1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & cabaretier

Rob Urgert

Rob Urgert promoveerde tot dr. in de wetenschappen aan de Wageningen Universiteit, waarna hij besloot zijn leven te wijden aan zijn passie: humor. Rob is het brein achter de Spoedcursus Humor, een theatervoorstelling die tien jaar is meegegaan. Momenteel is Rob druk met televisiewerk. Je zou hem kunnen kennen van De Kwis, waarvan hij niet alleen een van de presentatoren is maar ook de bedenker. Samen met Joep van Deudekom heeft hij veel ervaring op gedaan bij tv-programma's. Rob Urgert is te boeken als spreker en cabaretier bij het Sprekershuys.

...Rob Urgert

Over Rob Urgert

Rob Urgert (1968) is met recht een creatief denker te noemen. Hij promoveerde in 1997 tot dr. in de wetenschappen aan de Wageningen Universiteit, waarna hij besloot zijn leven te wijden aan zijn passie: humor. Rob is het brein achter de Spoedcursus Humor, een theatervoorstelling die tien jaar is meegegaan. Nu geeft Rob zijn geheimen prijs in een even inspirerend als hilarisch verhaal over het geheim van creativiteit in zijn lezing 'Hoe Krijg Ik Een Geniaal Idee in 30 Minuten'. Het resultaat: het publiek zal op een geheel nieuwe manier hun eigen creativiteit aan kunnen gaan boren. Clichés en platgetreden paden zijn verleden tijd. Living outside the box!


Televisie

Momenteel is Rob druk met televisiewerk. Je zou hem kunnen kennen van De Kwis, waarvan hij niet alleen een van de presentatoren is maar ook de bedenker. Samen met Joep van Deudekom maakte hij populairwetenschappelijke tv-formats als 'Onder de Tram' en 'Factcheckers'. Als duo hebben Joep van Deudekom en Rob Urgert veel ervaring opgedaan bij tv-programma's als 'Onder de tram', 'Tussen de Oren' en 'Met de Kennis van Nu'. In 2016 hebben Rob en Joep in samenwerking met de NTR en BNN het programma ‘Het Instituut’ gemaakt. Dit werd eind 2016 uitgezonden op NPO1. In dit programma worden honderd mensen een week lang opgesloten in een voormalige kazerne: Het Instituut. Contact met de buitenwereld is gelimiteerd en alle personen krijgen een gelijke behandeling. Een week lang ondergingen zij tientallen psychologische sociale en fysieke onderzoeken en experimenten.


Boek Rob Urgert bij het Sprekershuys!

Rob Urgert is te boeken als spreker en cabaretier en is expert op het gebied van presentatie, cabaret, humor en wetenschap. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Rob Urgert boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Wetenschap, Humor, Cabaret

In te huren als

 • Cabaretier
 • Spreker

Tariefindicatie

€4000

Sessies

Rob Urgert The Manipulation Game

Een hyperinteractief programma waarin Rob Urgert en Joep van Deudekom laten zien dat die keuzes vaak helemaal niet zo zuiver en weloverwogen zijn als we geneigd zijn te denken. Aan de hand van oefeningen, dubbele bodems en een hele hoop humor leren ze je hoe jij deze valkuilen kunt vermijden. Leun (niet!) achterover en laat je meevoeren in deze mentale achtbaan.

Rob Urgert Het Geheim van Creativiteit

Hoe word ik geniaal in 30 minuten? Een humoristische maar vooral ook zeer goed doordachte voordracht over het geheim van creatief denken. Hoe kom je tot een goed idee? Wat heb je nodig voor innovatie? In 30 minuten weet je het! Het resultaat? Het publiek zal op een geheel nieuwe manier hun eigen creativiteit aan kunnen gaan boren. Clichés en platgetreden paden zijn verleden tijd. Living outside the box!

Rob Urgert Hoe word ik succesvoller dan mijn collega's?

'Hoe word ik succesvoller dan mijn collega's?' is een quiz waarbij Rob Urgert en Joep van Deudekom gekeken hebben naar wat de wetenschap is achter succes. Wanneer kan iemand succesvol worden? Ze stellen het publiek vragen die gebaseerd zijn op de harde wetenschap achter succes middels humoristische foto's, filmpjes en expirimenten. Humor met inhoud op niveau!

Rob Urgert De Verbinders

Joep van Deudekom en Rob Urgert hebben een nieuwe humoristische show gemaakt, waarbij ze iedereen nader tot elkaar brengen in 'De Verbinders'. De show gaat over verbinding en contact maken. Hoe breng je mensen nader tot elkaar? En hoe maak je écht verbinding? Joep en Rob hebben zich vastgebeten in dit onderwerp en de wetenschap ervan onderzocht. Met als gevolg een hyper-interactieve show met uiteraard een knipoog en veel humor!

“Leef je leven zonder motto's!”

Joep van Deudekom en Rob Urgert - Cultuur in Actie!

'Beter naar Hoogeveen dan Lourdes' - RTL LATE NIGHT

...
Rob Urgert geeft een speciale, grappige draai aan wetenschappelijk onderbouwde feiten. Al binnen een minuut had hij de lachers op zijn hand. Een topspreker, als je op zoek bent naar humor.’
Nynke Links, Vadain
...
Het optreden van Rob Urgert was echt een succes! Wat een leuke man, zowel professioneel als voor en na zijn optreden. Echt een aanrader!'
Marjan Stoop, Buildsight

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.