1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Joost Rigter

Joost Rigter kreeg op 26-jarige leeftijd te horen dat de kans groot is dat hij volledig blind wordt. Binnen 10 jaar was hij nagenoeg blind en inmiddels ziet hij nog maar 0,8 procent. Tijdens zijn lezing nodigt hij op een ludieke wijze zijn publiek uit een kijkje in zijn leven te nemen. Door zijn publiek letterlijk mee te nemen in het donker laat hij ze ervaren hoe het is om werkelijk geen zicht te hebben.

...Joost Rigter

Thema's

Creativiteit & Inspiratie, Business & Management, Duurzaamheid & Klimaat, Leiderschap & Strategie, Ondernemerschap

Vakgebied

Verbinding, Verandering, Vertrouwen

In te huren als

 • Spreker

Tarief

€5000

Over Joost Rigter

Joost is geboren op 14 oktober 1974 te Laren. Na de middelbare school gaat hij naar de Hotelschool “Ter Duinen” in België om zo zijn droom van een eigen restaurant te kunnen verwezenlijken. Hierna volgt een opleiding aan de Haarlem Business School om ook het ondernemen te perfectioneren. De ambitieuze plannen van Joost worden in de war geschopt als hij op zijn 26ste gediagnosticeerd wordt met de progressieve oogziekte Retinitis Pigmentosa. Deze ziekte zorgt ervoor dat hij geleidelijk zijn gezichtsvermogen verliest. Nu, 15 jaar later, heeft Joost nog maar minimaal zicht. Maar het leven is er niet minder mooi van geworden. Joost wist een positieve draai aan het leven met een beperking te geven. Dit deed hij door zich op zijn talenten te concentreren, de positiviteit op te zoeken en gewoon weer aan de slag te gaan.

Bedrijven

Inmiddels heeft Joost drie bedrijven opgestart waaronder The Chairmen at Work, een platform voor blinde en slechtziende masseurs. Ook dat restaurant is er gekomen, Bar Wisse in Amsterdam Oost, die hij samen met zijn compagnon runt. Daarnaast spreekt Joost inmiddels in binnen- en buitenland en inspireert hij vele mensen.

Werkwijze

Als spreker haalt Joost tijdens een lezing zijn publiek uit de comfortzone waardoor ze de kans krijgen op een andere manier contact te maken, zowel met zichzelf als met anderen. Door van perspectief te veranderen kunnen ook de omstandigheden binnen het bedrijf op een andere manier benaderd worden en dit zorgt voor groei.

Boek Joost Rigter bij het Sprekershuys!

Joost Rigter is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is gespecialiseerd in een breed aantal thema’s zoals vertrouwen, verbinden, tegenslagen, acceptatie, verandering en doorzettingsvermogen. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Spreker Joost Rigter boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

...

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Sessies

Lezing Joost Rigter

De lezingen van Joost Rigter gaan over thema’s als omgaan met verandering en tegenslag, acceptatie en doorzettingsvermogen. We hebben graag de controle over dingen. Helaas is dit, zeker in de snel veranderende wereld met zoveel verschillende invloeden om ons heen, niet altijd mogelijk. Wat gebeurt er wanneer we de controle kwijtraken? Als de dingen niet lopen zoals we gewend zijn? Als rasoptimist maakt Joost duidelijk dat je in elke beperking of tegenslag ook kracht kan vinden. Daar is hij zelf het ultieme voorbeeld van. Tijdens zijn lezing of workshop nodigt Joost zijn publiek op een ludieke wijze uit om een kijkje in zijn leven te nemen. Door zijn publiek letterlijk mee te nemen in het donker laat hij ze ervaren hoe het is om niet te kunnen zien. Hij haalt zijn publiek uit de comfortzone waardoor zij de kans krijgen op een andere manier contact te maken, zowel met zichzelf als met anderen. Door van perspectief te veranderen kunnen ook de omstandigheden binnen het bedrijf op een andere manier benaderd worden en dit zorgt voor groei.

Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? Hoe vind je licht in het donker? Hier gaat Joost letterlijk mee aan de slag en neemt zijn publiek mee in zijn belevingswereld. Tijdens zijn lezingen en workshops, volledig in de duisternis, laat Joost zien dat niets onmogelijk is!

Kijken naar mogelijkheden in plaats van naar beperkingen
...

Discovering more opportunities through imperfection | Joost Rigter | TEDxHaarlem

...

Joost Rigter (ondernemer): 'Ik heb een zicht van 0.8 procent, maar mijn ogen hebben me dichte...

...
"Every encounter with Joost opens my eyes to my inner strength. He hits me in his honesty and vitality and his ability to want to share this."
NS - Warner Immink, consultant corporate learning
...
"Met heel veel waardering en bewondering wordt er in ons team gesproken over jouw verhaal. Je hebt veel losgemaakt door ons (1200 mensen in 7 bijeenkomsten) mee te nemen in de grote verandering in jouw leven, hoe je uit ‘de comfortzone’ bent gestapt en hoe je positief in het leven staat. Vele parallellen zijn er met hoe ‘wij’ moeten veranderen / uit de comfortzone moeten stappen om in de zeer snel veranderende wereld mee te kunnen groeien."
ABN AMRO - Jos ter Avest, algemeen directeur

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.