Vakgebied

Ondernemerschap
Journalistiek

Thema's

Ondernemerschap
Business & Management
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financiën
Innovatie & Trends
Webinar

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Sander Schimmelpenninck is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid. Hij spreekt over de onderwerpen ondernemerschap, politiek, journalistiek, innovaties, trends en management. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Sander Schimmelpenninck

Sander is opgegroeid in Twente en woont nu in Amsterdam. Hij studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn studie begon hij met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas. In 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’.

Hoofdredacteur voor Quote

Sander Schimmelpenninck werd in november 2016 benoemd tot hoofdredacteur voor Quote. Bij Quote zorgde Sander voor de nodige opschudding. Zo schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Aribnb en nam het op voor het fenomeen corps.

Daarnaast schreef hij een aantal goed gelezen artikelen: van het gesjoemel van de Postcodeloterij en boterbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse belofte van de deeleconomie en over inzichten in gesloten wereldjes als die van INSEAD.

Dagvoorzitter

Sander Schimmelpenninck is een veelzijdige dagvoorzitter. Hij is heel toegankelijk, heeft humor en schroomt niet om als dagvoorzitter kritische vragen te stellen of kanttekeningen te plaatsen.

Zo ontstaan de mooiste resultaten vanuit een goede discussie en heeft iedereen veel gespreksstof na afloop. Ook kan Sander Schimmelpenninck fungeren als interviewer, waarbij hij zijn gasten probeert te doorgronden door middel van scherpe vragen.

Spreker

Sander is te boeken als spreker. Hij geeft interactieve lezingen waarbij hij zijn publiek aanmoedigt hun grenzen op te zoeken. Met scherpe vragen en humor laat hij de deelnemers uit hun comfortzone stappen.

Sander is breed georiënteerd en spreekt over Ondernemerschap, Business & Management, Bestuur, Beleid & Politiek, Economie & Financiën, Innovatie & Trends en Journalistiek. Hij spreekt in het Nederlands, Engels en Duits.

Opiniemaker

Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke linksrechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken.

Daar staat tegenover dat hij aan politiekecorrectheid een broertje dood heeft; het slachtofferdenken van veel menen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!

Boek: Elite gezocht

Sander heeft samen met Ruben van Zwieten het boek “Elite gezocht” geschreven. In dit boek bespreken Ruben en hij aan de hand van de levens van bevoorrechte mensen de Nederlandse economische elite, die de laatste decennia dominant is geworden. Geobsedeerd door hun eigen vermogen en kinderen zijn zij vergeten wat het betekent om tot de elite te horen.

Veelgevraagd dagvoorzitter & presentator

Sander Schimmelpenninck wordt veelvuldig gevraagd om als dagvoorzitter of presentator op te treden bij zakelijk en maatschappelijk getinte evenementen. Sander boeken als dagvoorzitter voor jouw (online) evenement? Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Lees meer
Je bent zo rijk als de hoeveelheid talen die je spreekt.
Sander Schimmelpenninck boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuy
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer