Vakgebied

Energie
Duurzaamheid
Plastic
Circulaire economie
Natuur

Thema's

Duurzaamheid & Klimaat

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Reinier van den Berg groeit op in een dorp achter de duinen en is op jonge leeftijd een gedreven weeramateur. Uiteindelijk maakt hij van zijn passie zijn beroep en raakt in 1985 betrokken bij de oprichting van Meteo Consult. Na zijn studie aan de universiteit van Wageningen, waar hij afstudeert in Milieukunde, gaat hij aan de slag als weerman bij MeteoGroup.

Vanaf 1989 presenteert hij regelmatig het weer op televisie en zo wordt Reinier bekend bij het grote publiek. Hij klimt steeds vaker op het podium om mensen deelgenoot te maken van het mooie vakgebied weerkunde. Als tornadojager brengt hij mensen op het puntje van de stoel.

Door de jaren heen houdt Reinier zich meer en meer bezig met het klimaat. Om uiteindelijk de focus te leggen op de impact van het snel veranderende klimaat op aarde. En de vraag: 'wat kan de mensheid hier tegen doen?'

Reinier heeft een brede kennis op het gebied van duurzame technologie. Na 32 dienstjaren neemt hij ontslag om fulltime duurzaam ondernemer te worden. Hij raakt betrokken bij enkele start-ups in ‘clean technology’ en met name bij het startende bedrijf PyrOil. De missie van dit bedrijf is om wereldwijd de enorme berg plastic afval op te gaan ruimen en er waardevolle zwavelvrije olie van te produceren. Daarnaast is Reinier één van de oprichters van stichting TreesPlease. Meer bos kan de gevolgen van klimaatveranderingen verzachten en het tempo van de opwarming vertragen.

Reinier van den Berg is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid en geeft lezingen over de onderwerpen duurzaamheid & klimaat, klimaatverandering en natuur. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Delen is vermenigvuldigen
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer