workshops mee in de mogelijkheden. Toegankelijk, praktisch, met veel energie én met gevoel voor urgentie. Vanuit zijn jarenlange ervaring als spreker, trainer en data-kenner voor grote organisaties als DPG Media, Sanoma en Kantar, weet hij iedereen te boeien met zijn talloze voorbeelden hoe je data en AI voor je laat werken. Hij was Chief Data Officer bij Kantar en DPG Media; won meerdere AMMA-awards met zijn teams en deelt geregeld zijn visie in de media. Sinds 2023 is hij samen met Remy Gieling partner bij en mede-eigenaar van Ai.nl en AI-softwarebedrijf The Automation Group.


Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten

Hij is co-auteur van het recent verschenen boek “Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten” dat wordt uitgegeven door Haystack. Als partner en mede-eigenaar van ai.nl neemt hij jouw publiek mee om de urgentie te voelen en het laaghangende fruit te plukken.  Op zijn website deelt Job wekelijks tips en tricks om succesvol data en AI in de praktijk te brengen en geeft een inkijkje in zijn brede ervaring.


Kansen van data en AI

Door zijn brede ervaring is hij in staat om zowel de business-, data- als organisatorische kant te belichten. Dit doet hij ook onder andere in column- en podcast-formats die hij heeft ontwikkeld en gehost vanuit DPG Media, De Ondernemer, VIA Nederland en DDMA. Naast het geven van keynotes schrijft Job maandelijks over de kansen van data en AI en heeft hij een Data Column bij De Ondernemer Live. Job heeft met zijn teams verschillende data-awards gewonnen zoals in 2020 2 AMMA’s.


Presentator AI at Work

Job is presentator van de AI-serie AI at Work (DPG Media/BusinessWise) waar hij met bedrijven in gesprek gaat hoe en waarom ze AI inzetten. Een uniek inkijkje achter de schermen bij bedrijven die AI toepassen.


Handboek AI Strategie

Het AI duo, Remy Gieling en Job van den Berg hebben recentelijk hun derde boek gelanceerd, getiteld ‘Handboek A| Strategie’. Van business uitdaging naar AI-oplossing. Het boek zit boordevol praktische tips en cases van Nederlandse AI-koplopers als Picnic, ANWB, FrieslandCampina en KPN. Met de uitgebreide ervaring en deskundigheid bieden Job en Remy een waardevolle kijk op de toepassing van kunstmatige intelligentie in de hedendaagse bedrijfsvoering. 

Boek Job van den Berg bij het Sprekershuys!

Job van den Berg is te boeken als spreker en is expert op het gebied data, AI en digitalisering. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Job van den Berg boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Big Data, Kunstmatige Intelligentie, Technologie, ChatGPT, Data, Digitalisering, Artificial Intelligence

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Alles wat je moet weten over data science en AI in 1 uur

Er wordt veel over AI en Machine Learning gesproken maar wat is het precies, hoe werkt het precies en wat levert het op? In deze sessie word je meegenomen in de wondere wereld van data science en AI met nadruk op de praktijktoepassingen. Stapje voor stapje neem ik het publiek mee hoe AI modellen in een zelfrijdende auto of het algoritme van Netflix precies werkt en hoe data hierin worden gebruikt. Ook deel ik hoe een data science team doorgaans werkt en welke kansen het op kan leveren als ze samen werken met business teams.


Enthousiast, inspirerend, authentiek en laagdrempelig – zonder buzz-woorden maak ik de kansen concreet zodat iedereen het begrijpt.

Met deze 6 stappen heb je je data investering in no time terug verdiend

Er wordt veel gesproken over de kansen van data en AI maar in de praktijk is het best lastig om er waarde uit te halen. Veel bedrijven struggelen er mee. En dat is zonde. Want bij een goede toepassing en implementatie levert het in no-time geld op. Op basis van jarenlange ervaringen bij bedrijven deelt Job 6 stappen om rendement uit data te halen en er voor te zorgen dat de gehele organisatie van data gaat profiteren. Job deelt praktijkinzichten en voorbeelden zodat je na de keynote weet aan welke knoppen je moet draaien om het rendement op data sneller terug te verdienen met support van de organisatie.


Enthousiast, inspirerend, authentiek en laagdrempelig – zonder buzz-woorden maakt Job de kansen concreet zodat iedereen het begrijpt.

...
Wat een energie en inspiratie geeft Job in zijn presentatie over AI! Helder, duidelijk en ontzettend tot actie! Ik ben ervan overtuigd dat al onze gasten met veel plezier zijn boek lezen wat wij aan het einde van onze dag aan onze gasten gegeven hebben.
Marc Vermeulen | herenvest.nl
...
Ik had het voorrecht om de lezing van Job van den Berg over AI bij te wonen en kan zeggen dat het een geweldig interessant was. De lezing was niet alleen toegankelijk voor iedereen, maar zette ook aan tot nadenken over de mogelijkheden en valkuilen van het gebruik van AI. Wat deze lezing zo bijzonder maakte, was de manier waarop Job van den Berg ons meenam in de wereld van AI, ongeacht onze voorkennis op dit gebied. Het verhaal werd ook nog interessanter toen de link naar onze organisatie werd gemaakt. Wat mij zo enthousiast maakte over zijn lezing, was de perfecte balans tussen informatieve inhoud en inspiratie. Deze lezing over AI is dus absoluut een aanrader. Of je nu een expert bent op dit gebied of helemaal nieuw bent in de wereld van AI.
Ömer Kaya | Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst
...
Job geeft op een toegankelijke en leuke manier informatie over AI. De presentatie is interactief en ondersteund met leuk beeldmateriaal. Iedereen binnen ons team had na deze sessie een basiskennis van AI en een idee van hoe het ons kan helpen onze processen makkelijker te maken.
Linda van der Wel | Noordhoff
...
Voor een LinkedIn serie over AI in de IT-industrie hebben wij Job uitgenodigd te vertellen over de laatste trends op dit gebied. Job wist op een duidelijk en energieke manier voor de camera te vertellen over zijn expertise. Gedurende dit hele proces was de communicatie zeer aangenaam en paste hij zich graag aan op verzoeken vanuit ons. Wij zijn enorm blij met zijn bijdragen!
ASUS
...
Job heeft een inspirerende presentatie neergezet. Het heeft onze medewerkers inzichten gegeven over het gebruik van AI.
Suzanne van Moorselaar | Syntrophos
...
Job heeft recentelijk een presentatie gegeven aan onze organisatie over kunstmatige intelligentie. Hierbij nam Job ons in 60 minuten mee over de ontwikkelingen op het gebied van data en ai door de tijd heen naar de impact van ai op de samenleving en wat er nog op ons af gaat komen. Hoe kun je AI en ChatGPT als organisatie omarmen, wat betekent dit voor de strategie? Een ontzettend interessante keynote waar we met een groep van verschillende levels naar hebben geluisterd. Dank je wel!
Dorine Kuitenbrouwer | Cohedron

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.