1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Karim Amghar

Karim Amghar is een Nederlandse schrijver, programma-/documentairemaker, televisiepresentator, onderwijsprofessional en docent op het mbo en hbo. Hij is auteur van het boek Van Radicaal naar Amicaal en schrijft o.a. voor de NRC. Hij presenteerde programma's als Karim Pakt Zijn Kans en Het Verhaal van Abdelkrim. Hij is gespecialiseerd in thema's als kansenongelijkheid, onderwijs, armoede, radicalisering & polarisatie, racisme & discriminatie, diversiteit & inclusie en schoof als expert aan bij o.a. RTL Nieuws en Jinek. Karim Amghar is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Karim Amghar

Thema's

Diversiteit & Inclusie, Communicatie & Media, Mens & Maatschappij, Onderwijs, Overheid & Politiek

Vakgebied

Radicalisering & polarisatie, Racisme, Armoede, Kansenongelijkheid, Wetenschap, Persoonlijke ontwikkeling, Kunst & Cultuur, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

€2000

Over Karim Amghar

Voor de NTR presenteert Karim Amghar verschillende programma’s en maakt hij documentaires over de onderwerpen waar hij een expertise in heeft.


Karim Pakt Zijn Kans

In 2019 en 2020 presenteerde en maakte hij de vierdelige serie: Karim Pakt Zijn Kans, over kansenongelijkheid in het onderwijs. In 2021 en 2022 presenteerde hij verschillende programma’s voor o.a. de NTR, waaronder Het Verhaal Van Abdelkrim, Het M Woord, verschillende talkshows, Karims Offer en een vierdelige serie over spiritualiteit, diversiteit en verbinding in de Nederlandse samenleving. De series riepen veel reacties op. Karim zat onder andere in Talkshow M, RTL Nieuws, Nieuwsuur, Jinek, BEAU, DWDD, RTL Late Night, Radio 1 en had interviews in verschillende kranten en bij regionale omroepen.


Kansenongelijkheid en armoede

Hij heeft verschillende artikelen geschreven voor de NRC over kansenongelijkheid en armoede. Amghar heeft in 2018 de Compassieprijs gewonnen, hij ontmoette Hare Majesteiten de Koning en Koningin voor zijn werk, hij zat dit jaar in de top 5 van de media Community Top 100 voor zijn werk bij de NTR en heeft een bureau over onderwijs en organisatie-ontwikkeling.


Karim als spreker

Amghar heeft onderzoek gedaan naar, is gespecialiseerd in en geeft workshops/lezingen/masterclasses over de thema’s kansenongelijkheid, onderwijs, armoede, radicalisering & polarisatie, racisme & discriminatie, diversiteit & inclusie, straatcultuur, sexting & grooming, dialoog en maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Amghar heeft veel onderzoek gedaan naar deze thema’s voor zijn artikelen en programma’s. Hij helpt scholen en organisaties door het hele land om meer bewustwording te creëren rondom deze thema’s en helpt scholen en organisaties om aan de slag te gaan met deze thema’s.


Wil jij jouw medewerkers/collega’s inspireren en tegelijkertijd bewuster maken van de bovenstaande thema’s dan ben je bij Karim Amghar aan het juiste adres. Hij weet met de juiste energie mensen stevig te motiveren om in beweging te komen. Dit doet hij door een goede combinatie van theorie, praktijk en gevoel.


Auteur en Adviseur

Amghar schreef de boeken 'HOOR MIJ! ZIE MIJ! - Kansenongelijkheid in het onderwijs' en 'Van Radicaal naar Amicaal'. Daarnaast doet hij onderzoek naar kansenongelijkheid, het (imago van het) mbo en andere thema's, adviseert hij de beide ministers en is hij voorzitter van de werkagenda mbo.


Boek Karim Amghar bij het Sprekershuys!

Karim Amghar is te boeken als spreker en dagvoorzitter. Hij geeft workshops/lezingen/masterclasses over de thema’s kansenongelijkheid, onderwijs, armoede, radicalisering & polarisatie, racisme & discriminatie, diversiteit & inclusie, straatcultuur, sexting & grooming, dialoog en maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Karim Amghar boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

...

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Karim Amghar Lezing

Karim Amghar heeft onderzoek gedaan naar, is gespecialiseerd in en geeft workshops/lezingen/masterclasses over de thema’s kansenongelijkheid, onderwijs, armoede, radicalisering & polarisatie, racisme & discriminatie, diversiteit & inclusie, straatcultuur, sexting & grooming, dialoog en bespreekbaar maken van lastige onderwerpen. Amghar heeft veel onderzoek gedaan naar deze thema’s voor zijn artikelen en programma’s. Hij helpt scholen en organisaties door het hele land om meer bewustwording te creëren rondom deze thema’s en helpt scholen en organisaties om aan de slag te gaan met deze thema’s.

Wil je je medewerkers/collega’s inspireren en tegelijkertijd bewuster maken van de bovenstaande thema’s dan ben je bij Karim Amghar aan het juiste adres. Hij weet met de juiste energie mensen stevig te motiveren om in beweging te komen. Dit doet hij door een goede combinatie van theorie, praktijk en gevoel.

...
Karim Amghar Dagvoorzitterschap

Voor de NTR presenteert Karim Amghar verschillende programma’s en maakt hij documentaires over de onderwerpen waar hij een expertise in heeft. In 2019 en 2020 presenteerde en maakte Amghar de vierdelige serie: Karim Pakt Zijn Kans, over kansenongelijkheid in het onderwijs. In 2021 en 2022 presenteerde hij verschillende programma’s voor o.a. de NTR, waaronder Het Verhaal Van Abdelkrim, Het M Woord, verschillende talkshows, Karims Offer en een vierdelige serie over spiritualiteit, diversiteit en verbinding in de Nederlandse samenleving. De series riepen veel reacties op. Karim zat onder andere in Talkshow M, RTL Nieuws, Nieuwsuur, Jinek, BEAU, DWDD, RTL Late Night, Radio 1 en interviews in verschillende kranten en bij regionale omroepen.

...
Het onderwijs is HET fundament van een goedwerkende samenleving

Karim Amghar

...

"Ons schoolsysteem is rot" | De Sociëteit

...

Ajouad op bezoek bij Karim Amghar | De Sociëteit op bezoek

...
Karim begon zijn inspirerende verhaal met het betrekken van de hele zaal wat een erg positief effect had en waardoor iedereen gelijk de aandacht op Karim vestigde. Het was ook erg mooi hoe hij tussendoor zijn eigen ervaringen deelde zodat het persoonlijk werd en je Karim ook beter leerde kennen. Zijn humor was ook zeker aanwezig en deed de zaal goed. De Prezi die hij gebruikte was een fijne manier om in zijn verhaal te worden meegenomen. Al met al zeer tevreden en een geslaagde inspirerende sessie!
Anouk Dekker - MBO Rijnland

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.