1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & presentator

Marc van de Kuilen

In 2008 liep Marc van de Kuilen een ernstig en blijvend letsel op tijdens een missie in Afghanistan. Zijn enorme veerkracht en positieve energie resulteerde in deelname aan de Paralympische Spelen in 2016. Hij wilde met het heren rolstoelbasketbalteam deelnemen aan de Paralympische Spelen. In de zomer van 2016 realiseerde hij dit doel door zich met Nederland voor het eerst in 12 jaar te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Marc van de Kuilen is te boeken als spreker, presentator en panellid bij het Sprekershuys.

...Marc van de Kuilen

Over Marc van de Kuilen

Marc van de Kuilen; van oorlogsdrama naar Paralympische droom. In 2008 liep Marc ernstig en blijvend letsel op tijdens een missie in Afghanistan. Door een zogeheten ‘friendly fire’, oftewel vuur van eigen troepen, werden Marc en twee van zijn collega’s geraakt. In tegenstelling tot zijn collega’s overleefde Marc het incident. Marc raakte dusdanig gewond dat zijn beide benen moesten worden geamputeerd. Zijn enorme veerkracht en positieve energie resulteren in deelname aan de Paralympische Spelen in 2016.


Paralympische spelen

Tijdens zijn lange revalidatieperiode kwam het besef dat zijn leven er compleet anders uit zou komen te zien. Mede door zijn onuitputbare, positieve energie en veerkracht ontstond een nieuwe droom. Hij wilde met het heren rolstoelbasketbalteam deelnemen aan de Paralympische Spelen. In de zomer van 2016 realiseerde hij dit doel door zich met Nederland voor het eerst in 12 jaar te kwalificeren en deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.


Boek

Op 12 januari 2018, precies 10 jaar na zijn ongeluk, werd Marc zijn boek Lucky Shot gelanceerd. Lucky Shot ontleedt die dramatische nacht en wat erop volgde vanuit de ogen van verschillende personen, waaronder die van de schutter en van zijn collega die hem uit de vuurlinie heeft gesleept. Een bizar verhaal, waar de kracht en de positieve energie vanaf druipt.


Marc als spreker

Tegenwoordig deelt Marc zijn bijzondere levensverhaal op inspirerende wijze. Hij spreekt over verschillende onderwerpen als omgaan met tegenslagen, zijn unieke ervaringen en kennis op het gebied van teamwork, en zijn visie op vitaliteit en geluk. De manier waarop hij in het leven staat is een voorbeeld voor velen.


Boek Marc van de Kuilen bij het Sprekershuys!

Marc van de Kuilen is te boeken als spreker, presentator en panellid en is expert op het gebied van defensie, topsport, coaching en leiderschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Marc van de Kuilen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Coaching, Topsport, Defensie

In te huren als

 • Spreker
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€1750

Sessies

Lezing Marc van de Kuilen

Tegenwoordig deelt Marc zijn bijzondere levensverhaal op inspirerende wijze. Hij spreekt over verschillende onderwerpen als omgaan met tegenslagen, zijn unieke ervaringen en kennis op het gebied van teamwork en zijn visie op vitaliteit en geluk. De manier waarop Marc in het leven staat is een voorbeeld voor velen. Hij beschrijft dit in een van zijn belangrijkste levenslessen: “Slaat ergens een deur dicht? Dan gaat er altijd ergens anders wel weer een deur open!”. Ook in zijn lezingen komt dit sterk naar voren.

Onderwerpen:

 • Teamwork
 • Omgaan met tegenslagen
 • Vitaliteit
 • Veerkracht
 • Geluk
 • Doelen
 • Dromen
Het leven is 10% wat je overkomt en 90% hoe je erop reageert

Marc van de Kuilen | Topspreker | deSpreker.nl

1 minuut interview met rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.