Vakgebied

Defensie
Topsport
Coaching

Thema's

Leiderschap

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 1.750

Biografie

Biografie

Marc van de Kuilen; van oorlogsdrama naar Paralympische droom. In 2008 liep Marc ernstig en blijvend letsel op tijdens een missie in Afghanistan. Door een zogeheten ‘friendly fire’, oftewel vuur van eigen troepen, werden Marc en twee van zijn collega’s geraakt. In tegenstelling tot zijn collega’s overleefde Marc het incident. Marc raakte dusdanig gewond dat zijn beide benen moesten worden geamputeerd. Zijn enorme veerkracht en positieve energie resulteert in deelname aan de Paralympische Spelen in 2016.

Tijdens zijn lange revalidatieperiode kwam het besef dat zijn leven er compleet anders uit zou komen te zien. Mede door zijn onuitputbare, positieve energie en veerkracht ontstond een nieuwe droom. Hij wilde met het heren rolstoel-basketbalteam deelnemen aan de Paralympische Spelen. In de zomer van 2016 realiseerde hij dit doel door zich met Nederland voor het eerst in 12 jaar te kwalificeren en deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Op 12 januari 2018, precies 10 jaar na zijn ongeluk, werd Marc zijn boek Lucky Shot gelanceerd. Lucky Shot ontleedt die dramatische nacht en wat erop volgde vanuit de ogen van verschillende personen, waaronder die van de schutter en van zijn collega die hem uit de vuurlinie heeft gesleept. Een bizar verhaal, waar de kracht en de positieve energie van afdruipt.

Tegenwoordig deelt Marc zijn bijzondere levensverhaal op inspirerende wijze. Hij spreekt over verschillende onderwerpen als omgaan met tegenslagen, zijn unieke ervaringen en kennis op het gebied van teamwork, en zijn visie op vitaliteit en geluk. De manier waarop hij in het leven staat is een voorbeeld voor velen.

Marc van de Kuilen is te boeken als spreker, presentator en panellid en geeft lezingen over de onderwerpen defensie, topsport, coaching en leiderschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Het leven is 10% wat je overkomt en 90% hoe je erop reageert
Marc van de Kuilen header video sprekersprofiel
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer