1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Inspirerende spreker

Michael Kortekaas

Michael Kortekaas is een inspirerende spreker over werkgeluk, leiderschap, en mentale veerkracht. Jaarlijks staat hij meer dan 150 x op het podium en inspireert hij het publiek met zijn kennis en ervaring. Michael is als energiek, authentiek, verfrissend maar vooral als iemand die mensen kan activeren. In zijn sessies geeft hij het publiek handvatten om hun gewoontes te veranderen door een krachtig verhaal te houden en verrassend simpele inzichten, reflecties en tools te bieden waar iedereen mee aan de slag kan. Michael is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Michael Kortekaas

Thema's

Creativiteit & Inspiratie, Business & Management, Leiderschap & Strategie, Sport & Motivatie, Lifestyle & Health

Vakgebied

Energiemanagement, Het brein, Gezondheid, Mentale kracht

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€2950

Over Michael Kortekaas

Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor politie en defensie. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale veerkracht. In 2011 heeft hij ontslag genomen en is zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving. Al jarenlang wordt hij veel gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren de Mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties als mindsetting, actie- intelligentie, leiding geven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur. In het bedrijfsleven begeleidt hij High Performance teams die meer focus, veerkracht en energie willen creëren. Zo heeft hij veel sessies gedaan voor de banken, accountant- en advocatenkantoren, ziekenhuizen, TNO, bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok, Adidas, etc.


Prestatiepsychologie

Michael geeft praktische handvatten op het gebied van Mentale (veer)Kracht. Mensen kunnen hierdoor beter presteren onder druk, omgaan met veranderingen en langer volhouden. Het fundament van zijn gedachtegoed komt vanuit de sport en prestatiepsychologie. In zijn sessies creëert hij bewustwording van de werking van het brein, inzicht in aandacht focus training en de (interne en externe) afleiders die hiermee gepaard gaan. Michael geeft een verdieping op het principe 'tactical breathing' en gedachtecontrole; oftewel het ombuigen van niet helpende naar helpende gedachten.


Mentale Veerkracht

Wat is nu mentale veerkracht? Michael gebruikt vaak de volgende kapstok:


De mogelijkheid van het team of een individu om te kunnen:

 1. Presteren onder druk (werkdruk),
 2. Omgaan met verandering (verandermanagement),
 3. Volhouden (gedragsverandering).


Als spreker en coach kan Michael met diverse mentale tools (als teambuilding voor bedrijven) de prestaties, het reflectievermogen, de beleving en de mogelijkheid tot herstel bevorderen.

Op teamniveau gaat het vaak ook over essentiële mentale processen die nodig zijn om te komen tot High Performance en geaccepteerd leiderschap.Spreker en coach

Als spreker leiderschap, werkgeluk en mentale veerkracht is het één van zijn veelgebruikte uitspraken; ‘dat wat je doet, daar word je goed in’ omvat de kern van een sessie. Zeur en klaag je veel, dan word je daar goed in! Maar leer je bijvoorbeeld omgaan met angst, teleurstelling of tegenslag dan ontwikkel je wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is paradoxaal maar ‘gewoon’ doen is één van de grote sleutels tot echte verandering. De truc is alleen om te beginnen…


Hunted

Daarnaast was Michael in 2017, maar ook in 2019 te zien in het programma Hunted. Een programma op NPO3 waarbij het de bedoeling is dat voortvluchtige 500 uur uit handen blijven van een speciale opsporingsdienst. Tijdens deze opdracht past Michael alle mentale tools toe om zo goed mogelijk te presteren en zijn rol als hunter professioneel in te vullen.


Boek Michael Kortekaas bij het Sprekershuys!

Michael Kortekaas richt zich op mentale weerbaarheid binnen teams. Hij spreekt over presteren onder druk, omgaan met verandering. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Michael Kortekaas boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

...

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Michael Kortekaas Lezing

Als spreker wordt Michael geëvalueerd als energiek, authentiek, verfrissend maar vooral als iemand die mensen kan activeren. In zijn sessies geeft hij het publiek handvatten om hun gewoontes dus gedrag te veranderen en in te zien dat fitheid hieraan ten grondslag ligt. Dit doet hij door een krachtig verhaal te houden met weinig slides maar verrassend simpele inzichten, reflecties en tools waar iedereen mee aan de slag kan. Eén van zijn veelgebruikte uitspraken; ‘dat wat je doet, daar word je goed in’ omvat de kern van een inspiratiesessie. Zeur en klaag je veel, dan word je daar goed in! Maar leer je bijvoorbeeld omgaan met angst, teleurstelling en tegenslag dan ontwikkel je wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is paradoxaal maar ‘gewoon’ doen is één van de grote sleutels tot echte verandering. De truc is alleen om (klein) te beginnen.

De drie grote thema’s die Michael met Mentale Kracht kan beïnvloeden zijn;

 1. Presteren onder druk
 2. Omgaan met verandering
 3. Volhouden

Michaels gedachtegoed en inzichten zijn gebaseerd op breed onderbouwd wetenschappelijk onderzoek, zijn eigen levenservaring en die als trainer van veel verschillende doelgroepen binnen de overheid; Politie(academie), Defensie en het bedrijfsleven.

Dat wat je doet, daar word je goed in!
...

Q&A - Michael Kortekaas

...

Op de pantoffel met... Michael Kortekaas! @Goodnight Slaapkamers

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.