1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Joyce de Ruiter

"Jij gaat niet van waarde zijn voor deze maatschappij". Deze woorden kreeg Joyce de Ruiter te horen op zeventienjarige leeftijd van een oogarts. Vanaf dat moment ging ze kijken naar wat er wél mogelijk is en daar het maximale uithalen. Joyce de Ruiter lijdt aan het Ushersyndroom, hierdoor wordt ze langzaam doof en blind. Ze vertelt in inspirerende sessies over haar ervaringen en successen. Ze is expert op het gebied van creativiteit & inspiratie, verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling. Joyce de Ruiter is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Joyce de Ruiter

Over Joyce de Ruiter

"Jij gaat niet van waarde zijn voor deze maatschappij". Deze woorden kreeg Joyce de Ruiter te horen van een oogarts op zeventienjarige leeftijd. Een belangrijke fase in haar leven waarop ze bezig was met vraagstukken als 'Welke studie wil ik volgen?', 'Hoe zie ik de toekomst voor me?'


Ushersyndroom

Joyce lijdt aan het Ushersyndroom, een ziekte waardoor ze langzaam doof én blind wordt. Joyce wilde Visual marketing gaan studeren. Volgens de arts kon ze die studie wel vergeten: "De naam alleen al". Joyce had op dat moment twee keuzes: een slachtofferrol aannemen of kijken naar alles wat wél mogelijk was en daar het maximale uithalen. En dat bleek en blijkt verrassend meer dan je zelf ook maar in de verste verte voor mogelijk houdt.


Unieke talenten

Joyce ziet het Ushersyndroom niet alleen als een beperking, want het heeft haar unieke talenten gegeven. Deze talenten past ze ook toe in haar werk. Ze heeft gewerkt in de sales, HR, evenementenorganisatie en in het incentive- en verandermanagement. Nu is Joyce spreker en inspirator vanuit haar eigen bedrijf. Haar kennis, visie en levensverhaal bundelt ze in maatwerk lezingen en inspiratiesessies. En om nog even terug te komen op die studie Visual marketing, daar is ze destijds met vlag en wimpel voor geslaagd!


Boek Joyce de Ruiter bij het Sprekershuys!

Joyce de Ruiter is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen Verandermanagement, Persoonlijke ontwikkeling, Mens & Maatschappij en Diversiteit & Inclusie. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Joyce de Ruiter boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Kwetsbaarheid, Leiderschap, Samenwerken, Duurzame inzetbaarheid, Verandering, Wendbaarheid

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€4100

Sessies

Webinar Joyce de Ruiter

Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad, zowel in ons werk als in ons privéleven.

Deze coronacrisis bijvoorbeeld, zorgt voor ingrijpende veranderingen in ons leven en doet een enorm beroep op onze persoonlijke wendbaarheid.

Hoe ga jij om met verandering? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst en vast te willen houden aan het oude vertrouwde? Of zie jij momenten van verandering als een kans om van te leren en te groeien? Kortom: hoe wendbaar ben jij? In dit speciaal ontwikkelde online seminar ‘De groeikansen van verandering’ krijgt het publiek richting en concrete handvatten voor het ontwikkelen van een ‘agile mindset’. Ze ervaren dat elke verandering de katalysator of voedingsbodem kan zijn voor kansen en successen. Voor zichzelf en voor jouw veranderende organisatie. Gegarandeerd dat zij én jij jouw (digitale) deur weer geïnspireerd binnenlopen!

Inspiratiesessie Joyce de Ruiter

Joyce de Ruiter is te boeken voor inspiratiesessies waarbij haar lezing wordt aangevuld met een experience.

Samen kom je verder. Joyce daagt haar publiek uit om in de schoenen te gaan staan van mensen met het Ushersyndroom. Ze laat thema's aan bod komen als leidinggeven, hulp vragen, samenwerken, controle, communicatie en zien wat de andere nodig vanuit een heel ander perspectief.

Een inspiratiesessie duurt 1 dagdeel en bestaat uit een lezing, een workshopelement en een experience. Tevens kan Joyce de presentatie van de dag op zich nemen. Zij denkt graag mee met het concept en de totale invulling van je evenement of bijeenkomst.

Lezing Joyce de Ruiter

Zie jij veranderingen als kansen? En lukt het jou om de regisseur te zijn van je eigen leven? Tijdens de lezing van Joyce deelt ze haar persoonlijke verhaal over leven met het Ushersyndroom, waardoor ze steeds slechter gaat horen en zien. Ze vertelt hoe zij omgaat met dit proces wat continue verandert en legt uit hoe zij steeds weer kansen blijft zien. Haar persoonlijke uitdaging is om een bedreiging om te buigen naar iets positiefs, een kans. Joyce deelt drie principes die ze hanteert waardoor ze altijd de regie houdt van haar leven en iedere verandering aan kan. Deze principes zijn universeel en voor iedereen toepasbaar, zowel op werk- als in privégebied.

Joyce de Ruiter geeft haar publiek richting en concrete handvatten om hun unieke talenten te ontdekken. Ze ervaren dat elke verandering een voedingsbodem kan zijn voor toekomstige kansen en successen. Gegarandeerd inspireert Joyce iedereen die deze lezing mag bijwonen.

In de lezing van Joyce de Ruiter kan een workshopelement verwerkt worden, ongeacht de grootte van het publiek. De verrijkende inzichten die zij deelt zijn voor iedereen direct en eenvoudig toe te passen in de praktijk, zowel in hun privé- als werkleven. Tijdens haar lezing creëert Joyce ruimte voor vragen vanuit het publiek, om zo te reflecteren naar hun eigen situatie. Daarnaast legt ze aan de hand van diverse sales-theorieën uit wat de impact is van dit inzicht op leiderschapsstijl, samenwerking en de gunfactor.

Doordat Joyce zich vooraf verdiept in het publiek staat het publiek altijd centraal tijdens haar lezing. De lezingen van Joyce de Ruiter zijn mogelijk in het Nederlands of Engels en duren 30-45 minuten of 75-90 minuten (met uitgebreid workshopelement).

Leiderschapsessie Joyce de Ruiter

Joyce de Ruiter verzorgt leiderschapsessies waarbij je aan de slag gaat met een interactieve video-opdracht. Het resultaat: een tastbaar startpunt voor jouw visie op jouw leiderschapsrol en tevens reminder voor de realisatie ervan.

Een leiderschapssessie duurt 1 dagdeel en bestaat uit een lezing, aangevuld met een workshopelement en een interactieve video-opdracht. Deze sessie is geschikt voor kleinere groepen (ongeveer 30 mensen of minder).

Tevens kan Joyce de Ruiter ook de presentatie van de dag verzorgen. Als conceptdenker denkt ze graag mee met de totale invulling van je evenement of bijeenkomst.

Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben, ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden.

Stilte in de Nacht (2021) - documentaire Ushersyndroom

Spreker Joyce De Ruiter - wendbaarheid en verandering

...
Joyce is een doorzetter, ambitieus en inspirerend. Je blijft luisteren en gaat mee in haar energie. Ze laat je stilstaan en beseffen wat echt belangrijk is.
Florien de Nijs, HR Director KPMG Nederland
...
Joyce heeft een bijzonder persoonlijk verhaal en is bovendien een zeer goede spreekster, met rust, emotie en humor.
Sanne Scholten, Directeur LKCA
...
Joyce inspireert vanaf de eerste seconde. Wat een voorbeeld hoe je jezelf richting kunt geven aan je carrière of leven!
Joost van de Kamp, HR Director Jaarbeurs
...
Indrukwekkend en inspirerend. Je kon in de zaal een speld horen vallen.
Jan Pol, Directeur BO Ecare
...
Een groep mensen toespreken is één ding maar een groep mensen weten te raken, inspireren en in beweging krijgen, is een expertise. Joyce heeft ons laten zien dat iedereen unieke talenten en mogelijkheden heeft.
Marianne Schimmel, Business Consultant UWV
...
Haar hele verhaal is een krachtige uitnodiging om je kwetsbaarheid te tonen, omdat het je leven én werk veel meer diepgang en betekenis geeft en deuren opent die anders niet opengaan. Een aanrader voor wie naar een spreker zoekt die weet te motiveren én te verbinden.
Menno Aardewijn, Dagvoorzitter
...
Fenomenale performance!
Albert Arp, CEO Jaarbeurs
...
Sterk verhaal, knap hoe Joyce een relatief grote groep zo betrokken krijgt. Goed dat er ook een opdracht in zit voor de luisteraars, hiermee wordt de sessie ook persoonlijk.
Hilbrand Klijnstra, Teammanager Aegon
...
Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo'n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien.
Mark de Witte, CEO De Kuyper Royal Distillers
...
De manier waarop ze het team geïnspireerd heeft was fenomenaal. De eindevaluatie van haar sessie was een 4.8 uit 5. Absoluut een aanrader dus!
Jelle Kleijn, Medical Affairs Lead Amgen
...
Ik kan je verzekeren dat iedereen kan leren van hoe Joyce omgaat met veranderingen en in het leven staat!
Annemarij Bouman, Teamleider Rabobank Utrecht
...
Indringend, persoonlijk, toepasbaar, kippenvel, toont de kracht van wat mogelijk is, opent je ogen. Enorm inspirerende keynote, gegeven door Joyce toegespitst op het thema Diversiteit & Inclusiviteit. Zij heeft op ongekende wijze het thema nieuw leven ingeblazen in onze organisatie. Aanrader!
Vivienne de Leeuw | CFO | Port of Rotterdam
...
Hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid voor managers en medewerkers in een veranderende omgeving.
Astrid Jonker, HR Director Port of Rotterdam
...
Ik heb zelden een presentatie meegemaakt die zo 'spot on' was, die echt aanzet tot verandering en inspireert.
Joop Jansen, advocaat Dex Legal

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.