1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & ex professioneel schaatser

Ben van der Burg

Ben van der Burg is ex-professioneel schaatser en digitaal ondernemer. Op het randje van menselijke mogelijkheden balanceren is wat hij daar leerde. Hetzelfde doet hij momenteel in de digitale wereld. Als directeur van Triple IT, de marktleider in mobile streaming services, maakt hij dit waar. Hij is hier al werkzaam sinds 2010. Inmiddels heeft hij al flink wat ervaring hierin opgebouwd. Ben is expert op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, business & management en innovatie & trends. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Ben van der Burg

Over Ben van der Burg

Ben van der Burg verrast jouw publiek met zijn expertise in leiderschap, business & management, innovatie & trends en ondernemerschap. Hij geeft je inzichten om met een vernieuwende blik naar de mogelijkheden te kijken, zodat jij de toekomst van jouw onderneming of carrière vorm kunt geven. Laat je inspireren, boek Ben als spreker of dagvoorzitter.


Professioneel schaatser

Ben was vroeger professioneel schaatser. Daar leerde hij op het randje van de menselijke mogelijkheden te balanceren. Nu probeert hij hetzelfde te doen in de digitale wereld. Hij doet dat bij Triple IT, waar hij commercieel directeur is. Daarnaast schuift hij regelmatig aan als commentator bij BNR-nieuwsradio en is co-host van de podcast 'De Technoloog'.


Ben van der Burg werd als professioneel schaatser tweede op het wereldkampioenschap van 1990, achter Johann Olav Koss en voor kompaan Bart Veldkamp. Na een blessure ging Ben de Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren. Hij begon ook radio- en tv-programma's te maken en columns te schrijven.


Carrière 

Vanaf 2000 werkte hij voor Vodafone in Nederland en Japan. Ondertussen deed hij de MBA op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vanaf 2006 was Ben werkzaam voor WebAds Interactive als product director. Hij hield zich bezig met de manier waarop uitgevers de waarde van hun producties kunnen kapitaliseren.


Vanaf maart 2010 werkt hij bij Triple IT als commercieel directeur. Triple IT is marktleider in mobile streaming services en levert producten en diensten voor alle relevante platformen, waaronder internet, mobiel en IPTV. Ondertussen startte hij de startups Repudo en Slidejockey. Hij schrijft columns voor BNR nieuwsradio, schuift wekelijks aan als commentator bij 'Zakendoen’ en is co-host van de podcast 'De Technoloog'.


Spreker & Dagvoorzitter

Als spreker weet Ben van der Burg de inzichten uit zijn sportcarrière goed te koppelen aan het bedrijfsleven. Verder heeft hij als expert op het gebied van innovatie & trends op de hoogte van de nieuwste manieren waarop bedrijven de toekomst vorm kunnen geven. Ook als dagvoorzitter is hij inhoudelijk sterk. Hij praat de dag goed aan elkaar, heeft kennis van zaken en verbindt de zaal met zijn gezonde dosis humor.


Boek Ben van der Burg bij het Sprekershuys!

Ben van der Burg is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van leiderschap, business & management, innovatie & trends en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Ben van der Burg boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Sport, Digitaal, Mobile

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€3500

Sessies

Dagvoorzitter Ben van der Burg

Ben is een intelligente en bevlogen dagvoorzitter die met zijn energie de hele zaal aan zijn hand kan krijgen. Hij verdiept zich goed in de materie en stelt zich bijzonder belangstellend en toegewijd op.

Ben was vroeger professioneel schaatser, maar houdt zich nu bezig met de digitale wereld. Hij is commercieel directeur bij Triple IT: marktleider in mobile streaming services en levert producten en diensten voor alle relevante platformen. Daarnaast schrijft Ben columns voor BNR nieuwsradio en is hij commentator bij ‘Zakendoen met’. Ben is een energieke, frisse en humorvolle dagvoorzitter die de hele zaal kan meekrijgen. Een echte spring in het veld!

Tech Quiz

Wil je een interactief programma dan is Tech Quiz erg leuk. Ben stelt het publiek vragen en leidt hen tegelijkertijd door de laatste ontwikkelingen. Aan het einde van de quiz is iedereen weer op de hoogte en kunnen degenen die het allemaal al weten hun kennis etaleren!

Lezing Ben van der Burg

Ben is een originele denker die mensen vol enthousiasme kan meenemen naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied. Ben is een gepassioneerde en humoristische spreker. Hij verdiept zich goed in de materie en stelt zich bijzonder belangstellend en toegewijd op. Hij inspireert, motiveert en combineert zijn ervaringen vanuit de sportwereld met zijn ervaringen in de zakelijke wereld en heeft verstand van zaken. Ontdek hoe de toekomst eruit ziet volgens Ben!

Hij is een specialist in het uitrollen van digitale (mobiele) innovaties, waarbij vragen aan de orde komen als: welk businessmodel moeten we gebruiken, wat is de beste lancerings strategie, zit de gebruiker op deze innovatie te wachten, hoe zetten we social media in of hoe vergroten we het gebruik van onze service. Onderwerpen zoals de kansen en bedreigingen van de digitalisering, digitale innovaties en zijn schaatscarrière kunnen aan bod komen in zijn presentaties.

Mogelijke onderwerpen waar Ben van der Burg over spreekt

– Innovatie in het digitale tijdperk

– Mobiele ontwikkelingen

– Innovatieve organisatiecultuur

– Innovatief menselijk gedrag

– Nieuwe (online) verdienmodellen

– Digitale trends en bedreigingen

– Online Marketing

The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence

Ben van der Burg met zus naar VI Vandaag: 'Ze wil niet in beeld, maar ze zit daar!'

...
We zijn heel tevreden over Ben! Hij is zo’n innemende persoonlijkheid en heeft ook echt tijd genomen voor ons en ook goed geluisterd en onze eigen elementen verwerkt in zijn verhaal. Maar het mooiste aan hem is dat hij zo’n oprechte uitstraling heeft en geen “maniertjes”. Ik vond het geweldig en interessant om hem op onze avond gehad te hebben.
Gemeente Waadhoeke - Berber Bonnema

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.