Vakgebied

Duurzaamheid
Ondernemerschap
Acteren
Regisseren
Sociaal ondernemerschap
Afrika
Storytelling
Ontwikkelingswerk
Kunst & Cultuur

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Duurzaamheid & Klimaat

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Hanna Verboom is actrice, filmmaker en sociaal ondernemer. Als dochter van ontwikkelingswerkers bracht ze haar jeugd door in Oost-Afrika, en leerde daar op jonge leeftijd hoe het delen van verhalen een grote rol speelt in het verbinden van verschillende culturen en denkwijzen. Hierdoor raakte ze gepassioneerd over het vertellen van verhalen die mensen helpen elkaar iets beter te begrijpen.


Presentatrice en actrice

Tijdens haar studies Economie en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam voegde Hanna zich bij toneelgroep STA. Hier had ze de smaak snel te pakken want het volgende jaar werd ze gecast in haar eerste speelfilm (Snowfever) en werkte ze als presentator voor BNN. Snel daarna volgde de internationale productie Deuce Bigalow en in de jaren daarop was ze te zien in verschillende films en series (o.a. De Co-assistent, Feuten en Finn van Frans Weisz).


Sociaal ondernemer

In 2009 richtte Hanna Get It Done op; een 'giving-network' dat zich met workshops en retraites richt op de kracht van geven en het ondersteunen van kleinschalige initiatieven. Naast het opbouwen van Get it Done en een succesvolle carrière als actrice, besloot ze in 2014 het roer om te gooien en zich full-time in te zetten als sociaal ondernemer. Zo is Hanna ook founder van Cinetree, een online filmplatform met een maandelijkse selectie aan films die langer bijblijven dan dat ze duren. Inmiddels combineert ze het sociaal ondernemerschap met het maken van films en documentaires.


Filmmaker

Als regisseur is ze steeds vaker achter de camera te vinden, zoals voor de korte film Alice (2015) die in première ging tijdens het short film circuit op het Cannes Filmfestival en daarna op meerdere filmfestivals wereldwijd werd vertoond. Daarnaast wordt ze als regisseur gevraagd voor grote producties (zoals onlangs door Nespresso). Voor haar filmplatform Cinetree regisseerde ze meerdere Originals, waaronder Plastic Sailors over plastic vervuiling, Her Story, My Story over sterke vrouwen wereldwijd en De Droom met Wende Snijders.


Spreker

Naast haar twee bedrijven, regieklussen en het moeder-zijn maakt Hanna graag tijd vrij om onderwerpen die belangrijk voor haar zijn, op de kaart te zetten. Zo is ze te boeken als dagvoorzitter of als keynote spreker. Dankzij haar jarenlange ervaring als sociaal ondernemer weet Hanna te inspireren op gebied van sociaal ondernemerschap, vrouwelijk leiderschap en duurzaamheid.


Boek Hanna Verboom bij het Sprekershuys!

Hanna Verboom is te boeken als spreker, dagvoorzitter en spreekt over de thema's sociaal ondernemerschap, vrouwelijk leiderschap en duurzaamheid. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Hanna Verboom boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!


Foto: Nine Ijff.

Lees meer
In order to discover new land one must lose sight of the shore for a while.
Spreker Hanna Verboom inhuren bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer