1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & hoogleraar neuropsychologie

Jelle Jolles

Jelle Jolles is universiteitshoogleraar Neuropsychologie en autoriteit op het gebied van het tienerbrein. Hij geeft jaarlijks vele tientallen presentaties en keynotes op landelijke conferenties, maar ook workshops en masterclasses op scholen, bij overheden of voor het bedrijfsleven. Met een verhalende manier van vertellen in combinatie met verrassende illustraties en een treffend gebruik van metaforen weet hij het publiek van begin tot eind bij de onderwerpen te betrekken. Daarnaast wordt Jelle vaak ingeschakeld als adviseur. Jelle Jolles is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jelle Jolles

Over Jelle Jolles

Jelle Jolles is een veelgevraagde spreker en graag geziene gast in de media als het gaat over de relatie tussen leren, brein en ontplooiing bij jongeren in het kader van levenslang leren. Als auteur van 600 internationale publicaties en vele honderden Nederlandstalige artikelen is het zijn doel om de samenleving te laten profiteren van de inzichten die de laatste jaren zijn verkregen op het gebied van de hersenen, cognitie en gedrag. Jelle pleit voor een actieve dialoog tussen wetenschap en de praktijk en is regelmatig te gast op televisie en radio en voor interviews in landelijke en regionale bladen. Daarnaast wordt hij vaak ingeschakeld als adviseur, bijvoorbeeld door de overheid en door (onderwijs)organisaties die overwegen te innoveren en daarvoor gebruik willen maken van moderne inzichten over het brein en de ontwikkeling van kind, tiener of bijna-volwassene.


Achtergrond

Spreker Jelle Jolles is hoogleraar Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, oprichter van het centrum Brein & Leren, auteur van onder andere. het boek ‘Het Tienerbrein’ en verantwoordelijk voor adviespraktijk NeuroPsy.

Naast zijn werk als hoogleraar Neuropsychologie werkte spreker Jelle Jolles jarenlang als BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog en klinisch neuropsycholoog. Jelle was verantwoordelijk voor het opzetten van de Maastrichtse Geheugenpoli en de Leerpoli voor jeugdigen, waarbij hij zich met name bezighield met leren en leerstoornissen, ADHD en gedragsproblemen bij kind en jeugdige. Vanuit zijn praktijkervaringen als neuropsycholoog pleit hij voor een actieve dialoog tussen gedrags- en neurowetenschap en onderwijspraktijk.


Werk

Zijn TED talk over ‘leren, brein en onderwijs’ is duizenden malen bekeken; voor het NRC geeft hij regelmatig antwoord op vragen van ouders in een opvoedrubriek en hij houdt zich dagelijks bezig met ‘neurotalk’. In 2011 verscheen zijn boek ‘Ellis en het verbreinen’ en in 2016 zijn bestseller ‘Het tienerbrein: Over de adolescent tussen biologie en omgeving’. Op verzoek van de VO-raad heeft Jelle een webinar gemaakt over gsm gebruik op school. In samenwerking met Malmberg maakte hij in 2023 een online lezing gericht op het onderwijs en wat iedere leraar, schoolleider en ouder moet weten over de lerende tiener en zijn brein.


Spreker

Jelle geeft per jaar vele inspiratielezingen en masterclasses gerelateerd aan de lerende leerling en/of de lerende leraar. De presentaties hebben handvaten voor de praktijk van het onderwijs.


Boek Jelle Jolles bij het Sprekershuys!

Jelle Jolles is te boeken als spreker en is expert op het gebied van wetenschap, onderwijs, brein, ontwikkeling en neuropsychologie. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jelle Jolles boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Levenslang leren, Onderwijs, Het brein, Geheugen, Neuropsychologie, Wetenschap, Inspiratie, Leren, Neurowetenschap

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3000

Sessies

Lezing Jelle Jolles

Per jaar geeft Jelle tientallen presentaties en lezingen. Hij bestrijkt inhoudelijk gezien een breed terrein en kan spreken over remedial teachers of sportcoaches, het tienerbrein, het ondernemende brein en leren en geheugen. Daarnaast kan hij ook een inspiratielezing geven over ‘de toekomst van ons onderwijs’. Als klinisch neuropsycholoog spreekt hij graag over ‘kansen en mogelijkheden’ en over de vele opties die de mens heeft om te leren en zich aan te passen aan een veranderende omgeving. Ook ‘Levenlang leren’ en ‘het ondernemende en nieuwsgierige brein’ zijn een kernthema. Met een verhalende manier van vertellen in combinatie met verrassende illustraties en een treffend gebruik van metaforen weet hij het publiek van begin tot eind bij onderwerpen te betrekken.

Een traag groeiende boom kan ook de hoogste boom worden

'The Teenage Brain: guide or inspire?' | Jelle Jolles | TEDxAmsterdamED

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.