1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & presentatrice

Diana Matroos

Diana Matroos is een ervaren journalist en enthousiaste presentatrice van het programma BNR Zakendoen bij BNR Nieuwsradio. Daarnaast presenteert ze ook bij BNR ‘Slimme Koppen’. Ze is als dagvoorzitter scherp, gedreven, onafhankelijk, empathisch en vooral authentiek. Diana heeft een voorliefde voor presentaties en interviews in het land, omdat ze op haar best is in de onverwachte interactie die ze bij het publiek laat ontstaan door mensen de ruimte te geven. Diana is te boeken als dagvoorzitter, interviewer, presentatrice, debatleider, panellid en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Diana Matroos

Over Diana Matroos

Diana heeft een passie voor het verhaal achter het verhaal, en brengt dit als dagvoorzitter goed naar voren. Vanwege haar authentieke boodschap en warme uitstraling verbindt ze met het publiek. Het liefst over onderwerpen rondom economie, journalistiek, politiek en maatschappij, maar ze je ook te inspireren op het gebied van diversiteit en inclusie.


Media

Diana Matroos is een bekende journalist en mediapersoonlijkheid. Door haar werk als anchor van het RTLZ nieuws en presentator van BNR Nieuwsradio programma’s als Zaken Doen met en ZZP-Café is ze bekend geworden bij het publiek. Jarenlang was Diana hét gezicht bij breaking nieuws uitzendingen op tv en diepgaande interviews op de radio. Maar als scherpe presentator van het live uitgezonden Carré Debat 2017 op RTL 4 heeft Diana definitief haar stempel gezet op het Nederlandse medialandschap. In hetseizen 2018/2019 is zij een van de presentatoren van het NPO programma ‘ Buitenhof’. In 2020 wordt zij een van de Anchors van BNR’s dagelijkse radio programma Big Five. Zij wisselt wekelijks af met Art Rooijakkers. Ze presenteerde ook bij BNR ‘Slimme Koppen’ .


Dagvoorzitter

Diana is in de afgelopen periode dagvoorzitter geweest van een grote variëteit aan internationale congressen. Of ze nu een lid van het koninklijk huis interviewt, de minister president, of CEO’s van beursgenoteerde concerns: ze is in staat om met de juiste vragen en warme menselijke interactie exact de goede snaar te raken. Het publiek krijgt het verhaal achter het verhaal via Diana te horen en wordt altijd goed geïnformeerd.


Ze zegt zelf: “Van de verhalen van anderen – hun drijfveren, hun lessen en hun kracht – krijg ik nooit genoeg”. En dat is te merken aan de reacties van haar publiek. Diana wordt regelmatig gevraagd om boardmembers van bedrijven hun verhaal beter voor het voetlicht te brengen. Ze helpt hen authentiek en in hun eigen stijl de corporate stories te vertellen en dat werkt! In alle aspecten van het werk van Diana komt haar liefde voor mensen en hun verhalen naar voren.


Boek Diana Matroos bij het Sprekershuys!

Diana Matroos is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Zij is expert in de onderwerpen economie, journalistiek, politiek en maatschappij. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Dagvoorzitter Diana Matroos boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Journalistiek, Maatschappij

In te huren als

 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€5000

Sessies

Diana Matroos Dagvoorzitterschap

Diana is in de afgelopen periode dagvoorzitter geweest van een grote variëteit aan internationale congressen. Of ze nu een lid van het koninklijk huis interviewt, de minister president, of CEO’s van beursgenoteerde concerns: ze is in staat om met de juiste vragen en warme menselijke interactie exact de goede snaar te raken. Het publiek krijgt het verhaal achter het verhaal via Diana te horen en wordt altijd goed geïnformeerd. Ze zegt zelf: “Van de verhalen van anderen – hun drijfveren, hun lessen en hun kracht – krijg ik nooit genoeg”. En dat is te merken aan de reacties van haar publiek. Diana wordt regelmatig gevraagd om boardmembers van bedrijven hun verhaal beter voor het voetlicht te brengen. Ze helpt hen authentiek en in hun eigen stijl de corporate story te vertellen en dat werkt! In alle aspecten van het werk van Diana komt haar liefde voor mensen en hun verhalen naar voren.

Diana Matroos Lezing: Diversity Wins

Hoe om te gaan met verschillen tussen mensen is een vraagstuk dat zich constant voordoet: op het werk, in de samenleving en in onze sociale kringen. Diana gelooft in de kracht van diversiteit. Het geeft ons de mogelijkheid om samen te leren, delen en te groeien. In deze interactieve lezing ontdek je de verbindende kracht en schoonheid van diversiteit. 

Les 1 van Diana Matroos | DREAM SCHOOL 2018

Afscheid RTL-presentatrice Diana Matroos: 'Je moet - RTL NIEUWS

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.