1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Dr. Neurowetenschap, Psychologie

Marcia Goddard

Dr. Marcia Goddard is een award-winnende wetenschapscommunicator, corporate consultant en ervaren spreker, die de kloof tussen wetenschap en werkvloer overbrugt. Ze spreekt over een tal van onderwerpen, altijd met een 'brainy twist': neurowetenschap is het fundament van al haar werk. Haar missie is stereotypen doorbreken, wetenschap is overal en hoeft niet saai te zijn! Marcia Goddard is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Marcia Goddard

Over Marcia Goddard

Dr. Marcia Goddard is een neurowetenschapper met een missie. Na het behalen van haar PhD in neurowetenschap werkte zij als assistant professor. Een aantal jaar geleden verliet zij de academische wereld om zich te richten op het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en werkvloer. Haar specifieke expertise is hersengedragsrelaties op de werkvloer: hoe creëer je een organisatiecultuur waarin iedereen het beste uit zichzelf haalt? De afgelopen jaren heeft zij neurowetenschappelijke inzichten gebruikt om organisaties te helpen groeien. Marcia maakt complexe wetenschappelijke materie toegankelijk en behapbaar, gebruikmakend van herkenbare voorbeelden en een luchtige aanpak, ongeacht het onderwerp.


Neurowetenschappelijke expertise

Veel van Marcia's inzichten komen uit haar onderzoek naar gedrag en cultuur in Formule 1 teams en grote organisaties. Door haar neurowetenschappelijke expertise te combineren met haar ervaring in HR-leiderschapsrollen, kan zij de behoeften van organisaties snel doorgronden. Hierdoor is zij in staat holistische programma's en interventies te ontwikkelen en implementeren, die directe impact hebben op prestaties en resultaten.


Marcia als spreker

Onderwerpen waarover zij adviseert zijn o.a. diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, mentale gezondheid & welzijn, recruitment, performance management, learning & development en high performance culture. Naast haar advieswerk was zij Head of Science and Innovation bij uitzendbureau YoungCapital en Head of People & Culture bij Impactbedrijf Tony's Chocolonely. In 2021 sloot zij zich aan bij The Contentment Foundation: een non-profit die werkt met grote, internationale organisaties aan uitdagingen gerelateerd aan welzijn en diversiteit & inclusie. Zij is onderdeel van de Executive Board, als Chief Culture Officer.

Boek Marcia Goddard bij het Sprekershuys!

Dr. Marcia Goddard is te boeken als spreker en dagvoorzitter en is expert op het gebied van high performance culture in de Formule 1, psychologische veiligheid, de menselijke kant van technologische innovatie, bias, diversiteit & inclusie, growth mindset, autisme, mentale gezondheid, onderwijs, gamification en hybride werken. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Marcia Goddard boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Mentale kracht, Neurowetenschap, Psychologie

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€4800

Sessies

Embracing Differences - De Neurowetenschap van Bias

Tijdens deze sessie neemt dr. Marcia Goddard ons mee in de neurowetenschap van besluitvorming. Hoe verwerkt ons brein informatie? Waarom baseren we onze beslissingen maar op een fractie van de informatie die we tot onze beschikking hebben? Wat zijn de voor- en nadelen van onbewuste vooroordelen? En wat kunnen wij als mens doen om de impact van bias op onze besluitvorming te minimaliseren?


Deze sessie is interessant voor mensen die diversiteit en inclusie graag op een wetenschappelijke en tegelijkertijd luchtige manier willen benaderen. Er is geen maximale groepsgrootte.


Deze sessie is interessant voor mensen die graag een interactieve, energieke lezing willen waarin topsport en werkvloer elkaar ontmoeten. Er is geen maximale groepsgrootte.

If the human brain were so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn’t.

Emerson M. Pugh

...
...
Dr. Marcia Goddard is a force of nature on stage and off, and her session on Artificial Intelligence in Recruiting at Engage London 2018 was the highest-rated breakout session of our entire conference. With more than 1,200 attendees from all over Europe, the pressure was on Marcia to provide a compelling and thought-provoking presentation, and she succeeded brilliantly in not only commanding the audience's attention, but also simplifying intensely complex technological ideas and synthesizing them into concepts that would resonate with both academics and non-academics alike. Her warmth and approachability combined with her ferocious intelligence and commitment to research makes her presentations unmatched in their quality.
Aravinda Souza, Vice President of Global Communications van Bullhorn
...
Marcia Goddard hoorde absoluut tot de top sprekers van ons TEDx-event in 2018. Haar talk over onderwijs vanuit een Growth Mindset was persoonlijk, inhoudelijk sterk en indringend. Absolute aanrader om deze talk te bekijken.
Ferd van den Eerenbeemt, Managing Director TedX Amsterdam
...
De lezingen van Marcia hebben de neurowetenschap in klare taal dichterbij gebracht en YoungCapital enorm veel inzicht gegeven in hoe wij nog slimmer kunnen matchen. Dankzij haar gepassioneerde en overtuigende manier van spreken, zijn wij ervan overtuigd dat IQ-testen geen enkele toegevoegde waarde meer hebben bij het selecteren van kandidaten met behulp van assessments. Haar heerlijke energie en prachtige manier van het gebruiken van voorbeelden die uit het leven gegrepen zijn, hebben ons geholpen het brein een klein beetje beter te doorgronden.
Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.