Boekenweek

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

Verschillende sprekers te aankondiging van de Boekenweek

Ook dit jaar tijdens de Boekenweek lichten wij een paar van onze huysgenoten uit die een boek of meerdere boeken uitgebracht hebben! Je kan deze huysgenoten boeken bij het Sprekershuys

Een goed boek is als een goed gesprek: het informeert, verrijkt, vermaakt en laat je op een andere manier kijken naar de wereld. Speciaal voor Boekenweek 2021 lichten wij een paar van onze huysgenoten toe die (weer) in de pen kropen om hun kennis en kunde op papier te zetten en lezers te inspireren en motiveren.

Steven van Belleghem

Steven van Belleghem is een internationale keynote spreker. Daarnaast is hij inspirator, auteur, coach en adviseur binnen zijn eigen bedrijf B-Conversational. Hij schreef meerdere boeken en zijn laatste titel 'The offer you can't refuse: Wat als klanten meer willen dan een uitstekende service?' werd door Forbes getipt als een van de 10 must read businessboeken van 2020 én is genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2021.

Nieuwsgierig naar Steven? Bekijk hier zijn sprekersprofiel!

Eva Brouwer

Eva Brouwer is een frisse verschijning met humor en kennis van zaken. Niet voor niets werd ze verkozen tot ‘Beste Vrouwelijke Talent’ bij de verkiezing ‘Dagvoorzitter van het Jaar’. Zij schreef in 2019 'In 10 stappen je podium pakken'. Dit boek leert je hoe je op professionele wijze live events kunt presenteren als dagvoorzitter en presentator van zakelijke evenementen. Ze neemt je in tien stappen mee in het vak van dagvoorzitter.
Eva heeft sinds kort ook een bestseller uitgebracht genaamd: 'In 10 Stappen Online Presenteren.' In dit boek kun je leren hoe je jezelf op een professionele manier online presenteert, zonder gestuntel voor de camera.

Wil je meer weten over Eva? Bekijk hier haar sprekersprofiel!

Rob de Wijk

Rob de Wijk is expert op het gebied van internationale betrekkingen, geopolitiek, veiligheid en terrorisme. Prof. dr. Rob de Wijk is een toonaangevend expert en hoogleraar op het gebied van internationale betrekkingen, geopolitiek, internationale en nationale veiligheid en terrorisme. Sinds 2001 heeft Rob 13 boeken uitgegeven. Zijn meest recente boek heet: 'De slag om Europa: Hoe China en Rusland ons continent uit elkaar spelen'. In dit vervolg op zijn vorige boek, 'De nieuwe wereldorde', staan Nederland en Europa centraal en hoe ons continent continu van buiten en van binnen aangevallen.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Rob!

Renaldo Ishaak

Renaldo Ishaak is Teamleider bij Defensie / de Koninklijke Marechaussee. Hij werkt bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en is verantwoordelijk voor het aanpakken van alle incidenten die zich voor doen op en rond Schiphol. In zijn boek: 'The First Responder' vertelt hij open en eerlijk over de impact die de aanslag op Koninginnedag 2009 op hem heeft gehad en hoe deze, naast andere ingrijpende gebeurtenissen in zijn carrière, de mens achter het uniform hebben beïnvloed.

Meer weten over Renaldo? Bekijk hier zijn sprekersprofiel!

Merijn Tinga

Merijn Tinga is een expert op gebied van plastic. Hij spreekt over plastic, duurzaamheid, innovatie, activisme, campagne voeren, en nog veel meer. Hij onderneemt acties om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door zwerfvuil. Zijn eerste boek 'Plastic Soup Surfer' gaat over zijn opmerkelijke reis die begon op het strand van Noordwijk en uitmondt in een strijd tegen het hele systeem. Zijn verhaal, vol hoogte- en dieptepunten, toont aan dat iedereen het verschil kan maken.

Lees hier meer over Merijn!

Menno Lanting

Menno Lanting is expert op het gebied van innovatie en weet alles over de impact van de snel veranderende tijd voor organisaties. Hij ondersteunt organisaties om aangesloten te blijven op de snel veranderende wereld. Hij onderzoekt doorlopend hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. Menno heeft in de afgelopen 11 jaar 11 boeken uitgebracht met als meest recente boek: 'Uit Het Transformatiemoeras'. In dit boek analyseert Menno haarfijn wat er misgaat bij de transitie naar een digitaal bedrijf. Aan de hand van voorbeelden uit binnen- en buitenland beschrijft hij de vijf kritische faalfactoren die echte transformatie in de weg staan. En natuurlijk schetst hij ook de uitweg: om los te komen uit het moeras moet de organisatie zich omvormen tot een lerende organisatie.

Klik hier voor het sprekersprofiel van Menno!