1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & allround mediatalent

Wiesje Hillen

Wiesje Bo Hillen is een vrolijk, jong, energiek allround mediatalent. Met haar ervaring als redacteur bij verschillende vooraanstaande talkshows zoals RTL Late Night, M en BEAU is ze gewend om grote ingewikkelde thema’s toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarnaast werkt ze als kandidatenredacteur en vragenmaker bij één van Nederlands bekendste kennisquizzen: De Slimste Mens. Wiesje houdt van interactie en is van mening dat participatie er veelal voor zorgt dat de boodschap beter bijblijft. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, ze heeft veel humor en is ad rem. Ze is op de hoogte van wat er speelt onder jongeren, weet veel van voeding, sport, reizen en natuurlijk de actualiteit. Wiesje Hillen is te boeken als dagvoorzitter bij Sprekershuys.

...Wiesje Hillen

Over Wiesje Hillen

Wiesje Bo Hillen is verslaggever, redacteur, vragenmaker en creative. Werkte bij Nederlands’ grootste tv-programma’s zoals RTL Late Night, BEAU en De Slimste Mens. Een geboren en getogen Amsterdammer met de kenmerkende nuchterheid en humor.


Redacteur

Wiesje Hillen is een vrolijk, jong, energiek allround mediatalent. Met haar ervaring als redacteur bij verschillende vooraanstaande talkshows zoals RTL Late Night, M. & BEAU is ze gewend om grote ingewikkelde thema’s toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarnaast werkt ze als kandidatenredacteur en vragenmaker bij één van Nederlands bekendste kennisquizzen: De Slimste Mens. Wiesje houdt van interactie en is van mening dat participatie er veelal voor zorgt dat de boodschap beter bijblijft. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, ze heeft veel humor en is ad rem. Ze is op de hoogte van wat er speelt onder jongeren, weet veel van voeding, sport, reizen en natuurlijk de actualiteit.


Duizendpoot in de media

Na RTL Summer Night en een wereldreis begon Wiesje op de actuele redactie bij de talkshow M, met Margriet van der Linden. Hier was ze dagelijks verantwoordelijk over het ‘’gesprek van de dag’’. Weten wat er speelt, werken onder hoge druk en de hoofdrolspelers uit het nieuws in de gaten houden was voor haar dagelijkse kost. Na het eerste seizoen van M maakte ze de overstap naar De Persgroep waar ze als creative aan de slag ging. Hier stond ze onder andere aan de wieg van De Ochtendshow to go, bij het AD. Het talkshowwerk begon ze toch weer te missen, dus ging ze weer terug en startte bij BEAU als creatief redacteur. Hierna maakte ze de overstap naar verschillende Talpa programma’s, onder andere de 5 Uur Show. Toen had ze haar dosis talkshows wel weer even gehad en ging aan de slag als redacteur en vragenmaker bij De slimste mens. Naast vier reguliere seizoenen werkte ze ook mee aan een online jubileumseizoen. Nu werkt ze nog steeds als vragenmaker bij De slimste, doet ze redactie bij verschillende programma’s en is ze verslaggever bij NH Nieuws. Kortom; een duizendpoot in de media.


Naast al het serieuze werk is Wiesje ook gewoon een sociaal, positief en vrolijk mens. Ze is heel breed geïnteresseerd. Weet veel over sporten en voeding en eet zelf veganistisch. Haar nieuwsgierige open houding en enthousiasme worden vaak omschreven als ontwapenend.


Kinderen voor Kinderen

Al van kinds af aan is Wiesje graag aan het woord. Een sociaal dier zonder enige vorm van géne. Ze woonde 4,5 jaar in Antwerpen en kreeg daar tweetalig onderwijs: Frans en Nederlands. In Vlaanderen werd ze gescout voor de hoofdrol van een Cinekid film die internationaal werd uitgezonden op Filmfestivals. Eenmaal terug in Amsterdam ging Wiesje naar de Europaschool, een basisschool waar je een extra taal kon kiezen. Zo kon ze doorgaan met de Franse lessen, daarnaast spraken ze thuis Engels en Nederlands. Op 9-jarige leeftijd werd ze geselecteerd voor het populaire Kinderen voor Kinderen. Ze zong het solonummer Poppenkast. Naast zingen had ze natuurlijk ook nog andere hobby’s, zoals paardrijden en hockey. Ze komt uit een familie met topsporters.


RTL Late Night

Wiesje heeft haar middelbareschooldiploma gehaald aan het Hervormd Lyceum Zuid, natuurlijk in Amsterdam. Ze volgde hier het profiel Natuur & Gezondheid, omdat ze haar hart had verloren aan de bètavakken, zoals Wiskunde B, Scheikunde en Biologie. De keuze voor een studie was dus lastig. Ze twijfelde tussen de medische wereld of de mediawereld. En toen koos ze voor…. De School voor Journalistiek te Utrecht. Ook behaalde ze cum laude haar minor Psychologie. Alsmaar had ze één doel voor ogen: de mediawereld in! Ze volgde daarom alle extra vakken op het gebied van televisie en radio. De opleiding sloot ze af met een redactiestage bij RTL Late Night met Humberto Tan en RTL Summer Night met Beau van Erven Dorens. Ze was hier als een vis in het water, kreeg na de stage een vaste baan aangeboden en ze koos voor… een reis maken.


Reislustig

Wiesje heeft een enorme liefde voor reizen, een echte avonturier die in haar eentje op de meest bizarre plekken is geweest. Ze houdt van cultuur, natuur en avontuur. Van Mongolië tot Japan tot Congo, you name it of Wiesje heeft het gezien. Ze heeft haar duikbrevet, heeft zware hikes gemaakt o.a. in de Himalaya, heeft Muay Thai trainingskampen gevolgd, is op een motor door landen heen gecrost, heeft Engelse lesgegeven aan weeskinderen en nog veel meer…


Boek Wiesje Hillen bij het Sprekershuys!

Wiesje Hillen is te boeken als dagvoorzitter. Met haar ervaring als redacteur bij verschillende vooraanstaande talkshows, zoals RTL Late Night, M. & BEAU is ze gewend om grote ingewikkelde thema’s toegankelijk te maken voor een breed publiek. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Wiesje Hillen boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Entertainment, Redactie

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Wiesje Hillen Dagvoorzitterschap

Wiesje Bo Hillen is een vrolijk, jong, energiek all around mediatalent. Met haar ervaring als redacteur bij verschillende vooraanstaande talkshows zoals RTL Late Night, M en BEAU is ze gewend om grote ingewikkelde thema’s toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarnaast werkt ze als kandidatenredacteur en vragenmaker bij één van Nederlands bekendste kennisquizzen: De Slimste Mens. Wiesje houdt van interactie en is van mening dat participatie er veelal voor zorgt dat de boodschap beter bijblijft. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, ze heeft veel humor en is ad rem. Ze is op de hoogte van wat er speelt onder jongeren, weet veel van voeding, sport, reizen en natuurlijk de actualiteit.

Na RTL Summer Night en een wereldreis begon Wiesje op de actuele redactie bij de talkshow M, met Margriet van der Linden. Hier was ze dagelijks verantwoordelijk over het ‘’gesprek van de dag’’. Weten wat er speelt, werken onder hoge druk en de hoofdrolspelers uit het nieuws in de gate houden was voor haar dagelijkse kost. Na het eerste seizoen van M maakte ze de overstap naar De Persgroep waar ze als creative aan de slag ging. Hier stond ze onder andere aan de wieg van De Ochtenshow to go, bij het AD.

Het talkshowwerk begon ze toch weer te missen dus ging ze weer terug en startte bij BEAU als creatief redacteur. Hierna maakte ze de overstap naar verschillende Talpa programma’s, onder andere de 5 Uur Show.Toen had ze haar dosis talkshows wel weer even gehad en ging aan de slag als redacteur en vragenmaker bij De slimste mens. Naast vier reguliere seizoenen werkte ze ook mee aan een online jubileumseizoen. Nu werkt ze nog steeds als vragenmaker bij De slimste, doet ze redactie bij verschillende programma’s en is ze verslaggever bij NH Nieuws. Kortom; een duizendpoot in de media.

Succes is altijd het kind van durf geweest

Alleen vrouwtjes muggen steken

Campus Talk

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.