1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & onderzoeker

Margriet Sitskoorn

Spreker Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie en onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg. Als spreker inspireert zij het publiek door te laten zien hoe we ons brein kunnen inzetten om het maximale uit onszelf te halen. Margriet wisselt het schrijven van wetenschappelijke boeken af met het schrijven van laagdrempelige columns over de relatie tussen hersenen, omgeving en gedrag. Ze is expert op het gebied van leiderschap, wetenschap, lifestyle & health, verandermanagement en persoonlijke ontwikkeling. Margriet is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Margriet Sitskoorn

Over Margriet Sitskoorn

Spreker Margriet Sitskoorn maakt neuropsychologie toegankelijk voor een breder publiek. Ze deelt niet alleen de kennis, maar ook hoe je dit toe kunt passen om je doelstellingen te bereiken. Of dat nou in het dagelijks leven of binnen jouw organisatie is.


Achtergrond

Spreker Margriet Sitskoorn studeerde in de jaren 80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Zij volgde hierna een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Ze is BIG geregistreerd als klinisch neuropsycholoog.


Hoogleraar klinische neuropsychologie

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden.

Zo wordt er binnen haar team onderzoek gedaan naar hoe je de cognitieve vaardigheden van patienten met een hersenaandoening kunt verbeteren en voorspellen. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainings- en selectiemethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven.


Van spreker tot auteur

Margriet Sitskoorn is een veelgevraagd spreker en adviseur. Tijdens haar lezingen laat ze zien hoe je op een positieve manier wetenschappelijke kennis kunt inzetten om je doelen te bereiken, gelukkiger te leven en maakt ze een koppeling naar het bedrijfsleven. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen en is zij een graag geziene gast bij tv programma’s zoals de IQ quiz, Jinek, Pauw en Van Liempt Live.

Haar kennis op het gebied van wetenschap en neuropsychologie deelt ze ook door middel van haar boeken. Zo gaat ‘IK2 De beste versie van jezelf’ (2014) over je doelen bereiken in een prikkel- en stressvolle wereld. Het is een zelfhulpboek met een wetenschappelijke onderbouwing over de werkingen van je hersenen en hoe dat jouw doelstellingen positief kan beïnvloeden. Vragen die in ‘Hersenhack’ (2019) centraal staan zijn: ‘Waarom zijn we gevoelig voor nepnieuws?’ en ‘Waarom kunnen we de verleiding van zaken zoals social media niet weerstaan?’. In dit boek deelt Margriet hoe makkelijk het brein te hacken is en wat we kunnen doen om ons hiertegen te wapenen. In elke rol maakt ze neuropsychologie toegankelijk. Daarbij deelt ze niet alleen de kennis maar ook hoe je dit toe kunt passen in het dagelijks leven.


Boek Margriet Sitskoorn bij het Sprekershuys!

Margriet Sitskoorn is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals wetenschap, neuropsychologie, leiderschap, verandermanagement, persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelingspsychologie. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Margriet Sitskoorn boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Neuropsychologie, Hersenen

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn verricht onderzoek naar de relatie tussen onze hersenen en ons gedrag. Zij houdt zich vooral bezig met de vraag hoe we onze hersenen kunnen ontwikkelen door ons gedrag en onze omgeving te veranderen. Maar ook hoe je de prestaties van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren.Deze onderwerpen komen ook terug in haar lezingen. Bewust en onbewust zetten we ons hele zijn in om de ander te beïnvloeden. Ze laat zien hoe je op een positieve manier wetenschappelijke kennis kunt inzetten om je doelen te bereiken, gelukkiger te leven en maakt een koppeling naar het bedrijfsleven. Wil jij in deze snel veranderende wereld op lange termijn succesvol zijn? Dan heb je je brein nodig, en wel het executive brein. Margriet legt het allemaal haarfijn uit tijdens haar sessies.

Zijn en Worden daar draait ’t om

NOLOC COLLEGE - Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn: Het maakbare brein

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.