Vakgebied

Innovatie
Ondernemerschap
Economie
Financiën
ICT
Europa
Prinsjesdag

Thema's

Mens & Maatschappij
Business & Management
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financien
Innovatie & Trends
Technologie en ICT

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Jan Kees de Jager behaalde een bachelor bedrijfskunde aan de Universiteit Nyenrode en drie masterdiploma’s aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam: bedrijfseconomie (cum laude) sociologische economie en Nederlands recht. Naast zijn studies richt hij met een studievriend het internetbedrijf ISM eCompany op. Voor zijn bijdrage aan het succes van dit bedrijf en zijn inspanningen in het Innovatieplatform en diverse ICT en innovatiegerichte nevenactiviteiten ontvangt hij in 2006 de ICT Personality Award van brancheorganisatie ICT~Office.

Na zijn werkzaamheden bij het Innovatieplatform wordt hij door Minister President Jan Peter Balkenende gevraagd als Staatssecretaris van Financiën in het kabinet Balkenende IV. In zijn belastingplannen richt hij zich op het stimuleren van ondernemerschap, vereenvoudigen van belastingen en vergroenen van het fiscale stelsel. Na het aftreden van Wouter Bos wordt hij in februari 2010 deminsionair Minister van Financiën, om aansluitend in het kabinet Rutte I terug te keren in deze functie. Met de eurocrisis en lastige economische omstandigheden staat hij midden in de storm. Nadat het kabinet Rutte bij de onderhandelingen over de begroting voor 2013 valt, neemt Jan Kees de Jager het initiatief om een noodbegroting op te stellen, in overleg met een aantal Tweede Kamerfracties. Dit mondt uit in het zogeheten Lenteakkoord, waarin een groot aantal bezuinigingen wordt afgesproken om te voldoen aan de zogenoemde 3%norm van de Europese Unie. Bij zijn afscheid in november 2012 is hij verreweg de populairste minister. Hij gaat aan de slag als parttime adviseur van ISM eCompany, veelgevraagd spreker en zelfstandig ondernemer. Sinds 2014 is lid van de Raad van Bestuur van KPN, waarin de positie van Chief Financial Officer vervult.

Jan Kees de Jager is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als bestuur, beleid en politiek, innovatie en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Erger je niet, verwonder je slechts
Thumbnail Jan Kees de Jager
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer