Vakgebied

Ondernemerschap
Journalistiek

Thema's

Ondernemerschap
Business & Management
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financiën
Innovatie & Trends
Webinar

In te huren als

Dagvoorzitter
Interviewer
Presentator
Panellid

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Sander Schimmelpenninck (1984) studeerde Rechten in Rotterdam en Milaan. Na met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas rondgelopen te hebben, gooide hij het over een andere boeg en begon in 2012 te ondernemen. Sinds september 2013 combineert hij het ondernemen met het parttime redacteurschap bij Quote, waar hij in november 2016 werd benoemd tot hoofdredacteur. In 2018 won hij het programma ‘De Slimste Mens’.

Bij Quote schudde Schimmelpenninck Amsterdam wakker voor de gevaren van Airbnb, noemde vrouwelijk Nederland ‘lui’, nam het op voor het fenomeen corps en schreef vele goedgelezen verhalen: van het gesjoemel van de Postcode Loterij en botenbouwer VanDutch tot verhalen over zwarte Bitcoins, falende startups, de valse beloftes van de deeleconomie en inzichten in gesloten wereldjes als Insead.

Als opiniemaker laveert Schimmelpenninck graag tussen de klassieke linksrechtse tegenstelling. Zo vindt hij, net als Piketty, het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken. Daar staat tegenover dat hij aan politiekecorrectheid een broertje dood heeft; het slachtofferdenken van veel menen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!

Lees meer
Je bent zo rijk als de hoeveelheid talen die je spreekt
Thumbnail Sander Schimmelpenninck
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer