1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Diederik Samsom

Diederik Samsom is voormalig partijleider van de PvdA, ondernemer en kabinetschef van de Commissaris voor Klimaat-actie van de Europese Commissie. Met zijn lange ervaring en expertise op gebied van duurzaamheid, innovatie, energie, klimaat en met zijn diepgaande kennis van politieke verhoudingen, motiveert Diederik bedrijven, organisaties en overheden om actief bij te dragen aan een duurzamere wereld. Diederik Samsom is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Diederik Samsom

Over Diederik Samsom

Als spreker heeft hij het vermogen om zijn publiek te boeien en te inspireren. Zijn betoog is doorgaans doordacht, gepassioneerd en overtuigend, waardoor hij een blijvende indruk achterlaat. Diederik is nu de grote aanjager van de Europese Green Deal.


Voor Diederik de politiek in ging was hij al druk bezig met duurzaamheid en klimaat. Hij is zelfstandig adviseur op het gebied van energie en werkt voor afval- en energiebedrijf HVC aan de doorontwikkeling van de duurzame energiestrategie van het bedrijf, voor PrimeVentures aan de ontwikkeling van grootschalige zonne-energie en voor de Drechtsteden als voorzitter van de programmaraad Energiestrategie. Daarnaast is hij commissaris bij Energie Beheer Nederland (EBN) en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Straling. Hij is voorzitter van de sectortafel Gebouwde omgeving van het Klimaatakkoord.


Europese Commissie

Diederik is sinds november 2019 kabinetschef van uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans. Hier houdt Diederik zich bezig met de uitvoering van het EU-klimaatbeleid.


Tweede Kamer

Diederik Samsom was van 2003 tot en met 2016 namens PvdA lid van de Tweede Kamer. Hij heeft zich als Kamerlid beziggehouden met energiebeleid, infrastructuur en ontwikkelingssamenwerking.

Diederik Samsom is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Hij is gespecialiseerd in een breed aantal thema's, zoals duurzaamheid & klimaat, leiderschap & strategie, communicatie & media, mens & maatschappij en overheid & politiek. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Diederik Samsom boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Klimaatverandering, Klimaatbeleid, Circulaire economie, Energie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Diederik Samsom

“Al 20 jaar strijdend voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Eerst als actievoerder bij Greenpeace, daarna als Kamerlid en politiek leider van de PvdA en mede aanvoerder van een coalitie die het herstel van Nederland vanuit een diepe recessie vorm gaf. Mijn idealen zijn daarmee iets dichterbij gebracht, maar ik ben nog lang niet klaar. De komende jaren wil ik mijn strategische kwaliteiten samen met mijn technische achtergrond vooral inzetten om een duurzame energievoorziening te helpen realiseren”

...
Wij kijken terug op een zeer geslaagde lezing! Ook kregen wij van collega’s te horen dat ze het heel inspirerend vonden. Het gemak waarmee Diederik ruim een half uur zonder Powerpoint een boeiend verhaal wist te vertellen, chapeau! En de Q&A werkte ook goed.
Gemeente Haarlem

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.