Vakgebied

Arbeidsmarkt
Gezondheidszorg
(sociale) Innovatie
Nederland en politiek

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Wetenschap
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Business & Management
Communicatie & Media
Zorg
Strategie
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financien
Innovatie & Trends
Technologie en ICT
Webinar

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Marijke Roskam is dagvoorzitter, presentatrice en de station voice van BNR Nieuwsradio. Voor die zender presenteerde ze Eyeopeners, Zakendoen Met en BNR Newsroom. Door heel Nederland leidt ze events over innovatie, technologie, media, economie, communicatie en de zorg. In 2016 en 2017 was Marijke de meest geboekte moderator bij het Sprekershuys.

Als mediatrainer helpt ze directeuren en andere professionals met het vertellen van hun verhaal. In de rol van adviseur denkt ze kritisch mee over campagnes en uitingen. Haar werkwijze is nuchter, scherp, met veel humor en tot achter de komma ingelezen.


Presentatrice

Marijke is een Fries in Rotterdam. Dat betekent in stereo hard werken, nuchter blijven, kritisch zijn en met een dosis humor de wereld tegemoet zien. Ze werkte als presentatrice bij BNR Nieuwsradio (BNR Eyeopeners, Zaken doen Met, BNR Lunch Time, BNR Darwin). Momenteel heeft ze haar eigen bedrijf in het leiden en bedenken van congressen en energieke sessies en treedt ze op als mediatrainer.


Verslaggeefster

Na een loopbaan in de zorg begon haar journalistieke carrière in 2005 als verslaggeefster bij Omroep Fryslân en later bij verschillende magazines, zowel online als offline. Omdat de ambities verder reikten dan de Afsluitdijk werd ze verslaggeefster voor Radio 1 bij BNN. Bij die zender leerde ze moeiteloos schakelen tussen ministers, paaldansers, actievoerders en lokale helden. Tussen de reportages en interviews door startte ze haar eigen onderneming, waarbij congressen en debatten een steeds grotere plek innamen.

Via BNN belandde ze bij 3FM, als sidekick van Eric Corton in het programma 3VOOR12. Daar was ze verantwoordelijk voor de journalistieke discussies en deed ze onder andere verslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Serious Radio, maar met veel energie en humor. Daarna volgde verslaggever en redactiewerk bij de NCRV voor Radio 2 en werd ze selfsupport presentatrice van een eigen middagprogramma bij Omroep Flevoland. De afwisseling tussen nieuws, muziek en persoonlijke interviews met luisteraars sprak haar zeer aan, evenals de eigen verantwoordelijkheid voor content én die enorme tafel met knoppen en schuiven. De overstap naar BNR Nieuwsradio was een logische en gewenste, omdat ze daar haar passie voor ondernemerschap, innovatie en kritisch interviewen kon combineren.


Dagvoorzitter en interviewer

Momenteel gebruikt Marijke deze ervaring bij alle bijeenkomsten waar ze als dagvoorzitter en interviewer optreedt. Daarnaast wordt ze ingehuurd als freelance communicatieadviseur. Ze traint teams in hun gezamenlijke boodschap, geeft mediatrainingen aan zowel bestuurders van grote corporates als start-ups en schrijft teksten voor uiteenlopende organisaties. Of het nu een dagdeel is, een paar dagen of een langer lopende klus; ze zorgt voor scherpe analyses, interne en externe verbeteringen en voor professionals die met hernieuwde trots vertellen over hun dienst of product.


Boek Marijke Roskam bij het Sprekershuys!

Marijke Roskam is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentatrice, debat- en gespreksleider en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals innovatie, gezondheidszorg, wetenschap, business & management en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Marijke Roskam boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Ik verlaat de zaal niet voordat iedereen een inzicht of contact rijker is.
Marijke Roskam dagvoorzitter boeken bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer