1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Erik Wegewijs

Erik Wegewijs is voormalig officier van de Special Forces van het Korps Commandotroepen. Je kunt hem kennen van het programma Special Forces VIPS en op dit moment is hij te zien als inspirerende gids in The Life Trail. Erik is geboren in Swifterbant, midden in de polder. Na zijn middelbare school meldde hij zich op zijn negentiende aan voor het Korps Commandotroepen, zoekend naar een studiekeuze. Zijn dienstplicht vloog voorbij, en na zijn dienstplichtperiode besloot hij de opleiding voor commando te doen en groeide hij door tot officier. Erik Wegewijs is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Erik Wegewijs

Over Erik Wegewijs

Gelijkwaardigheid, diversiteit, samenwerken en eenvoud zijn kenmerkend geweest voor Erik Wegenwijs' jeugd. Geboren en getogen in Swifterbant, opgegroeid met de klei onder zijn voeten en aan zijn handen. Na zijn middelbareschooltijd besloot Erik om de uithoeken van zijn fysieke en mentale incasseringsvermogen te onderzoeken. Op zijn negentiende jaar meldde hij zich aan voor het Korps Commandotroepen voor een dienstplichtige periode van één jaar, aan het nadenken over een volgende studie. Eigenlijk een tussenjaar, zoals ze het tegenwoordig noemen. De opleiding tot commando was met name hard, rauw, fair en magisch. Hier hielp een maatschappelijke voorsprong of je afkomst van een ‘goede familie’ je niet.


Beslissing

Het tussenjaar vloog voorbij, de studiekeuze werd niet gemaakt, maar de keuze om in de wereld van de Special Forces te blijven wel. “Vanaf nu is de wereld om mij heen mijn school, ik besluit zelf welke lessen er gevolgd gaan worden om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Het zal dus ‘met blote handen’ moeten gebeuren”, was wat Erik zichzelf vanaf dat moment inprentte.


Invloed

Erik zijn verblijf binnen het Korps Commandotroepen is op vele fronten van grote invloed geweest op zijn verdere vorming als mens en professional. Vriendschappen voor het leven, fysiek en mentaal presteren op het allerhoogste niveau in zowel individueel als teamverband, bijzondere missies, kameraadschap en humor. Hoe langer hij bij het Korps Commandotroepen werkte, hoe meer het onder zijn huid en in zijn bloed ging zitten, maar toch gaf zijn innerlijke kompas aan dat het tijd werd voor iets anders.

Boek Erik Wegewijs bij het Sprekershuys!

Erik Wegewijs is te boeken als spreker en is expert op het gebied van leiderschap & strategie, teambuilding, sport & motivatie en ondernemerschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Erik Wegewijs boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Samenwerken, Mentale kracht, Defensie, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Erik Wegewijs lezing

Na meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van leiderschap heeft Erik Wegewijs zijn opgedane kennis en vaardigheden vertaald naar bruikbare inzichten en perspectieven voor anderen. Zo plat als mogelijk en zo hiërarchische als noodzakelijk werken, is slechts één van de principes waar hij vaak op terugkomt. Als zelfstandig adviseur, coach en sparringpartner denkt hij mee in de meest uiteenlopende werkvelden en op diverse niveaus. Alles uit zichzelf halen en liever verbreden dan verdiepen, is waar hij zichzelf en anderen vaak aan herinnert. Het adagium Artist, warrior and philosopher, (een in de Renaissance ontstaan concept), past daar goed bij en streeft hij voortdurend na.

Vaardigheden:

 • Mensen inspireren en boven zichzelf laten uitstijgen
 • Leiders helpen die lonely at the top zijn
 • Complexe zaken behapbaar maken
 • Een andere invalshoek belichten
 • Creatieve verbindingen leggen tussen mensen
Vanaf nu is de wereld om mij heen mijn school, ik besluit zelf welke lessen er gevolgd gaan worden om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Het zal dus ‘met blote handen’ moeten gebeuren.

Erik Wegewijs

...
Erik heeft bij ons een lezing gegeven in het kader van ons interne vitaliteitsprogramma. Vanaf het eerste moment na Erik uitgebreid de tijd om deze lezing af te stemmen op ons publiek waardoor hij op inspirerende wijze alle relevante thema's aan elkaar wist te verbinden. Daarnaast hebben we gedurende de gehele voorbereiding de communicatie met Erik als zeer prettig, snel en persoonlijk ervaren. Wij raden Erik van harte aan!
PGGM
...
Pragmatisch, inspirerend, ervaren en ontzettend waardevol om jezelf echt te leren kennen, ontwikkelen én te verbeteren! Sinds onze eerste ontmoeting in 2018 werk ik samen met Erik. Een verbinder, een leider, een sparringpartner en performance coach voor boardrooms, managers, teams en voor iedereen die met leiderschap stappen voorwaarts wil zetten.
Joost Poolman Simons - Head of Brand-Manager Merk- ANWB
...
Hele prettige spreker met charisma. De collega's bleven geboeid. Hij weet het goed te vertellen, zijn visie over te brengen en je blijft van het begin tot einde geboeid. Veel collega's hadden nog veel meer willen horen. Kortom, erg positieve geluiden. Ook een mooie vertaling naar de praktijk: wat neem je mee en kun je vanaf morgen doen. Ook merkte je aan Erik dat hij zich goed voorbereid had en goed geluisterd had naar onze wensen.
Talpa
...
De lezing die Erik gegeven heeft bij Basic-Fit was afgestemd op het publiek. Erik voelt goed aan wat de behoefte is van het publiek en weet hier ter plekke op te anticiperen. Hij neemt je mee langs zijn carrière pad en verbindt hier elementen aan die te maken hebben met leidinggeven: zelfreflectie, samenwerken, bewuste keuzes maken, moed tonen, je eigen invloed etc. Hij gaf concrete handvaten en tips mee die makkelijk toepasbaar zijn op de werkvloer, ongeacht in welke branche je werkt. Een aanrader!
Basic-Fit

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.