1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & columnist

Martin Visser

Martin Visser is columnist, journalist, spreker en auteur. Hij schrijft dagelijks over economie en financiën in De Financiële Telegraaf. Hij duidt de politiek-economische actualiteit op radio en tv. Als spreker en opiniemaker maakt hij de complexe wereld van de economie begrijpelijk voor iedereen: inspirerend en toegankelijk. In presentaties, lezingen en gesproken columns laat hij graag zien wat de bredere context is van het economische nieuws. Martin Visser is te boeken als spreker, panellid en columnist bij het Sprekershuys.

...Martin Visser

Over Martin Visser

Martin Visser is columnist en verslaggever bij De Financiële Telegraaf. Hij schrijft over macro-economische actualiteiten in Nederland en Europa. Daarnaast is hij vaste commentator bij EenVandaag. Martin begon zijn journalistieke loopbaan, na een studie Economie, bij het weekblad Elsevier. Na twee jaar stapte hij over naar Het Financieele Dagblad. Daar schreef hij onder meer over de Nederlandse polder, sociale zekerheid, arbeidsmarkt en gezondheidszorg. Vier jaar lang was hij parlementair verslaggever voor het FD en volgde hij de verwikkelingen van Jan Peter Balkenende en Wouter Bos op de voet.Achtergrond

In januari 2008 verhuisde Martin naar Brussel. Als correspondent viel hij met zijn neus in de boter. Hij versloeg de bankencrisis, de economische crisis en de eurocrisis. Over het laatste onderwerp schreef hij het veelbesproken boek 'De Eurocrisis', een onthullend verslag van politiek falen. Bij terugkomst in Nederland, eind 2012, werd hij columnist bij het FD en algemeen verslaggever. In de zomer van 2013 maakte Martin de overstap naar De Telegraaf. Hij werd het gezicht van De Financiële Telegraaf, kreeg een wekelijkse column en maakte sindsdien twee keer per week videobijdrages onder de naam DFT Visser Vindt. In 2014 heeft Martin wederom een boek geschreven 'De Kleine Piketty', samen met Wouter van Bergen. Later volgde ‘De Kleine Piketty 2’, In 2015 beschreef hij de economische actualiteit in het boek ‘Komt het nog wel goed met ons?’. Martin als spreker

Martin verzorgt lezingen, presentaties en (gast)colleges. Hij spreekt regelmatig voor ondernemers, werkgevers, vakbonden, investeerders en studenten. Martin vertelt bevlogen over de economische actualiteit, vertelt over de trends in economie en politiek en legt uit wat de maatschappelijke context is waarin we leven, werken en ondernemen. Liefst interactief.Economische actualiteiten

Martin Visser deed in de wintereditie van 2021/2022 mee aan ‘De Slimste Mens’, hij bereikte de finaleweek en werd derde. Hij is veelgevraagd voor radio en tv. Hij becommentarieerde de economische actualiteiten onder meer bij Nieuwsuur, De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en Knevel en Van den Brink. Tegenwoordig is hij veelgevraagd bij EenVandaag, Buitenhof, Jinek en Op1. Wekelijks maakt hij de financiële podcast ‘Kwestie van Centen’ met Telegraaf-collega Herman Stam en schrijft hij een gratis nieuwsbrief ‘Achter de cijfers’.
Boek Martin Visser bij het Sprekershuys!

Martin Visser is te boeken als spreker, dagvoorzitter, panellid en columinst en is expert op het gebied van journalistiek, economie en politiek. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Martin Visser boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Europa, Journalistiek

In te huren als

 • Spreker
 • Interviewer

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Lezing Martin Visser

Naast dat Martin een graag geziene gast is bij verschillende TV programma's en schrijver is van verschillende dagbladen en boeken, spreekt hij ook graag op het podium. Martin weet alles over economie en geen economisch onderwerp is hem te gek! Door zijn TV- en radio-ervaring voelt hij zich thuis op het podium en spreekt hij met zeer veel gemak. Martin deelt graag zijn kennis met het publiek in de zaal.

.

Dagvoorzitter Martin Visser

Naast dat Martin een graag gevraagde spreker is op het gebied van economie, maakt hij ook graag deel van jouw event uit als dagvoorzitter. Vooral bij zakelijke events met het onderwerp economie komt Martin tot zijn recht. Als dagvoorzitter is Martin scherp, gaat diep in op de materie en is erg professioneel.

Wees scherp, wees kritisch, wees recht voor z’n raap, maar neem jezelf niet té serieus!

Financieel journalist Martin Visser maakt zich zorgen over de Nederlandse economie

Nieuw Pensioenstelsel | Mary Pieterse-Bloem & Martin Visser | Buitenhof

...
Martin Visser heeft de afgelopen jaren bewezen een autoriteit te zijn op dit gebied en ingewikkelde kwesties in duidelijke taal te kunnen becommentariëren.
Jan Kriek, hoofdredacteur EenVandaag

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.