1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & podcastmaker

Simon van Teutem

Simon van Teutem is spreker, podcastmaker en student aan de Universiteit van Oxford. Zijn podcast genaamd de Keuzecast stond nummer 1 in de Trending-lijst van Spotify. Op Twitter, op BNR radio en in de kranten becommentarieert hij Nederlandse en Europese politiek. Daarnaast heeft hij een passie voor debatteren, spreken in het openbaar, en ondernemen. Hij spreekt over onderwerpen zoals economische ontwikkelingen, leiderschap, mens & maatschappij, onderwijs, bestuur, beleid & politiek en persoonlijke ontwikkeling. Simon van Teutem is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Simon van Teutem

Thema's

Internationale sprekers, Leiderschap & Strategie, Mens & Maatschappij, Young Talents, Persoonlijke ontwikkeling, Onderwijs, Overheid & Politiek

Vakgebied

Onderwijs, Leadership, Persoonlijke ontwikkeling, Maatschappij

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€1200

Over Simon van Teutem

Simon van Teutem is op zijn twintigste verjaardag zijn vader verloren, maar dat weerhield hem niet om allerlei dingen te bereiken in zijn leven. Voornamelijk in de afgelopen drie jaar heeft hij veel bereikt. Een van die dingen was dat hij first Class Honours heeft gehaald voor zijn bachelor in Philosophy, Politics and Economics. Deze heeft hij afgemaakt aan de Universiteit van Oxford en is hij geëindigd bij de beste 5% van zijn cohort in Oxford.


Podcastmaker

Simon van Teutem bouwde op Twitter een following op van 21k+ volgers door een kritische blik te werpen op Nederlandse en Europese politiek. Met zijn podcast genaamd ‘De Keuzecast’ werd hij een stem voor studenten. Hij adviseerde ze in de keuzes die zij kunnen maken wat betreft hun studie en behaalde met zijn podcast de Spotify’s trending lijst. Tegenwoordig is hij te horen in de ‘Heijne & Van Teutem’ podcast van NRC. In deze podcast bespreekt hij samen met zijn collega Bas Heijne belangrijke vraagstukken van deze tijd, zoals de politiek, identiteit en mannelijkheid. Ze bespreken het onderwerp samen met een gespecialiseerde gast en verdiepen zich in hoe we de crises weer op kunnen lossen. Naast zijn populaire podcast heeft hij ook politieke beschouwingen geschreven in Het Parool en de Correspondent en deelde hij deze op BNR Nieuwsradio als lid van hun jongerenpanel. Al met al weet Simon met elke column of podcastaflevering een frisse blik op de wereld te werpen en moedigt iedere lezer of luisteraar aan om zich uit te spreken over de vraagstukken in onze maatschappij.


Simon zit niet stil

Naast deze grote successen heeft Simon ook zomerstages gelopen bij Morgan Stanley in Londen, BNP Paribas in Londen en ABN Amro in Amsterdam. Hij heeft daar veel geleerd over het bedrijfsleven en banken. Hij heeft verder insight programmes gevolgd bij McKinsey & Company en BCG. Bij McKinsey heeft hij volgende zomer een stageplek.


Oxford Union

Simon heeft gediend als dagelijks bestuur van de wereldberoemde Oxford Union. Dit is ook een soort Sprekershuys, maar dan gerund door studenten. Bekende sprekers in het verleden van Oxford Union zijn onder andere Ronald Reagan, Jimmy Carter, Richard Nixon, Bill Clinton, Winston Churchill, Margaret Thatcher, John Major en David Cameron. Voor Oxford Union heeft Daarvoor hij een bedrijf opgezet om Nederlanders te helpen met hun aanmelding bij topuniversiteiten in het VK en een zomer geschreven voor zakenblad Quote. Zijn VWO heeft hij afgerond met een 8.6 gemiddeld.

Simon zijn levensles 'Als je talententen hebt, zet die dan in voor kwetsbaren in de maatschappij' is de belangrijkste drijfveer voor zijn idealisme.


Boek Simon van Teutem bij het Sprekershuys!

Simon van Teutem is spreker en podcastmaker en is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys. Hij is gespecialiseerd in een breed aantal thema's zoals leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, mens en maatschappij en onderwijs. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Spreker en dagvoorzitter Simon van Teutem boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

...

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Speech Oxford Union

Vorig jaar mocht Simon van Teutem deelnemen aan een debat van de Oxford Union over de vrijheid van religieuze expressie.

...
Stay hungry. Stay foolish

Steve Jobs

...

'Na alle OPHEF is het nu tijd om TROTS te zijn op de DUTCH GRAND PRIX' | BREEKT

...

Simon Van Teutem | Religion Does Have A Place In Public Life (8/8) | Oxford Union

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.