1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck is journalist, ondernemer, auteur, dagvoorzitter en columnist. Hij presenteerde de spraakmakende VPRO-serie Sander en de Kloof, waarin hij onderzoek deed naar de vermogens- en kansenongelijkheid in Nederland. In zijn boek 'Sander en de Brug' richt hij zich op de mogelijke oplossingen voor de problematiek. Ook als dagvoorzitter en opiniemaker schroomt hij niet om kritische vragen te stellen of kanttekeningen te plaatsen bij ontwikkelingen in de wereld. Daarnaast hoor je hem in een van de populairste podcasts van Nederland: Zelfspodcast. Sander is te boeken als dagvoorzitter en spreker bij het Sprekershuys.

...Sander Schimmelpenninck

Over Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck weet hoe je moeilijke onderwerpen aansnijdt en een goede discussie op gang brengt. Hij schroomt niet om als dagvoorzitter of interviewer scherpe vragen te stellen en zijn gasten echt te doorgronden. Zo ontstaan echte gesprekken met mooie resultaten en veel gespreksstof na afloop.


Televisie

Waarom wordt het gat tussen arm en rijk steeds groter? In de VPRO-serie Sander en De Kloof (2022) heeft Sander een missie: de vermogens- en kansenongelijkheid in Nederland aan de kaak stellen. Voor WNL maakte Sander Schimmelpenninck eerder verschillende programma’s met en over ondernemers. Zo nam hij in 2018 en 2019 een kijkje in de keuken bij familiebedrijven in De Opvolgers. In 2020 presenteerde hij samen met presentatrice Welmoed Sijtsma de veelzijdige talkshow Op1 en de ondernemersshow Dragons’ Den.


Sander en de Brug

Sander was jarenlang hoofdredacteur van Quote (2016-2020). Met zijn verhalen schudde hij Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb en nam het op voor het fenomeen studentencorps. Daarnaast schreef hij een aantal goed gelezen artikelen: van het gesjoemel van de Postcodeloterij tot verhalen over zwarte bitcoins en falende start-ups. Sinds september 2019 is Sander columnist voor de Volkskrant.


In zijn nieuwste boek Sander en de Brug, geeft hij antwoord op de vraag die hij na het succes van de tv-serie Sander en de kloof, vanuit alle hoeken kreeg: wat kunnen we doen voor meer gelijke kansen in Nederland?


Zelfspodcast

Sinds 2019 is Sander Schimmelpenninck samen met Jaap Reesema te horen in de populaire Zelfspodcast, waarin zij hun dagelijkse leven en actualiteiten bespreken. De Zelfspodcast is uitgeroepen tot de best beluisterde podcast van 2020. Met Maarten de Gruyter bespreekt Sander in de podcast Eind goed Vastgoed de wondere wereld van het stenenschuiven.


Boek Sander Schimmelpenninck bij het Sprekershuys!

Sander Schimmelpenninck is te boeken als dagvoorzitter, interviewer, presentator, panellid en spreker en is expert op het gebied van ondernemerschap, politiek, journalistiek, innovaties, trends en management. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden


Dagvoorzitter en spreker Sander Schimmelpenninck boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Kansenongelijkheid, Vastgoed, Ondernemen, Journalistiek

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Sander Schimmelpenninck

Sander geeft een interactieve lezing waarbij hij zijn publiek aanmoedigt hun grenzen op te zoeken en uit hun comfortzone te stappen. Hij spreekt over ondernemerschap en het journalistieke vak.

Dagvoorzitterschap Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck is een veelzijdige dagvoorzitter. Sander is heel toegankelijk, heeft humor en schroomt niet om als dagvoorzitter kritische vragen te stellen of kanttekeningen te plaatsen. Zo ontstaan de mooiste resultaten vanuit een goede discussie en heeft iedereen veel gespreksstof na afloop. Hij zorgt voor interactie en moedigt zijn publiek aan hun grenzen op te zoeken en uit hun comfortzone te stappen. Ook kan Sander Schimmelpenninck fungeren als interviewer, waarbij hij zijn gasten probeert te doorgronden door middel van scherpe vragen.

Lezing: Sander en de Brug

In de tv-serie Sander en de Kloof stelt Sander Schimmelpenninck de ongelijkheid in Nederland aan de kaak. In zijn boek - Sander en de Brug - beantwoordt hij de vraag die hij daarna uit alle hoeken kreeg: wat kunnen we eraan doen? In het boek staan vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland.

Je bent zo rijk als de hoeveelheid talen die je spreekt.

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.