1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg is al vanaf jonge leeftijd geobsedeerd door weer en klimaat. Als duurzaam ondernemer en spreker wil hij mensen bewust maken van de gevolgen van klimaatveranderingen en het tempo van de opwarming vertragen. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat. Daarnaast is Reinier één van de oprichters van stichting TreesPlease. Meer bos kan de gevolgen van klimaatveranderingen verzachten en het tempo van de opwarming vertragen. Reinier van den Berg is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys.

...Reinier van den Berg

Over Reinier van den Berg

Reinier van den Berg groeit op in een dorp achter de duinen en is op jonge leeftijd een gedreven weeramateur. Uiteindelijk maakt hij van zijn passie zijn beroep en raakt in 1985 betrokken bij de oprichting van Meteo Consult. Na zijn studie aan de universiteit van Wageningen, waar hij afstudeert in Milieukunde, gaat hij aan de slag als weerman bij MeteoGroup.


Presenteren

Vanaf 1989 presenteert hij regelmatig het weer op televisie en zo wordt Reinier bekend bij het grote publiek. Hij klimt steeds vaker op het podium om mensen deelgenoot te maken van het mooie vakgebied weerkunde. Als tornadojager brengt hij mensen op het puntje van de stoel.


Klimaat

Door de jaren heen houdt Reinier zich meer en meer bezig met het klimaat. Om uiteindelijk de focus te leggen op de impact van het snel veranderende klimaat op aarde. En de vraag: 'wat kan de mensheid hier tegen doen?'


Duurzaamheid

Reinier heeft een brede kennis op het gebied van duurzame technologie. Na 32 dienstjaren neemt hij ontslag om fulltime duurzaam ondernemer te worden. Hij raakt betrokken bij enkele start-ups in ‘clean technology’ en met name bij het startende bedrijf PyrOil. De missie van dit bedrijf is om wereldwijd de enorme berg plastic afval op te gaan ruimen en er waardevolle zwavelvrije olie van te produceren. Daarnaast is Reinier één van de oprichters van stichting TreesPlease. Meer bos kan de gevolgen van klimaatveranderingen verzachten en het tempo van de opwarming vertragen.


Boek Reinier van den Berg bij het Sprekershuys!

Reinier van den Berg is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid en is expert op het gebied van energie, duurzaamheid, klimaat, circulaire economie en natuur. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Reinier van den Berg boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Circulaire economie, Natuur, Energie, Plastic

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Panellid

Tariefindicatie

€3125

Sessies

Het tij keren - Lezing Reinier van den Berg

Het tij keren.

Vanuit het besef van urgentie rondom thema's als klimaatverandering, afval & grondstoffen, en verlies van biodiversiteit, zijn er juist ook enorme kansen. Op basis van vijf krachtige pijlers laat Reinier van den Berg de hoofdlijnen zien waardoor we de transitie waar kunnen maken. Het zouden de fundamenten kunnen en moeten zijn onder een effectief beleid. Dan wordt het toch mogelijk, om de klok van 5 over 12 terug te draaien naar 5 voor 12!

Plastic de toekomst? - Lezing Reinier van den Berg

Plastic de toekomst?

Plastic was misschien wel een van de beste uitvindingen van de 20e eeuw. Een wereld zonder plastic zou er anders uitzien. Bedenk maar eens hoe veelzijdig de toepassingen zijn van kunststoffen. Zou je je een ziekenhuis kunnen voorstellen waar geen plastic kan worden gebruikt? Plastic is niet het probleem. Het wordt pas een probleem als we het afval dumpen. Uiteindelijk komt er per jaar acht miljoen ton plastic terecht in de oceanen. Dat krijgen we er nooit meer uit. Wat we wel kunnen doen, is voorkomen dat er nog meer plastic in het milieu komt. Dat kan door plastic afval een waarde te geven. Reinier is nauw betrokken bij het startende bedrijf 'PyrOi'l dat wil laten zien dat plastic afval kan worden opgeruimd. En dat je er zelfs serieuze winst mee kan maken.

Weer, klimaat en duurzaamheid - Reinier van den Berg

Weer, klimaat, duurzaamheid, de economie, het voedselvraagstuk, grondstoffen, spectaculaire expedities etc. Reinier van den Berg brengt in een boeiende, rijk geïllustreerde presentatie deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband.

Als meteoroloog ging hij de tornado’s achterna en als klimaatdeskundige trok hij over Groenlandse ijskap en door de Amazone. Ook bezocht hij landen als Zuid-Soedan en Sierra Leona voor projecten die zich richten op de allerarmsten op aarde.

In deze lezing wil hij samen naar de toekomst kijken en zijn visie delen met het publiek.

De dreiging van de klimaatverandering - Reinier van den Berg

Een actueel onderwerp van zijn lezingen is de dreiging van de klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet geheten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in NoordwestEuropa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Klimaatverandering - Reinier van den Berg

Klimaatverandering is hot. Letterlijk en figuurlijk. De opwarming van de aarde gaat snel en de gevolgen laten zich steeds duidelijker zien en harder voelen. Wereldwijd maar ook in eigen land. Wat zullen de gevolgen zijn? Is Amersfoort aan Zee echt een scenario waar we op termijn rekening mee moeten houden? Of is verdroging juist het grootste probleem, zelfs in ons schijnbaar natte landje? Als je klimaatverandering met één woord moet schetsen, is dat wellicht inderdaad 'water'. Behalve bedreigingen zijn er ook kansen. Meer dan ooit zelfs. Want de transitie naar schone energie gaat niet vanzelf. Uitdagingen en mogelijkheden die zijn samen te vatten met 'de ander te groen af zijn'. Maak van een crisis een business opportunity.

Bos en bomen - Lezing Reinier van den Berg

Bos en bomen.


Bomen zijn van onschatbare waarde. Toch gaat het niet goed met de bossen op aarde. Daarom gebruikt Reinier graag de slogan 'groener dan een boom wordt het niet'. Bomen leggen het broeikasgas CO2 vast. Ze kunnen verkoeling geven en het hitte-eiland effect van stedelijk gebied tegen gaan. De waterkringloop stabiliseren of herstellen. Biodiversiteit stimuleren. Erosie tegengaan. Vruchtgebruik geven, ook in de vorm van bijvoorbeeld bouwen met hout. En niet te vergeten: bomen zijn gewoon mooi en spelen daarom een belangrijke rol in ontspanning en toerisme.

Delen is vermenigvuldigen

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.