1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & ondernemer

Eva de Mol

Dr. Eva de Mol is een expert op het gebied van ondernemerschap, teams en investeren. Eva is oprichter van het eerste en grootste investeringsfonds in technologie startups in Nederland, CapitalT, ze schrijft een column in de Quote over ondernemerschap, daarnaast maakt ze zich hard voor meer diversiteit in technologie en Eva spreekt veel over macro-economische trends, zoals de toekomst van werken, de Europese techsector en hoe innovatie ons leven beïnvloedt. Eva de Mol is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Eva de Mol

Over Eva de Mol

Hoe beïnvloed technologie ons leven? Hoe bouw je eigenlijk een succesvol ondernemersteam? Als investeerder in technologie startups spreekt Dr. Eva de Mol dagelijks met ondernemers, investeerders en technologen. Eva is oprichter van het eerste en grootste investeringsfonds in technologie startups in Nederland ,opgericht door vrouwen, CapitalT. Zij heeft een portfolio met meer dan 25 investeringen, op het gebied van digitale technologie en artificial intelligence. Ze staat daarnaast in de top 10 bekende vrouwelijke ondernemers van Nederland, samen met Nikkie Plessen en Linda de Mol.


Startup succes

Eva promoveerde op Berkeley University in California en VU Universiteit, waar ze onderzoek deed naar de factoren die leiden tot startup succes. In Silicon Valley volgde ze meer dan 1000 ondernemersteams over 5 jaar tijd en liet zien dat team dynamiek van cruciaal belang is in het bereiken van startup succes. Veel belangijker dan alleen een goed businessplan of een grote potentiële markt voor een product. Eva is dan ook een expert op het gebied van diversiteit en inclusie en heeft veel kennis van concrete tools die bedrijven kunnen gebruiken om cultuur binnen de organisatie te verbeteren. 


Harvard Business Review en Forbes

Haar onderzoek is wijds gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Geregeld schrijft Eva voor Harvard Business Review en Forbes. Eva spreekt veel over macro-economische trends, zoals de toekomstige arbeidsmarkt, de rol van AI, en hoe innovatie ons leven beïnvloed. 


Ondernemen, teams, AI en investeren

Ze schrijft een column in Quote over ondernemerschap, investeren en artificial intelligence. Eva is een vaste gast bij BNR en schuift geregeld aan bij opinie programma’s om economische actualiteiten te duiden. Eva maakt zich hard voor meer diversiteit in technologie en ondernemerschap en deelt graag haar lessen over het bevorderen van een meer inclusief ecosysteem en deelt graag haar lessen over het bevorderen van een meer inclusief ecosysteem.


Eva werd onlangs uitgeroepen tot een van de 10 bekendste ondernemers van Nederland door Bedrijvenconsultant.


Boek Eva de Mol bij het Sprekershuys!

Eva de Mol is te boeken als spreker en dagvoorzitter en is expert op het gebied van (crypto-)technologie, AI, wetenschap, ondernemerschap, investeren en pitchen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Eva de Mol boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Ecosystemen, Kunstmatige Intelligentie, Investeren, Teamontwikkeling, AI, Start-ups, Vrouwelijk ondernemerschap, Pitchen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€3750

Sessies

Investeren kun je leren

Bij investeren denken veel mensen aan hogere wiskunde. Je moet echter gewoon een keer beginnen. In deze sessie laat Eva je zien zien hoe je klein kunt beginnen en welke verschillende vormen van investeren er mogelijk zijn. Ook laat ze zien waar je op moet letten als startende investeerder, en wat je vooral nooit moet doen.


Welke factoren doorslaggevend zijn voor het succes van een jong bedrijf? Gebaseerd op de bevindingen van haar promotie-onderzoek en meer dan 10 jaar onderzoek laat Eva op een data-gedreven manier zien hoe belangrijk het is naar zowel kennis en vaardigheden, als teamdynamiek te kijken, in de analyse van het perfecte team. Ook wordt het belang van diversiteit en conflict in deze sessie besproken.

Onze digitale toekomst

In deze sessie geeft Eva een overzicht van de invloed van technologie in ons leven. Grote techbedrijven beïnvloeden ons leven iedere dag, zonder dat we ons daar altijd bewust van zijn. Artifical Intelligence komt niet alleen met positieve oplossingen, ook zien we steeds meer "biased" AI, waar technologie ons aanzet tot verkeerde keuzes.

De perfecte pitch

Een perfecte pitch komt vaak van pas. Of je nu een nieuw idee op een plan naar je leidinggevende of teamleden moet presenteren. Gebaseerd op haar dagelijks werk als investeerder, waar ze meer dan 20 pitches per week beoordeelt, geeft Eva je in deze sessie de ingrediënten voor de perfecte pitch.

Artificial Intelligence

Eva investeert in de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en is lid van de Raad van Advies van AI.nl, de grootste kennisorganisatie op het gebied van kunstmatige intelligentie. In haar presentaties geeft ze organisaties dan concrete tools mee om toekomstbestendig te innoveren met data en Artificial Intelligence.

Droom groot

Eva de Mol (CapitalT) over STARTUPS, GELD en GEHEIMEN van SUCCES | 7DTV

Tech-investeerder Eva de Mol: "Je moet investeren in het fiscaal aantrekkelijk maken"

...
Eva is een slimme vrouw met veel kennis van zaken en van veel markten thuis. Voor een gesprek aan een talkshowtafel, maar ook voor het geven van een college in een tv-studio draait zij haar hand niet om. Én ze is ook nog eens een heel prettig mens om mee samen te werken!
Steph Nigten, Eindredacteur Omroep Human, Eva Jinek, Sophie & Khalid
...
Eva is een inspirerende spreker en heeft met passie over de ontwikkelingen in AI en technologie in het algemeen gesproken. Erg interessant dat ze ervaringen en praktijkvoorbeelden deelt die aansprekend zijn in onze verzekeringsbranche en daarbuiten. Interactie en discussie na afloop met onze leden was erg leerzaam.
Everling | voorzitter Nederlandse Co-Assurantie Sociëteit

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.