Vakgebied

Duurzaamheid
Innovatie
Storytelling
Persoonlijk leiderschap
Plastic
Campagne voeren
Activisme
Expedities

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Duurzaamheid & Klimaat

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.900

Biografie

Biografie

Merijn Tinga is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Hij spreekt over plastic, duurzaamheid, innovatie, activisme, campagne voeren, storytelling en persoonlijk leiderschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Merijn Tinga

Spreker Merijn Tinga is bioloog, columnist, vlogger en kunstenaar. Hij staat bekend als de Plastic Soup Surfer. Hij surfte de Noordzee over op een board van plastic flesjes om statiegeld ingevoerd te krijgen. Daarmee haalde hij 60 duizend handtekeningen op. Met deze handtekeningen wist Merijn een motie aangenomen te krijgen in het kabinet. Deze motie is nu de basis van het statiegeldbeleid.

Merijn Tinga woont en werkt in Leiden. Hij studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 2014 begon Merijn zijn eigen atelier, hier maakte hij zijn eerste kitesurfboard van verzamelde plastic afval. Met zijn kitesurfboard surfte hij 350 kilometer langs de Nederlandse en Belgische kust om aandacht te vragen voor het zwerfafval op zee.

Merijn maakte verschillende documentaires over de rol van plastic in onze maatschappij en zit in de jury van de Trouw Duurzame Top 100. Hij houdt zich vooral bezig met het beïnvloeden van beleidsmakers, consumenten en bedrijven. Het verhaal van Merijn toont aan dat je succesvol stappen kan zetten die passen bij je eigen waarden of die van het bedrijf.

Spreker Merijn Tinga

Spreker Merijn Tinga neemt het publiek mee aan de hand van zijn expedities en campagnes. Ook beantwoord hij inhoudelijke vragen over plastic recycling en vervuiling met betrekking tot de consument, politiek of het bedrijfsniveau.

Het is een gedegen en genuanceerd verhaal dat je laat tintelen van inspiratie en hoop. De tastbaarheid van plastic als het handvat tot breed deelbaar duurzaam gedrag.

Duurzaamheid

Binnen duurzaamheid eist het plastic afvalprobleem op dit moment alle aandacht op. In tegenstelling tot de abstracte milieuproblemen is plastic tastbaar.

Plastic is alomtegenwoordig. Het heeft onze maatschappij veel gebracht maar tegelijk is het is de katalysator achter onze wegwerpcultuur en daarmee de tegenhanger van duurzaamheid. Hoe moeten we verder? Wat kunnen we zelf doen? Plastic is tastbaar. Dat maakt onze keuzes zichtbaar. Daar ligt de hoop tot verdere actie.

Lees meer
One man can make a difference and every man should try
Merijn Tinga is te boeken als spreker bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer