Vakgebied

Wetenschap
Neuropsychologie
Ontwikkelingspsychologie
Hersenen

Thema's

Leiderschap
Wetenschap
Lifestyle & Health
Verandermanagement
Persoonlijke ontwikkeling

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Margriet Sitskoorn

Spreker Margriet Sitskoorn studeerde in de jaren 80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Zij volgde hierna een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Ze is BIG geregistreerd als klinisch neuropsycholoog.


Hoogleraar klinische neuropsychologie

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden.

Zo wordt er binnen haar team onderzoek gedaan naar hoe je de cognitieve vaardigheden van patienten met een hersenaandoening kunt verbeteren en voorspellen. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainings- en selectiemethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven.


Spreker Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn is een veelgevraagd spreker en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv programma’s zoals de IQ quiz, Jinek, Pauw en Van Liempt Live.

Ook verschenen van haar hand de bestsellers; “Het maakbare brein”, “ Passies van het brein en “Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij”. Recent verscheen van haar IK², Ontwikkel de beste versie van jezelf, dat inmiddels ook een bestseller is.


Boek Margriet Sitskoorn bij het Sprekershuys!

Margriet Sitskoorn is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals wetenschap, neuropsychologie, leiderschap, verandermanagement, persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelingspsychologie. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Margriet Sitskoorn boeken voor jouw evenement? Neem hiercontact met ons op!

Lees meer
Zijn en Worden daar draait ’t om
Margriet Sitskoorn boeken als spreker en dagvoorzitter bij het SprekershuysSchermafbeelding 2020 04 29 om 09 00 43
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer