Prinsjesdag

Prinsjesdag: de derde dinsdag van september en een dag die in het teken staat van onze toekomstplannen voor Nederland. Onze sprekers vertellen je graag over de symboliek achter deze traditie of wat de gevolgen van de Rijksbegroting zijn op jouw organisatie. Op zoek naar een spreker die van Prinsjesdag een inspirerende lezing maakt of een dagvoorzitter die een debat leidt rondom de Miljoenennota? Het Sprekershuys verbindt je graag.

Themapagina Prinsjesdag

Prinsjesdag: Samen bouwen aan de toekomst van Nederland

Wat zijn de beleidsplannen van het komende jaar? En hoe zorgen we het beste voor de toekomst? Ieder jaar maakt het kabinet een begroting en wordt er besloten waar de regering geld aan uitgeeft. Die beslissingen over financiën, het onderwijs en de zorg raken ons allemaal. Op Prinsjesdag krijgen we inzicht in de visie waar we als land naartoe werken en hoe we deze waarmaken.

Het Sprekershuys koppelt je graag aan een inspirerende spreker of dagvoorzitter met een scherpe blik, die de Miljoenennota toelicht tijdens het Prinsjesdagontbijt. Iemand die je laat zien hoe we samen kunnen werken aan de toekomst van ons land. Door samen in gesprek te gaan bouwen we aan morgen, en daar gaat het uiteindelijk om.