Vakgebied

Vertrouwen
Verbinding
Verandering

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management
Duurzaamheid & Klimaat
Creativiteit & Inspiratie

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 5.000

Biografie

Biografie

Joost is geboren op 14 oktober 1974 te Laren. Na de middelbare school gaat hij naar de Hotelschool “Ter Duinen” in België om zo zijn droom van een eigen restaurant te kunnen verwezenlijken. Hierna volgt een opleiding aan de Haarlem Business School om ook het ondernemen te perfectioneren. De ambitieuze plannen van Joost worden in de war geschopt als hij op zijn 26ste gediagnosticeerd wordt met de progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa. Deze ziekte zorgt ervoor dat hij geleidelijk zijn gezichtsvermogen verliest.

Nu, 15 jaar later, heeft Joost nog maar minimaal zicht. Maar het leven is er niet minder mooi van geworden. Joost wist een positieve draai aan het leven met een beperking te geven. Dit deed hij door zich op zijn talenten te concentreren, de positiviteit op te zoeken en gewoon weer aan de slag te gaan. Inmiddels heeft hij drie bedrijven opgestart waaronder The Chairmen at Work, een platform voor blinde en slechtziende masseurs. Ook dat restaurant is er gekomen, Bar Wisse in Amsterdam Oost, die hij samen met zijn compagnon runt. Daarnaast spreekt Joost inmiddels in binnen- en buitenland en inspireert hij vele mensen.

Als spreker haalt Joost tijdens een lezing zijn publiek uit de comfortzone waardoor ze de kans krijgen op een ander manier contact te maken, zowel met zichzelf als met anderen. Door van perspectief te veranderen kunnen ook de omstandigheden binnen het bedrijf op een andere manier benaderd worden en dit zorgt voor groei.


Boek Joost Rigter bij het Sprekershuys!

Joost Rigter is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema’s zoals vertrouwen, verbinden, tegenslagen, acceptatie, verandering en doorzettingsvermogen. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Spreker Joost Rigter boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
Kijken naar mogelijkheden in plaats van naar beperkingen
Joost Rigter boeken als spreker bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer