Sprekershuys logo

Vakgebied

Duurzaamheid
Gezondheid
Mentale kracht
Energiemanagement
Brein
Stressmanagement, Werkdruk en Verandering

Thema's

Leiderschap
Impact van corona
Sport & Motivatie
Lifestyle & Health
Business & Management
Creativiteit & Inspiratie

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.750

Biografie

Biografie

Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor politie en defensie. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale veerkracht. In 2011 heeft hij ontslag genomen en is zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving. Al jarenlang wordt hij veel gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren de Mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties als mindsetting, actie- intelligentie, leiding geven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur. In het bedrijfsleven begeleidt hij High Performance teams die meer focus, veerkracht en energie willen creëren. Zo heeft hij veel sessies gedaan voor de banken, accountant- en advocatenkantoren, ziekenhuizen, TNO, bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok, Adidas, etc.


Prestatiepsychologie

Michael geeft praktische handvatten op het gebied van Mentale (veer)Kracht. Mensen kunnen hierdoor beter presteren onder druk, omgaan met veranderingen en langer volhouden. Het fundament van zijn gedachtegoed komt vanuit de sport en prestatiepsychologie. In zijn sessies creëert hij bewustwording van de werking van het brein, inzicht in aandacht focus training en de (interne en externe) afleiders die hiermee gepaard gaan. Michael geeft een verdieping op het principe 'tactical breathing' en gedachtecontrole; oftewel het ombuigen van niet helpende naar helpende gedachten.

Mentale Veerkracht

Wat is nu mentale veerkracht? Michael gebruikt vaak de volgende kapstok:


De mogelijkheid van het team of een individu om te kunnen:

  1. Presteren onder druk (werkdruk),
  2. Omgaan met verandering (verandermanagement),
  3. Volhouden (gedragsverandering).


Als spreker en coach kan Michael met diverse mentale tools (als teambuilding voor bedrijven) de prestaties, het reflectievermogen, de beleving en de mogelijkheid tot herstel bevorderen.

Op teamniveau gaat het vaak ook over essentiële mentale processen die nodig zijn om te komen tot High Performance en geaccepteerd leiderschap.Spreker en coach

Als spreker leiderschap, werkgeluk en mentale veerkracht is het één van zijn veelgebruikte uitspraken; ‘dat wat je doet, daar word je goed in’ omvat de kern van een sessie. Zeur en klaag je veel, dan word je daar goed in! Maar leer je bijvoorbeeld omgaan met angst, teleurstelling of tegenslag dan ontwikkel je wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is paradoxaal maar ‘gewoon’ doen is één van de grote sleutels tot echte verandering. De truc is alleen om te beginnen…


Hunted

Ook was Micheal in te zien als hunter in het programma Hunted waar voortvluchtige uit handen willen blijven van een speciale opsporingsdienst. Hier past hij zelf alle mentale tools toe om zo goed mogelijk te presteren en zijn rol als hunter professioneel in te vullen.


Boek Michael Kortekaas bij het Sprekershuys!

Michael Kortekaas richt zich op mentale weerbaarheid binnen teams. Hij spreekt over presteren onder druk, omgaan met verandering. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Michael Kortekaas boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Dat wat je doet, daar word je goed in!
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer