1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Charles Groenhuijsen

Charles werkt vanuit Nederland & de V.S. als schrijver, columnist, consultant en spreker. Ook is hij een veel gevraagde moderator voor inhoudelijke discussies en feestelijke bijeenkomsten. Hij heeft een bak aan journalistieke ervaring. Voornamelijk in geschreven media. Hij heeft gewerkt bij de NOS, Volkskrant, Nova en ANP. Hij heeft veel te zeggen over internationaal transport en het politieke klimaat in Nederland. Charles is expert op het gebied van duurzaamheid, economie en media. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Charles Groenhuijsen

Over Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) werkt vanuit Nederland (Hilversum) en de VS (Washington DC) als schrijver, columnist, consultant en spreker. Ook is hij een veel gevraagde moderator voor inhoudelijke discussies en feestelijke bijeenkomsten waarbij hij moeiteloos in zowel Nederlands als Engels opereert. Hij is al 36 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opgedaan heeft bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). Daarnaast werkte hij 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.


Charles Groenhuijsen als spreker

Groenhuijsen is breed inzetbaar. Hij heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en het zakenleven. Maar hij kan veel meer. In 2008 en 2009 was hij spreker en dagvoorzitter over uiteenlopende onderwerpen als internationaal transport, het politieke klimaat in Nederland, ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs, multinationale businessfinancing, Internettelefonie, de toekomst van de hypotheekmarkt, kansen voor midden en kleinbedrijf, nieuwe toepassingen van businesssoftware, de uitbreiding van de EU, de uitdagingen van de Nederlandse industrie en logistiek. Ook neemt Charles je mee in de veranderende wereld. In de talrijke contacten op congressen en bij lezingen merkt hij het volgende: já, iedereen realiseert zich dat de tijd vliegt en néé, de meesten weten er het fijne niet van.

Boek Charles Groenhuijsen bij het Sprekershuys!

Charles Groenhuijsen is te boeken als spreker, dagvoorzitter, presentator, debatleider en gespreksleider en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, mens & maatschappij, onderwijs en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Charles Groenhuijsen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Media, De nieuwe werkelijkheid, VS

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€4000

Sessies

Het gaat goed met de wereld

Aan het begin van deze lezing stelt Charles zijn publiek de vraag: 'Gaat het goed of slecht met de wereld?' De meerderheid van de aanwezigen denkt doorgaans dat het slecht gaat met de wereld. Daarom gaat Charles in discussie met zijn toehoorders. Middels concrete voorbeelden probeert hij tijdens deze lezing zijn toehoorders ervan te overtuigen dat het goed gaat met de wereld. Hoeveel mensen zal hij overtuigen?

Amerika wordt een héél ander land

Charles kijkt door een andere bril naar Amerika. Hij kijkt naar alle veranderingen die de laatste jaren met zich hebben gebracht. Hoe komt het toch dat de succesvolste innovaties en nieuwe business modellen (Apple, Uber, AirBnB, Amazon) bijna altijd uit de VS komen? Charles kijkt daarnaast ook vooruit: waar staat 'The Good Old USA' eigenlijk over 10 jaar?

Technologie maakt mensen sterker en gelukkiger

Charles gaat in de aanval tegen diegenen die zeggen dat technologie vooral heel eng is. Hij laat zien dat je met bijvoorbeeld robots en 3D-printing fantastische dingen kunt doen. Tevens laat hij aan de hand van fysieke voorbeelden zien hoe nieuwe technologie de maatschappij op een positieve manier kan beïnvloeden. En het gaat allemaal snel: Later is al lang begonnen!

Medische wereld: alles wordt anders

De verhouding tussen arts en patiënt staat op zijn kop. Het medisch business model gaat op de helling. In deze lezing zijn interessante voorbeelden te zien van de laatste medische technieken. Ook vertelt hij over ziekenhuizen en zorginstellingen die proberen in te spelen op al deze nieuwe ontwikkelingen.

Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen

Sinds 1974 is Charles actief in de journalistiek waar hij brede ervaring heeft opgedaan. Daarnaast werkte hij 23 jaar als presentator bij de publieke omroep. Groenhuijsen is breed inzetbaar. Hij heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en het zakenleven. Ook onderwerpen als internationaal transport, multinationale business-financing, de uitbreiding van de EU, de veranderende wereld en economie zijn onderwerpen waar Charles een hoop van af weet. Een dagvoorzitter met verstand van zaken en een goede interviewer!

Keep your dreams alive

Charles Groenhuijsen - Donald Trump: gevaarlijk of geniaal?

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.