Vakgebied

Wetenschap
Inspiratie
Onderwijs
Ontwikkeling
Brein
Neuropsychologie
Geheugen
Neuro wetenschap
Leren
Levenslang leren
Onderwijs

Thema's

Mens & Maatschappij
Onderwijs
Sport & Motivatie
Lifestyle & Health
Business & Management
Kunst & cultuur
Technologie en ICT

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Jelle Jolles is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. Hij spreekt over de onderwerpen neurowetenschap, inspiratie, ontwikkeling, neuropsychologie, management en onderwijs. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.Spreker Jelle Jolles

Spreker Jelle Jolles is een, veelgevraagd spreker en graag geziene gast in de media als het gaat over de relatie tussen leren, brein en ontplooiing bij jongeren in het kader van levenslang leren. Als auteur van 600 internationale publicaties en vele honderden Nederlandstalige artikelen is het zijn doel om de samenleving te laten profiteren van de inzichten die de laatste jaren zijn verkregen op het gebied van de hersenen, cognitie en gedrag.

Jelle pleit voor een actieve dialoog tussen wetenschap en de praktijk en is regelmatig te gast op televisie en radio en voor interviews in landelijke en regionale bladen. Daarnaast wordt hij vaak ingeschakeld als adviseur, bijvoorbeeld door de overheid en door (onderwijs)organisaties die overwegen te innoveren en daarvoor gebruik willen maken van moderne inzichten over het brein en de ontwikkeling van kind, tiener of bijna-volwassene.

Zijn TED talk over ‘leren, brein en onderwijs’ is duizenden malen bekeken; voor het NRC geeft hij regelmatig antwoord op vragen van ouders in een opvoedrubriek en hij houdt zich dagelijks bezig met ‘neurotalk’. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ellis en het verbreinen’ en in 2016 zijn bestseller ‘Het tienerbrein: Over de adolescent tussen biologie en omgeving’.Jelle Jolles

Spreker Jelle Jolles is hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, oprichter van het centrum Brein & Leren, auteur van onder andere. het boek ‘Het Tienerbrein’ en verantwoordelijk voor adviespraktijk NeuroPsy.

Naast zijn werk als hoogleraar Neuropsychologie werkte spreker Jelle Jolles jarenlang als BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en klinisch neuropsycholoog. Jelle was verantwoordelijk voor het opzetten van de Maastrichtse Geheugenpoli en de Leerpoli voor jeugdigen, waarbij hij zich met name bezighield met leren en leerstoornissen, ADHD en gedragsproblemen bij kind en jeugdige. Vanuit zijn praktijkervaringen als neuropsycholoog pleit hij voor een actieve dialoog tussen gedrags- en neurowetenschap en onderwijspraktijk.

Lees meer
Een traag groeiende boom kan ook de hoogste boom worden
Jelle Jolles boeken als spreker bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer