1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Bas Kremer

Bas Kremer is een voormalig sergeant, commando, para-instructeur special forces-operator en human performance-specialist. Hij weet ontzettend veel over mentale kracht. Bas is ook bekend door zijn rol als staflid in de Videoland-hitserie Special Forces VIPs en zijn ondersteuning aan het programma Life Trail. Bas heeft samen met onder andere Erik Wegewijs het online learning experience platform Special Forces Tussen Je Oren opgericht met als missie: ‘Het vergroten van de veerkracht van zoveel mogelijk mensen’. Bas Kremer is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Bas Kremer

Over Bas Kremer

De combinatie van commando, gedragskundige, en instructeur zorgde ervoor dat Bas Kremer werd gevraagd voor Special Forces VIPs. Overigens twijfelde hij wel. “Ik durfde eigenlijk niet op tv! Daar waar ik aan anderen uitleg dat de weg naar persoonlijke groei buiten de comfortzone ligt, is voor mij – niet een fysieke uitdaging, hoogte, diepte, engte of kogels! … – maar in de openbaarheid optreden buiten mijn comfortzone en dus mijn potentie tot groei!” 


Bas als instructeur

In 2012 volgt Bas Kremer de opleiding tot para-instructeur en verzorgt vier jaar lang diverse militaire paraopleidingen. In 2016 keert hij terug naar de paracompagnie. Dit keer niet als operator, maar als opleider en trainer. Bas traint zijn collega’s in diverse aanvalstactieken en gaat twee keer naar Mali om de door hem opgeleide paracommando’s voor een heimelijke operatie van grote hoogte te droppen. In deze periode studeert Bas toegepaste psychologie. In de wintermaanden is hij namelijk instructeur op de elementaire commando-opleiding, waar psychologische kennis goed van pas komt. “Daar waar mensen gevormd worden en over grenzen gaan, is kennis van geest en gedrag randvoorwaardelijk. Ik besloot te stoppen met ‘running and gunning’ om me meer te specialiseren in de belangrijkste spier: ‘Die tussen je oren!’” Hij wordt naast toegepast psycholoog ook trainer in NLP en mentale kracht. Bas werkt sinds 2020 als gedragsanalist bij Defensie, maar zijn persoonlijke missie is om zoveel mogelijk mensen veerkrachtiger te maken. “Mentale kracht is niet alleen voorbehouden aan special forces, maar dient iedereen!”


Afghanistan

In 2007, 2009 en 2010 gaat Bas als commando naar Afghanistan voor het zoeken, vinden en verstoren van vijandelijke activiteiten. Soms middels dagenlange verplaatsingen naar dreigende, maar nog niet verkende locaties, soms middels kortstondige acties met helikopters om High Value Targets te overmeesteren. Er volgen spannende operaties met veel vuurgevechten, bijzondere ervaringen en een flinke portie geluk. In 2009 springt Bas met zijn paraploeg boven Helmand uit een Canadees transportvliegtuig. De opdracht: ‘Het in kaart brengen van potentiële doelen binnen een broeinest van de Taliban en het veiligstellen van de route voor het grondelement in hun opmars naar dit ‘broeinest’’. De commando’s wegen door hun uitrusting meer dan 200 kg wanneer ze zich in de Afghaanse nacht storten. 


Door de impact van de landing gaat er een hoop water verloren. Na de para-uitrusting te hebben begraven, volgt een zware infiltratie bergopwaarts, waarna de commando’s uitgedroogd vanuit hun twee observatieposten aan hun opdracht beginnen. Op een dag wordt het team vanuit het broeinest beschoten met .50 en mortieren. “Geluk bij een ongeluk, we zaten verdekt opgesteld en wisten hierdoor de strijders precies te lokaliseren.” Wanneer het grondelement het broeinest een dag later nadert, laat de paraploeg de gelokaliseerde doelen door straaljagers uitschakelen, zodat het grondelement veilig(er) hun inbraak in het oord kan maken en het broeinest kan veiligstellen.


Bas Kremer als spreker

Bas is keynote spreker en inspirator op het gebied van mentale kracht, en adaptiviteit met als doel: innovatie van de mens! Hij inspireert je om een helpend mens- en wereldbeeld te ontwikkelen dat er onder andere voor zorgt dat angsten, zorgen en onzekerheden tot het verleden behoren. Hij put daarbij uit zowel waardevolle persoonlijke ervaringen als uit diepgaande academische kennis!


Boek Bas Kremer bij het Sprekershuys!

Bas Kremer is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Hij spreekt over Leiderschap & Strategie, Teambuilding, Sport & Motivatie . Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Bas Kremer boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Samenwerken, Mentale kracht, Defensie, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Commandovormingsexperience

Bas haalt je vanuit zijn instructeursrol even uit de waan van de dag en laat je de basisprincipes van vorming even aan den lijve ondervinden. Hij geeft je een referentiekader die hij in het tweede deel uitgebreid toelicht zodat je met meer kennis over jezelf en met een aantal praktische mentale tools je leven kunt verrijken. 

Workshop: Innovatie van de mens

Bas voorziet je tijdens deze workshop:’ innovatie van de mens’ van een helpend denkkader waarmee je je eigen mentale kracht verder kan ontwikkelen. Hij gaat binnen dit thema uitgebreid de diepte over een onderwerp naar keuze. Denk aan stress, stemmingsregulatie, goal-achieving, verantwoordelijkheid en focus, maar ook aan de randvoorwaarden voor gedragsverandering zoals: Bewustzijn, mindset, moed en discipline.

Keynote

Bas neemt je mee in zijn eigen ontwikkeling tot human performance specialist en laat je achter met de belangrijkste principes voor het leiden van een leven vol welzijn en progressie.

Live Q&A

In de live Q&A geeft Bas antwoord op alle vragen die betrekking hebben op persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke ontwikkeling. Hij maakt je vanuit zijn brede kennis, inspirerende inzichten en special forces ervaringen deelgenoot van zijn pragmatische wereldbeeld. Bas duwt je het stuur van het leven terug in handen en geeft je de koers richting welzijn en progressie. Ben jij in staat koers te houden?

“Waar je struikelt, ligt je grootste schat begraven.”

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.