Vakgebied

Duurzaamheid
Gezondheid
Mentale kracht
Energiemanagement
Brein
Stressmanagement, Werkdruk en Verandering

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Lifestyle & Health
Business & Management
Creativiteit & Inspiratie
Impact van corona

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.750

Biografie

Biografie

Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor politie en defensie. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale veerkracht. In 2011 heeft hij ontslag genomen en is zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving. Al jarenlang wordt hij veel gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren de Mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties als mindsetting, actie- intelligentie, leiding geven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur. In het bedrijfsleven begeleidt hij High Performance teams die meer focus, veerkracht en energie willen creëren. Zo heeft hij veel sessies gedaan voor de banken, accountant- en advocatenkantoren, ziekenhuizen, TNO, bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok, Adidas, etc.

De drie grote thema’s die Michael met Mentale Kracht kan beïnvloeden zijn; 1. Presteren onder druk, 2. Omgaan met verandering en 3. Volhouden. Op het gebied van Energiemanagement maakt Michael inzichtelijk hoe mensen, teams en organisatie hun energie beter kunnen managen en meer bevlogen kunnen zijn in hun werk. Energie is namelijk de basis van goed functioneren. Zowel dagelijkse ‘quick wins’ voor mensen op de werkvloer als integratie op tactisch en strategisch niveau kunnen aan bod komen. Als spreker maakt Michael de connectie naar het dagelijks professionele- en privé leven van de mensen en geef hij hun de eerste praktische handvatten, uitdaging en inspiratie om direct verbeterd aan de slag te gaan. Zijn sessies zitten vol met energie, zijn interactief en worden afgewisseld met kennis, opdrachten, reflectie en relevant beeldmateriaal. In 2017 en 2018 was Michael te zien als hunter in het programma Hunted op NPO 3 waar voortvluchtigen uit handen willen blijven van een speciale opsporingsdienst. Ook in 2019 gaan jullie hem weer zien waar hij zelf alle mentale tools inzet om zo goed mogelijk te presteren en zijn rol als hunter professioneel in te vullen.

Lees meer
Daar waar je struikelt, ligt je schatkist begraven.
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer