Vakgebied

Economie
Journalistiek
Politiek
Europa

Thema's

Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financien

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Martin Visser is columnist en verslaggever bij De Financiële Telegraaf. Hij schrijft over macroeconomische actualiteiten in Nederland en Europa. Daarnaast is hij columnist bij BNR De Wereld en economisch commentator bij EenVandaag. Martin begon zijn journalistieke loopbaan, na een studie Economie, bij het weekblad Elsevier. Na twee jaar stapte hij over naar Het Financieele Dagblad. Daar schreef hij onder meer over de Nederlandse polder, sociale zekerheid, arbeidsmarkt en gezondheidszorg. Vier jaar lang was hij parlementair verslaggever voor het FD en volgde hij de verwikkelingen van Jan Peter Balkenende en Wouter Bos op de voet.

In januari 2008 verhuisde Martin naar Brussel. Als correspondent viel hij met zijn neus in de boter. Hij versloeg de bankencrisis, de economische crisis en de eurocrisis. Over het laatste onderwerp schreef hij het veelbesproken boek 'De Eurocrisis', een onthullend verslag van politiek falen. Bij terugkomst in Nederland, eind 2012, werd hij columnist bij het FD en algemeen verslaggever. In de zomer van 2013 maakte Martin de overstap naar De Telegraaf. Hij werd het gezicht van De Financiële Telegraaf, kreeg een wekelijkse column en maakte sindsdien twee keer per week videobijdrages onder de naam DFT Visser Vindt. In 2014 heeft Martin wederom een boek geschreven 'De Kleine Piketty', samen met Wouter van Bergen. Inmiddels is hij veelgevraagd voor radio en tv. Hij becommentarieerde de economische actualiteiten onder meer bij Nieuwsuur, De Wereld Draait Door, Buitenhof, Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink en EenVandaag. Daarnaast verzorgt hij lezingen en (gast)colleges.

Martin Visser is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en panellid en geeft lezingen over de onderwerpen economie, journalistiek, politiek, Europa en financiën. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Wees scherp, wees kritisch, wees recht voor z’n raap, maar neem jezelf niet té serieus!
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer