1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dagvoorzitter & spreker

Ewout Genemans

Presentator Ewout Genemans duikt vol empathie en oprechte nieuwsgierigheid in verborgen werelden, op zoek naar verhalen die de maatschappij raken. Het grote publiek kent hem o.a. van Ewout, Bureau Rotterdam en Beruchte Gevangenissen, waarin hij niet terugdeinst voor uitzonderlijke en gevaarlijke situaties. Met zijn kritische houding weet hij complexe onderwerpen eenvoudiger te maken voor iedereen en taboes te doorbreken. Altijd met een open houding en een gezonde dosis humor. Ewout Genemans is te boeken als dagvoorzitter en spreker bij het Sprekershuys.

...Ewout Genemans

Over Ewout Genemans

Ewout Genemans gaat als televisieproducent, presentator, dagvoorzitter en spreker op zoek naar spraakmakende verhalen met maatschappelijke impact. Regelmatig bevindt hij zich in onvoorziene en zelfs gevaarlijke situaties, om precaire thema’s aan het licht te brengen en bepaalde taboes te doorbreken. Zo neemt hij in de populaire reportageseries Bureau Rotterdam en Bureau Burgwallen, het publiek mee in het werk van politieagenten in Nederland. Maar, ook in programma’s als Ewout, Verslaafd, Ewout aan de Grens en Beruchte Gevangenissen maakte hij hardnekkige problemen in de wereld zichtbaar.


Ewout als spreker

Als spreker brengt Ewout een unieke mix van entertainment, ervaring en inhoudelijke kennis naar jouw event. Zijn lezingen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen met professionele inzichten. Hij focust zich op thema's als het nemen van risico's, het aanpassen aan verandering en het leveren van topprestaties onder druk. Met zijn veelzijdige achtergrond als programmamaker en presentator brengt Ewout een schat aan praktijkvoorbeelden om zijn publiek te inspireren en motiveren. Ewouts vermogen om zijn ervaringen te vertalen naar herkenbare uitdagingen in het bedrijfsleven maakt zijn sessies niet alleen boeiend, maar ook relevant voor professionals in diverse sectoren.


Ewout als dagvoorzitter

Met zijn ervaringen in de mediawereld weet Ewout juist de complexe thema’s die meestal onbespreekbaar blijven, begrijpelijk te maken voor een brede doelgroep. Vanuit zijn expertise wordt hij door organisaties regelmatig gevraagd als dagvoorzitter of presentator. Ewout Genemans gaat ieder onderwerp onbevooroordeeld in en laat mensen juist hun kant van het verhaal vertellen. Door zijn journalistieke achtergrond, sympathieke uitstraling en toegankelijke spreekstijl is hij een veelzijdige dagvoorzitter en spreker die altijd de juiste toon weet neer te zetten op een event.


Boek Ewout Genemans bij het Sprekershuys!

Ewout Genemans is te boeken als spreker en dagvoorzitter. Hij produceert en presenteert programma’s die spraakmakend zijn en een maatschappelijke impact hebben. Veelal zijn er raakvlakken met politie, veiligheid of justitie. In deze hoek boeken veel organisaties Ewout dan ook als dagvoorzitter of presentator. Regelmatig leidt hij ook evenementen in andere sectoren in goede banen. Met zijn journalistieke achtergrond en toegankelijke spreekstijl is hij echter veelzijdig en inzetbaar als spreker. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden


Spreker en dagvoorzitter Ewout Genemans boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Presteren onder druk, Onderwijs, Zorg, Crime, Mentale gezondheid, Samenwerken, Omgaan met tegenslagen, Verandermanagement

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Ewout Genemans Dagvoorzitterschap

De programma’s die Ewout Genemans produceert en presenteert zijn spraakmakend en hebben maatschappelijke impact, zoals Ewout, Bureau Rotterdam, Verslaafd, Bureau Rotterdam, Ewout aan de grens, Beruchte Sloppenwijken en Beruchte Gevangenissen. Veelal zijn er raakvlakken met politie, veiligheid of justitie. In deze hoek boeken veel organisaties Ewout dan ook als dagvoorzitter of presentator. Met zijn journalistieke achtergrond en toegankelijke spreekstijl is hij echter veelzijdig en inzetbaar als spreker. Regelmatig leidt hij ook evenementen in andere sectoren in goede banen.

Ewout Genemans Lezing: 10x op het randje

In deze lezing neemt Ewout Genemans je mee langs tien fragmenten waarbij hij (soms letterlijk) op het randje stond. 10x een verhaal over een moment waarop hij risico nam en wat hem dat gebracht heeft. Met deze lezing wil Ewout inspireren risico's te nemen, grenzen op te zoeken en je klaar te maken voor de volgende stap in je carrière en überhaupt in het leven.

Over de volgende thema’s geeft Ewout een lezing, waarbij hij 10 voorbeelden deelt vanuit zijn eigen ervaringen rondom dat thema:

- Persoonlijke ontwikkeling
- Mediawereld
- Ondernemerschap
- Creativiteit
- Crime
- Onvoorziene situaties / gevaarlijke reizen
- Teambuilding

Ewout Genemans Lezing: presteren onder druk

In zijn lezing 'Presteren onder druk' vertelt Ewout over zijn ervaringen in de meest uitdagende situaties en wat hij daaruit geleerd heeft. Hij neemt het publiek op zijn unieke en eigen manier mee op reis. Van de meest gevaarlijke gevangenissen in de wereld, zoals Death Row waar gevangenen hun vonnis uitzitten, naar de rattenplaag in de underground van New York. In zijn programma 'Bureau' loopt hij dagelijks mee met de politie in steden zoals Rotterdam, Arnhem en Hofstad en ziet wat zij tegenkomen. In 'Verslaafd' komt hij in aanraking met een kwetsbare groep in de samenleving en ziet hij van dichtbij hoe deze instanties werken. Het maakt niet uit in welke situatie Ewout komt, mensen vertrouwen hem en geven antwoord op zijn vragen door zijn open, integere maar ook standvastige houding.


Vanuit deze ervaringen inspireert Ewout zijn publiek op thema's als doorzettingsvermogen, empathisch leiderschap, omgaan met tegenslagen, relativeren en presteren onder druk. Thema's die bekend zijn in het bedrijfsleven.


Met zijn veelzijdige achtergrond als programmamaker, presentator en succesvol ondernemer brengt Ewout een schat aan praktijkvoorbeelden om zijn publiek te inspireren en te motiveren. Ewouts vermogen om zijn ervaringen te vertalen naar herkenbare uitdagingen in het bedrijfsleven maakt zijn sessies niet alleen boeiend, maar ook relevant voor professionals in diverse sectoren.

...
Het was een erg leuke dag. Ewout was een mooie toevoeging aan het kennisfestival. Het was een interessant verhaal over hoe Ewout zijn programma's maakt, wat hij allemaal gezien heeft en wat indruk op hem heeft gemaakt. Het komt boeiend over en je blijft opletten omdat er duidelijk gesproken wordt.
Kim Glastra | Studievereniging Le Baso

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.