1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Renaldo Ishaak

Renaldo Ishaak was teamleider bij Defensie / Koninklijke Marechaussee en is o.a. bekend van Hunted, Hunted VIPS en de 6-delige serie ‘De Politieachtervolging’ van StukTV. Hij was als teamleider verantwoordelijk voor alle incidenten die zich op en rond Schiphol voordoen. Een man met een ontzettend belangrijke functie dus. Het ingrijpende aspect van zijn werk maakt dat hij altijd aanstaat. In juni 2024 heeft hij het Ereteken voor Verdienste in goud opgespeld gekregen. Dit staat voor zijn werkzaamheden gericht op het bespreekbaar maken van mentale gezondheidsproblemen. In zijn lezingen praat hij ook over samenwerken en omgaan met tegenslagen. Renaldo is expert op het gebied van leiderschap, sport & motivatie en teambuilding. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Renaldo Ishaak

Over Renaldo Ishaak

Spreker Renaldo weet het publiek te raken met zijn verhaal. Hij helpt je als team om dichter naar elkaar toe te groeien en als individu om de kracht in je eigen verhaal in te zien. Hoe? Door aandacht te schenken aan de mens achter de functie en vooroordelen aan de kant te schuiven. Zo zorgt hij voor een geïnspireerd publiek.


KNAK

Renaldo merkte dat het delen van zijn verhaal hem goed deed. Het gaf hem niet alleen de ruimte om zijn verhaal een plek te geven, maar gaf anderen ook de moed om hun ervaringen te delen. In 2022 richtte hij ‘KNAK’ op; een platform waarbij militairen, burgermedewerkers en veteranen hun mentale gezondheid bespreekbaar kunnen maken. Het is een veilige omgeving waar ervaringen gedeeld, geluisterd en bemoedigt worden. Renaldo praat internationaal (bij de NATO) mee over de mentale gezondheid van de first responders. Tijdens deze reis heeft hij zichzelf opnieuw ontdekt en geleerd hoe je in zijn ogen het beste een team kan aansturen en hoe je hieraan kan bouwen. Een van zijn uitspraken is: “Praat met elkaar en niet over elkaar”. 


Renaldo als spreker

Tijdens zijn lezingen houdt Renaldo teams een spiegel voor. Door middel van een interactieve sessie geeft hij ze de handvatten om effectief samen te werken. Zo leert hij ze om het verhaal achter je teamgenoot te leren kennen, elkaar met respect te behandelen en niet te oordelen. Zo groei je als team dichter bij elkaar en kun je samen je doelen bereiken.


Achtergrond

Renaldo maakte een turbulente jeugd mee die hem de droom gaf om mensen te helpen. Na afronding van zijn studie ‘Vrede & Veiligheid’ ging hij aan de slag te gaan bij de Koninklijke Marechaussee, waar hij momenteel werkt als teamleider en Officier van Dienst op Schiphol. Deze functies vergen sterk leiderschap, constante focus en bevatten veel stressmomenten. In zijn carrière maakte hij heftige incidenten mee zoals de Schipholbrand en de aanslag tijdens Koninginnedag in 2009. Uit een gesprek met een collega realiseerde Renaldo dat hij die stressmomenten verdrongen had en hij besloot daar verandering in te brengen. In die periode ontdekte hij de kracht van zijn verhaal door zich kwetsbaar op te stellen. Renaldo deelde zijn ervaringen in zijn boek ‘First Responder’ (2021), waarbij hij ons introduceerde aan de mens achter het uniform.


Hunted, StukTV en podcasts

Als teamleider binnen Defensie heeft Renaldo Ishaak zich beziggehouden met de professionalisering van verschillende teams om ze zo voor te bereiden op extreme situaties. Zijn carrière heeft hem dan ook goed voorbereid op situaties waarbij men scherp moet zijn en snel moet kunnen schakelen. Als hunter in seizoen 7 van Hunted (2022) en bij Hunted VIPS in 2023 paste hij deze skills ook toe. Bij de 6-delige serie ‘De Politieachtervolging’ van StukTV ging Renaldo als expert te werk om de voortvluchtige Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens te onderscheppen. Naast zijn expertise op het gebied van veiligheid, deelt hij natuurlijk ook graag over het belang van mentale gezondheid. Zo schoof hij aan bij podcasts als ‘Samen Sterker Podcast Defensie’ en ‘De Mens Achter Het Uniform’ om zijn verhaal te delen.


Boek Renaldo Ishaak bij het Sprekershuys!

Renaldo Ishaak is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen omgaan met tegenslagen, leiderschap en samenwerken. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Ronaldo Ishaak boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Organisatiecultuur, Leiderschap, Mentale gezondheid, Extreme omstandigheden, Samenwerken

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Sessies

Lezing Renaldo Ishaak

Mentale gezondheid: het is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Renaldo Ishaak is werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee en heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als ervaringsdeskundige op het vlak mentale gezondheid, leidinggeven en het bouwen van een team. Zijn lezing gaat dan ook over werken binnen groepen en het samenwerken met elkaar. Elkaar respecteren staat hierin centraal.

We vinden al gauw iets van het gedrag van iemand, maar vragen ons zelden af hoe het écht met iemand gaat. Renaldo probeert hier inzicht in te geven door een kijkje te geven in zijn leven en wat hij heeft doorstaan. Wat is jouw rol als manager of teamleider? In zijn sessies leer je de andere kant van iemand kennen. Meer dan alleen het zakelijke gedeelte. Elk persoon, al dan niet in uniform, is buiten het werk om gewoon een mens. Renaldo wil graag dat je de mens meer aandacht geeft. Het is een enorm interactieve sessie. Renaldo bereidt zich goed voor en vertaalt jouw bedrijf naar zijn verhaal. Hij houdt een spiegel voor en zijn sessie is altijd op maat.

Renaldo's lezingen gaan over leidinggeven, mentale gezondheid en/of teambuilding. In zijn lezing kan hij deze drie onderwerpen combineren of een lezing geven die zich volledig focust op een van deze thema's.


...
Renaldo wist de jongeren te boeien en het was een helder en compleet verhaal. De jongeren hebben veel vragen aan Renaldo gesteld en sommige herkende een aantal punten uit zijn verhaal.
Janneke Gerritsen | Stichting Pactum
...
Ik wil Renaldo bedanken voor zijn enorme bijdrage aan het succes van dit evenement. Het is boven verwachting goed gelopen en daar zijn we erg blij mee. Ik zou op dit moment niks weten wat het vanuit Renaldo zijn kant nog beter zou maken. Hij heeft de juiste snaren geraakt waardoor de reacties zeer positief waren op deze dag.
Max Reinaerdts | Belastingdienst
...
Het was een geslaagde Veteranendag in Groningen. Dit ook mede door de presentatie van Renaldo! Het was muisstil in de ruimte, wat ik altijd een goede graadmeter vind. Bleek achteraf ook wel, want hij heeft met nog veel mensen gesproken.
Margreet van Cleef | Gemeente Groningen

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.