Vakgebied

Duurzaamheid
Gezondheid
Mentale kracht
Energiemanagement
Brein
Stressmanagement, Werkdruk en Verandering

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Lifestyle & Health
Business & Management
Creativiteit & Inspiratie
Impact van corona

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.750

Biografie

Biografie

Michael staat bekend als inspirerende spreker werkgeluk, leiderschap, en mentale veerkracht. Jaarlijks staat Michael meer dan 150 x op het podium en inspireert hij het publiek met zijn kennis en ervaring.

Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor politie en defensie. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale veerkracht. In 2011 heeft hij ontslag genomen en is zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving. Al jarenlang wordt hij veel gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren de Mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties als mindsetting, actie- intelligentie, leiding geven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur. In het bedrijfsleven begeleidt hij High Performance teams die meer focus, veerkracht en energie willen creëren. Zo heeft hij veel sessies gedaan voor de banken, accountant- en advocatenkantoren, ziekenhuizen, TNO, bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok, Adidas, etc.

Wat is nu mentale veerkracht? Michael gebruikt vaak de volgende kapstok:

De mogelijkheid van het team of een individu om te kunnen:

  1. Presteren onder druk (werkdruk),
  2. Omgaan met verandering (verandermanagement),
  3. Volhouden (gedragsverandering).

Als spreker en coach kan Michael met diverse mentale tools (als teambuilding voor bedrijven) de prestaties, het reflectievermogen, de beleving en de mogelijkheid tot herstel bevorderen.

Op teamniveau gaat het vaak ook over essentiële mentale processen die nodig zijn om te komen tot High Performance en geaccepteerd leiderschap.

Op teamniveau gaat het vaak ook over essentiële mentale processen die nodig zijn om te komen tot High Performance en geaccepteerd leiderschap.

Als spreker leiderschap, werkgeluk en mentale veerkracht is het één van zijn veelgebruikte uitspraken; ‘dat wat je doet, daar word je goed in’ omvat de kern van een sessie. Zeur en klaag je veel, dan word je daar goed in! Maar leer je bijvoorbeeld omgaan met angst, teleurstelling of tegenslag dan ontwikkel je wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is paradoxaal maar ‘gewoon’ doen is één van de grote sleutels tot echte verandering. De truc is alleen om te beginnen…

Lees meer
Dat wat je doet, daar word je goed in!
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer