Vakgebied

Economie
Journalistiek
Maatschappij
Bestuur, Beleid en Politiek
Maatschappij

Thema's

Mens & Maatschappij
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financien

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 5.000

Biografie

Biografie

Diana Matroos is een bekende journalist en mediapersoonlijkheid. Door haar werk als anchor van het RTLZ nieuws en presentator van BNR Nieuwsradio programma’s als Zaken Doen met en ZZP-Café is ze bekend geworden bij het publiek. Jarenlang was Diana hét gezicht bij breaking nieuws uitzendingen op tv en diepgaande interviews op de radio. Maar als scherpe presentator van het live uitgezonden Carré Debat 2017 op RTL 4 heeft Diana definitief haar stempel gezet op het Nederlandse medialandschap. In hetseizen 2018/2019 is zij een van de presentatoren van het NPO programma ‘ Buitenhof’. In 2020 wordt zij een van de Anchors van BNR’s dagelijkse radio programma Big Five. Zij wisselt wekelijks af met Art Rooijakkers. Daarnaast presenteert zij ook bij BNR ‘Slimme Koppen’ .


Diana is in de afgelopen periode dagvoorzitter geweest van een grote variëteit aan internationale congressen. Of ze nu een lid van het koninklijk huis interviewt, de minister president, of CEO’s van beursgenoteerde concerns: ze is in staat om met de juiste vragen en warme menselijke interactie exact de goede snaar te raken. Het publiek krijgt het verhaal achter het verhaal via Diana te horen en wordt altijd goed geïnformeerd.


Ze zegt zelf: “Van de verhalen van anderen – hun drijfveren, hun lessen en hun kracht – krijg ik nooit genoeg”. En dat is te merken aan de reacties van haar publiek. Diana wordt regelmatig gevraagd om boardmembers van bedrijven hun verhaal beter voor het voetlicht te brengen. Ze helpt hen authentiek en in hun eigen stijl de corporate story te vertellen en dat werkt! In alle aspecten van het werk van Diana komt haar liefde voor mensen en hun verhalen naar voren.


Boek Diana Matroos bij het Sprekershuys!

Diana Matroos is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Zij is expert in de onderwerpen economie, journalistiek, politiek en maatschappij. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Diana Matroos boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Diana Matroos boeken als dagvoorzitter bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer