1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Bas Haring

Bas Haring ziet zichzelf als ‘volksfilosoof’. Hij maakt wetenschap en filosofie begrijpelijk. Hij wil op een frisse en toegankelijke manier wetenschap en filosofie zo uit proberen te leggen dat ‘t begrijpbaar wordt voor iedereen. Daardoor spreekt hij met zijn werk een breed publiek aan. Iedereen kan veel inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden het fris en vernieuwend. Zijn voornaamste doel is mensen helpen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Bas Haring is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid bij het Sprekershuys!

...Bas Haring

Over Bas Haring

Bas Haring ziet zichzelf als ''volksfilosoof'', hij wil op een frisse en toegankelijke manier wetenschap en filosofie zo uit proberen te leggen dat ‘t begrijpbaar wordt voor iedereen. Daardoor spreekt hij met zijn werk een breed publiek aan. Iedereen kan veel inspiratie putten uit zijn werk en ook wetenschappers vinden het fris en vernieuwend. Zijn voornaamste doel is mensen helpen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Aan de Universiteit van Leiden is hij bijzonder hoogleraar 'publiek begrip van wetenschap' en hij is oprichter van het masterprogramma 'media technology' voor creatieve wetenschap.


Gouden Uil

In 2001 komt zijn (kinder)boek ‘Kaas en de evolutietheorie’ uit waarvoor hij een Gouden Uil ontvangt. Daarna volgen onder andere ‘De ijzeren wil’ (2003), ‘Voor een echt succesvol leven’ (2007) en ‘Plastic panda's’ (2011). In 2016 kwam zijn boek 'Waarom cola duurder is dan melk' uit, waarin Bas op humorvolle wijze op zoek gaat naar antwoorden over de werking van de economie. Op tv is Bas Haring te zien in de programma's ‘Stof’ en ‘Haring’ en hij zit in het panel van ‘Proefkonijnen’. Ook is hij tvpresentator bij de RVU en als opiniemaker betrokken bij het NCRV programma ‘Altijd Wat’, waar hij zijn visie geeft op de reportages en onderwerpen.


Proefkonijnen

Naar aanleiding van het programma 'Proefkonijnen' heeft hij begin 2014 het boek 'Doe dit vooral thuis' uitgebracht. Aan de hand van dit boek wil hij dat de lezer zichzelf vragen stelt over de wetenschap en zélf op onderzoek uitgaat. Op dit moment probeert Bas zijn horizon te verbreden door een boek over economie te schrijven.

Bas is als wetenschapper een uitzondering, omdat hij met zijn werk een breed publiek weet aan te spreken. Theorie wordt afgewisseld met praktische alledaagse voorbeelden die de lezer moeten helpen voor zichzelf een duidelijk beeld te creëren. Bas ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie ervan. Dit maakt zijn manier van denken ontzettend inspirerend en leerzaam. Als spreker weet hij altijd een verrassende draai te geven aan zijn verhaal. Hierdoor weet hij zijn toehoorders telkens weer te boeien en hen aan te zetten tot het overdenken van zijn visie.


Ambitie

'Ik geef heel regelmatig lezingen. Het zijn nooit standaardverhalen en ik bedenk altijd weer iets nieuws; en over uiteenlopende onderwerpen. Mijn ambitie is om mensen te laten zien dat je op andere manieren tegen zaken aan kan kijken. Ik hoop dat mensen na een lezing denken ‘Hmmm… interessant. Hier moet ik nog eens over nadenken.’ Eigenlijk hoop ik mensen zelf aan het denken te krijgen. Ik gebruik geen powerpoint of sheets en laat op zijn hoogst af en toe een filmpje zien.'


Boek Bas Haring bij het Sprekershuys!

Bas Haring is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid en is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, mens & maatschappij en wetenschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Bas Haring boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Wetenschap, Inspiratie, Filosofie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€2500

Sessies

Bas als dagvoorzitter

Bas is naast spreker ook inzetbaar als dagvoorzitter voor jouw evenement. Hij begeleidt de dag en zal altijd vanuit zijn invalshoek bijdragen aan het programma en zich inhoudelijk inzetten.

Lezing Bas Haring

Bas is als wetenschapper een uitzondering, omdat hij met zijn werk een breed publiek weet aan te spreken. Theorie wordt afgewisseld met praktische alledaagse voorbeelden die de lezer moeten helpen voor zichzelf een duidelijk beeld te creëren. Bas ontdoet de wetenschap van haar sluier van vaagheden en raakt de essentie ervan, hij maakt het begrijpbaar voor Jan en alleman. Dit maakt zijn manier van denken ontzettend inspirerend en leerzaam. Als spreker weet hij altijd een verrassende draai te geven aan zijn verhaal. Hierdoor weet hij zijn toehoorders telkens weer te boeien en hen aan te zetten tot het overdenken van zijn visie.

'Ik geef heel regelmatig lezingen. Het zijn nooit standaardverhalen en ik bedenk altijd weer iets nieuws; en over uiteenlopende onderwerpen. Mijn ambitie is om mensen te laten zien dat je op andere manieren tegen zaken aan kan kijken. Ik hoop dat mensen na een lezing denken ‘Hmmm… interessant. Hier moet ik nog eens over nadenken.’ Eigenlijk hoop ik mensen zelf aan het denken te krijgen. Ik gebruik geen powerpoint of sheets en laat op zijn hoogst af en toe een filmpje zien.' Een aantal onderwerpen waar hij over kan spreken zijn: Kunstmatige intelligentie en de vraag of robots ons overbodig gaan maken, de rol van verhalen in onze “beeldsamenleving”, vragen rondom duurzaamheid, waartoe is er onderwijs?, banken en verzekeraars van de toekomst, wat is identiteit?, meten en weten.

Filosofen aan het werk - Bas Haring – Vier vragen over werk

Live: Filosofie met Bas Haring

...
Bas is dé persoon om te vragen een filosofisch licht te laten schijnen op zakelijke thema’s. Voor de Beter Ondernemen Show met als thema ‘Humor als instrument voor zakelijk succes’, werkte Bas mee aan een reeks video’s waarin hij ondernemers tips geeft te onternstigen. Zijn filosofische insteek zet aan tot denken en maakt reacties los in de zaal. Bas is echt en blijft zichzelf. Prettig om mee samen te werken
L.Kerckhoffs, Marketingmanager Evenementen, AFAS Software
...
De lezing van Bas Haring was naar volledige tevredenheid. Hij heeft heel mooi ingehaakt op het belang van het hebben van een tastbaar apparaat, instrument, of voorwerp voor het doen van onderzoek. Ik kreeg erg veel goede reacties van de aanwezige gasten en collega’s. Verder was het erg plezierig dat Bas Haring ook nog bij de er op volgende receptie aanwezig was, zodat een aantal mensen nog even met hem konden praten.
Prof.dr.ir. J. Westerweel, TU Delft

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.