1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Simon van Teutem

Debatteren, spreken over maatschappelijke vraagstukken en ondernemen zit in het bloed van podcastmaker Simon van Teutem. Met zijn podcast ‘Keuzecast’, welke de top 1 behaalde in de Spotify trending lijst, adviseert hij studenten over het maken van een studiekeuze. Daarnaast snijdt hij diverse onderwerpen aan op het vlak van economische ontwikkelingen, leiderschap, mens & maatschappij, onderwijs, bestuur, beleid & politiek en persoonlijke ontwikkeling. Simon blinkt uit in het spreken over maatschappelijke vraagstukken, mede dankzij zijn vloeiende beheersing van het Engels. Zijn langdurige verblijf in Engeland en studie aan de Universiteit van Oxford hebben hem een uitgebreide beheersing van de Engelse taal opgeleverd. Hierdoor kan hij met groot gemak debatteren en spreken in zowel Nederlands als Engels. Simon van Teutem is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Simon van Teutem

Over Simon van Teutem

Op zijn twintigste overleed Simon’s vader. Ondanks dit verlies wist hij zijn loopbaan in een stijgende lijn door te zetten. Zo behaalde hij een bachelor met First Class Honours in Philosophy, Politics and Economics aan de Universiteit van Oxford. Hiermee behoorde hij tot de beste 5% van zijn cohort in Oxford. Deze ervaring stelt hem in staat om met gemak over maatschappelijke onderwerpen te debatteren en te spreken, zowel in het Nederlands als in het Engels. Simon werpt een kritische blik op de Nederlandse en Europese politiek via BNR radio, kranten en op Twitter, waar hij meer dan 21.000 volgers bereikte. 


Een stem voor de maatschappij

Daarnaast adviseert Simon studenten over het maken van een studiekeuze via zijn podcast ‘Keuzecast’. Momenteel is hij te horen in de 'Heijne & Van Teutem' podcast van NRC. Samen met zijn collega Bas Heijne bespreekt hij belangrijke vraagstukken van deze tijd, zoals politiek, identiteit en mannelijkheid. Simon's belangrijkste drijfveer voor zijn idealisme is zijn levensles: "Als je talenten hebt, zet die dan in voor kwetsbaren in de maatschappij." Hij laat zich hierdoor inspireren om een positieve impact te maken. Naast zijn populaire podcast heeft Simon ook politieke beschouwingen geschreven voor Het Parool en de Correspondent, en heeft hij deze gedeeld op BNR Nieuwsradio als lid van hun jongerenpanel. Met elke column of podcast aflevering werpt hij een frisse blik op de wereld en moedigt hij elke lezer of luisteraar aan om zich uit te spreken over maatschappelijke vraagstukken.Oxford Union 

Simon heeft gediend als lid van het dagelijks bestuur van de wereldberoemde Oxford Union, een organisatie gerund door studenten. Sprekers waren hier onder andere Ronald Reagan, Jimmy Carter, Richard Nixon, Bill Clinton, Winston Churchill, Margaret Thatcher, John Major en David Cameron. Voordat hij bij de Oxford Union kwam, heeft Simon een bedrijf opgezet om Nederlanders te helpen bij hun aanmelding bij topuniversiteiten in het VK en heeft hij een zomer gewerkt voor het zakenblad Quote.Boek Simon van Teutem bij het Sprekershuys!

Simon van Teutem is spreker en podcastmaker en is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys. Hij is gespecialiseerd in een breed aantal thema's, zoals leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, mens en maatschappij en onderwijs. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Simon van Teutem boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Onderwijs, Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling, Maatschappij

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€1500

Sessies

Speech Oxford Union

Vorig jaar mocht Simon van Teutem deelnemen aan een debat van de Oxford Union over de vrijheid van religieuze expressie.

Stay hungry. Stay foolish

Steve Jobs

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.