1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Michiel Vos

Michiel Vos is bekend als journalist, Amerika- correspondent en jurist. Hij woont al jaren in New York en werkt onder andere voor verschillende Nederlandse en Belgische televisie- en radionetwerken. Michiel is regelmatig te zien in talkshows en actualiteitenprogramma’s. Hij neemt je mee achter de schermen tot in het hart van de Amerikaanse politiek. Hij weet de dag vlot aan elkaar te praten, op de juiste momenten een kritische noot toe te voegen en scherpe vragen te stellen. Michiel Vos is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Michiel Vos

Over Michiel Vos

Michiel Vos neemt je graag mee achter de schermen, in het hart van de Amerikaanse politiek. Hij maakt de kansenongelijkheid in het land bespreekbaar, stelt kritische vragen en is niet bang om door middel van zijn werk taboes te doorbreken. Op zoek naar een spreker of dagvoorzitter die een eerlijk beeld schetst van Amerika en haar rol in wereldpolitiek? We verbinden je graag met Amerika-correspondent Michiel Vos.


Achtergrond

Michiel Vos is oorspronkelijk advocaat, maar besloot het roer om te gooien en journalist te worden. Dat begon in 2000 met een stage bij Max Westerman tijdens de presidentsverkiezingen van Amerika. Van 2004 tot 2015 was hij wekelijks te beluisteren als Amerika-correspondent in het programma Ruuddewild.nl. Ook is hij als correspondent werkzaam voor de VRT (Nederlandstalige openbare omroep voor radio en televisie in België), Eén Vandaag (NPO 1) en Goedemorgen Nederland (KRO, Radio 1). In 2006 heeft hij voor het laatste seizoen Barend & Van Dorp bij Talpa enkele malen opgetreden als Amerika-correspondent. Voor de VPRO is hij presentator van speciale filmavonden op Nederland 3. Daarnaast is hij sinds 2016 een van de vaste gasten in het praatprogramma RTL Late Night. Als spreker en dagvoorzitter deelt hij zijn expertise op het gebied van business, management, beleid, politiek, cultuur en de Amerikaanse verkiezingen.


Amerika

Michiel woont inmiddels tien jaar in Amerika en laat het land zien door zijn eigen ogen. In 2014 kwam de VPRO met de televisiedocumentaire My America. Hij toont de wereld van de rijken en invloedrijken, zoals zijn eigen Amerikaanse familie, maar ook het land van de straatarmen, voor wie de spreekwoordelijke Amerikaanse droom maar al te vaak een nachtmerrie blijkt te zijn. Hij plaatst zodoende het Amerika van de superrijke "1%" tegenover dat van de arme, of verarmde "99%", en constateert dat hij zich als 'jochie uit Groningen' ongemakkelijk voelt bij de uitersten van deze welvaartskloof. Daarnaast neemt hij met regelmaat deel aan politieke panels vanaf de NASDAQ effectenbeurs op Times Square. Michiel Vos is samen met Beau van Erven Dorens te zien in de populaire Videoland-serie Beau en Michiel in Amerika.


Documentairemaker

Michiel is documentairemaker bij het Amerikaanse HBO samen met zijn vrouw Alexandra Pelosi. Ze maakten samen de HBO documentaires: The Trials of Ted Haggard, over de gevallen dominee en evangelical leader uit Colorado en Right America Feeling Wronged.


Boek Michiel Vos bij het Sprekershuys!

Michiel Vos is te boeken als spreker en dagvoorzitter en is expert op het gebied van ondernemerschap, politiek, Amerika, cultuur en geschiedenis. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Michiel Vos boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Amerika, Geschiedenis, Ondernemen, Cultuur

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Michiel Vos Dagvoorzitterschap

Michiel Vos is een interessante mix van Amerika en Nederland. Hij woont al jaren in New York maar werkt onder andere voor de Nederlandse televisie en radio. Om die reden zijn zowel Nederlandse als Engelstalige dagvoorzitterschappen voor hem geen probleem. Michiel is regelmatig te zien in talkshows en actualiteitenprogramma’s over Amerika. De onderwerpen kunnen enorm uiteenlopen. Van politiek tot de mooiste plekken van het land. Ook als dagvoorzitter kan Michiel breed worden ingezet. Hij weet de dag vlot aan elkaar te praten, op de juiste momenten een kritische noot toe te voegen en scherpe vragen te stellen.

Michiel Vos Lezing

Michiel Vos is journalist, jurist en Amerika-correspondent. Hij is regelmatig te zien in talkshows en actualiteitenprogramma’s over Amerika, waarbij de onderwerpen enorm uiteen kunnen lopen.


Zo neemt Michiel Vos je mee achter de schermen tot in het hart van de Amerikaanse politiek. Hij is door zijn regelmatige verblijf in Californië goed ingelicht over Silicon Valley en booming San Francisco. Hij is ook op de hoogte van de vaak verrassende achtergronden bij de mediacampagnes van presidentskandidaten, zoals in 2016 bij Donald Trump en Hillary Clinton. Michiel gaat graag in op de innovatieve kracht van de Amerikaanse economie en de kansen voor Nederlandse ondernemers om zaken te doen in de VS.

Michiel Vos is te boeken als spreker en dagvoorzitter

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.