1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & interviewer

Marijke Roskam

Marijke Roskam is een van de meest geboekte dagvoorzitters van Nederland. Ingelezen tot achter de komma, interactief, scherp en verbindend. Ze houdt zich bezig met toegepaste psychologie en het voeren van mensgerichte gesprekken, waarin ze het beste in haar gasten naar boven haalt. Ze is onafhankelijk voorzitter van bestuurlijke sessies en ledenvergaderingen. Ze schrijft strategische teksten, beleidsdocumenten, artikelen en interviews. Daarnaast maakt ze podcasts op aanvraag. Marijke is te boeken als dagvoorzitter en interviewer bij het Sprekershuys.

...Marijke Roskam

Over Marijke Roskam

Zoek je een energieke en scherpe dagvoorzitter? Al 15 jaar denkt Marijke Roskam constructief, creatief én kritisch mee over succesvolle bijeenkomsten en strategische sessies. Als generalist is ze op de hoogte van ieder onderwerp en tot achter de komma ingelezen. Marijke zet deelnemers op scherp en weet met veel kennis, humor en interactie elke sessie tot een succes te maken. Ze houdt zich bezig met toegepaste psychologie en coaching, zowel in groepen als bij individuen.


Marijke als dagvoorzitter

Marijke is inhoudelijk scherp, energiek en heeft aandacht voor de mens én het resultaat. Als dagvoorzitter denkt ze mee over de inhoud, verschillende gespreksvormen en optimale interactie met de deelnemers. Ook de communicatie voor en na je event is enorm belangrijk voor blijvende betrokkenheid en actie achteraf. Brainwaves met de zaal, wordclouds, prioriteren, vragen stellen en stemmen via Slido, bijzondere verrassingen tijdens het plenaire programma…alles is mogelijk. Zijn sprekers of je collega’s gespannen voor hun onderdeel? Marijke neemt ruim de tijd om hen te coachen en trainen, zodat hun kwaliteiten de ruimte krijgen en ze een boeiende presentatie neerzetten. 


BNR

Herkenbare stem? Dat kan. Ik was station voice van BNR en werkte daar als presentator (BNR Eyeopeners, Zaken doen Met, BNR Darwin). Wekelijks word ik door het hele land gevraagd vanwege mijn gedegen voorbereiding, kennis en ontspannen stijl. 


Media- en presentatietrainer

Breng jouw presentatie of interview naar een hoger niveau. Door het hele land helpt Marijke professionals om hun verhaal met meer zelfvertrouwen, energie en authenticiteit te vertellen. Grote bedrijven, maar ook starters en non-profitorganisaties huren haar in voor een dagdeel om personen of teams ontspannen op scherp te zetten. Marijke wordt daarom regelmatig gevraagd om deze mensen of volledige teams te trainen in het succesvol delen van hun boodschap. Marijke leert je vanuit je eigen drive en ambitie te vertellen, moeilijke vaktermen uit te leggen, energiek en ontspannen te blijven en nooit verrast te worden. Als constructieve en kritische vragensteller krijgt ze in een ontspannen sfeer alles eerlijk boven tafel en realiseert ze begrip en energie tussen collega’s.


Boek Marijke Roskam bij het Sprekershuys!

Marijke Roskam is te boeken als dagvoorzitter, interviewer, presentatrice, debat- en gespreksleider. Door heel Nederland leidt ze over alle mogelijke onderwerpen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Marijke Roskam boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Zorg, Arbeidsmarkt, (sociale) Innovatie, Journalistiek

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€2950

Sessies

Marijke Roskam Dagvoorzitterschap

Marijke is inhoudelijk scherp, energiek en heeft aandacht voor de mens én het resultaat. Ze is tot achter de komma ingelezen en weet met humor en interactie elk event tot een succes te maken. Als dagvoorzitter denkt Marijke mee over de inhoud, verschillende gespreksvormen en optimale interactie met de deelnemers. Brainwaves met de zaal, wordclouds, prioriteren, vragen stellen en stemmen via Mentimeter, bijzondere verrassingen tijdens het plenaire programma... Alles is mogelijk. Zijn sprekers of je collega’s gespannen voor hun onderdeel? Marijke neemt ruim de tijd om hen te coachen en trainen, zodat hun kwaliteiten de ruimte krijgen en ze een boeiende presentatie neerzetten. 

Marijke Roskam Mediatraining & Coaching

Wat hebben de bestuursvoorzitter van een Big Fourkantoor, een directeur van een energiebedrijf en een pitchende starter met elkaar gemeen? Ze vinden het allemaal lastig om zichzelf te blijven tijdens een interview of presentatie. Marijke houdt zich bezig met toegepaste psychologie en coaching, zowel in groepen als bij individuen. Ze wordt dan ook regelmatig gevraagd om deze mensen of volledige teams te trainen in het succesvol delen van hun boodschap.


Krijg je dan trucs aangeleerd? Juist niet! In deze tijd is authentiek en eerlijk zijn een must. Een glad praatje en het ontwijken van vragen is enorm ouderwets. Marijke leert je vanuit je eigen drive en ambitie te vertellen, moeilijke vaktermen uit te leggen, energiek en ontspannen te blijven en nooit verrast te worden. Fracties in de lokale politiek hebben Marijke meerdere malen ingehuurd om nieuwe raadsleden te trainen op het vertellen van hun verhaal en een ontspannen omgang met de media. Af en toe schakelen beginnende teams ook de hulp van Marijke in. Als constructieve en kritische vragensteller krijgt ze in een ontspannen sfeer alles eerlijk boven tafel en realiseert ze begrip en energie tussen collega’s.

Ik verlaat de zaal niet voordat iedereen een inzicht of contact rijker is.
...
Marijke is great to work with. A witty, cordial and cheerful person. She is very detail oriented, but also keeps focus on the main target. Gets great scores as chairman at conferences.
Caroline van Reenen – DGA HOEZO?!
...
Tijdens het KNB-jaarcongres heeft Marijke laten zien dat ze een stevige dagvoorzitter is die mensen in hun waarde laat. Haar gedegen voorbereiding op het congresthema en betrokkenheid bij de invulling zijn bijzonder te noemen.
Tessa Maar – KNB
...
Marijke is al enkele jaren onze dagvoorzitter/host bij ledenbijeenkomsten van TVM verzekeringen. Waarom? Ze is bevlogen, goed op vakinhoud en ze weet op professionele én plezierige wijze het beste in tafelgasten naar boven te halen. Dat resulteert in boeiende gesprekken en dialogen, waardevol voor het aanwezige publiek.
Annetta de Vries – TVM
...
Wat is Marijke een goede dagvoorzitter! Scherp, intelligent, bevlogen, respectvol en met een vleugje humor. Een mooie combinatie en de ingrediënten die wij een in dagvoorzitter zoeken. Kortom ik ben erg blij. Zowel over de avond zelf als over de voorbereidingen.
Isabel Kleijne – Rabobank Utrecht
...
Marijke is een geweldenaar. Niet alleen on stage, ook in projecten waar ze adviseert, regelt, leidt en doet. Enorm energiek en messcherp!
Lennart Graaff - BLOC
...
Het was een uitstekende bijeenkomst. Het is allemaal heel goed verlopen. T.a.v. Marijke eigenlijk alleen maar complimenten. Ze pakte precies de juiste toon en stuurde op heel rustige wijze het programma. Kortom: wij zijn erg tevreden.
Alles is Gezondheid / Theek 5

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.