Vakgebied

Leiderschap
Opereren onder extreme omstandigheden
Organisatiecultuur
Persoonlijk ontwikkeling
Samenwerken
Ontwikkeling

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Teambuilding

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Renaldo Ishaak werkt bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Hij is teamleider van 44 marechaussees die gewapend op Schiphol rondlopen en is Officier van Dienst op Schiphol, daarbij is hij verantwoordelijk voor alle incidenten die zich voor doen op en rond Schiphol.

Tijdens zijn carrière heeft hij veel heftige incidenten meegemaakt. Denk aan reanimaties, ter hand nemen van zijn vuurwapen, de Schipholbrand, de vermeende kaping maar ook de aanslag tijdens Koninginnedag in 2009 in Apeldoorn. Niet alleen op het werk heeft hij veel heftige situaties meegemaakt, ook zijn jeugd stond in het teken van huiselijk geweld.

Zijn omgeving merkte langzamerhand dat hij aan het veranderen was. Hij vond zelf van niet. “Je wordt elke dag met jezelf wakker”. Je ziet jezelf niet veranderen, maar anderen wel.

Zijn baan zit vol stressmomenten. Tijdens een oefening waar ze de verdrinkingsdood gingen nabootsen bleek dat hij getraumatiseerd was. Als gevolg van al die jaren met heftige momenten. Zo ging het balletje rollen. Alles kwam naar boven, “ik sliep altijd met zijn ogen open, ik sta altijd aan”. Je blijft jezelf maar testen door heftige incidenten.

Hij is behandeld voor zijn PTSS. Tijdens dit proces leerde hij de andere kant van mensen kennen. Hoe het is om met verschillende “soorten” mensen in een teamverband te werken was voor hem bekend, maar hij kijkt er nu op een andere manier naar. Iedereen vindt altijd iets van de ander, maar dat is niet altijd eerlijk. Iedereen heeft een rugzakje, bagage.

Mensen praten over elkaar, niet met elkaar. Door met elkaar te praten krijg je veel meer begrip voor elkaar en weet je wat iemand anders beweegt om een bepaalde beslissing te maken of te waarom iemand op een bepaalde manier reageert.

Renaldo Ishaak is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen omgaan met tegenslagen, leiderschap en samenwerken. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer