1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & oud minister van Financiën

Jan Kees de Jager

Jan Kees de Jager is oud-Minister van Financiën en ondernemer in hart en nieren. Al tijdens zijn studententijd – hij behaalde maar liefst drie masters – richt hij een internetbedrijf genaamd ISM eCompany op. In 2006 ontvangt hij een award voor zijn bijdrage aan dit bedrijf. Tegenwoordig werkt Jan Kees de Jager voor KPN en adviseert hij bedrijven. Daarnaast geeft hij lezingen en spreekt hij over thema’s zoals economie, innovatie en ondernemerschap. Hij is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Jan Kees de Jager

Over Jan Kees de Jager

Jan Kees de Jager behaalde een bachelor bedrijfskunde aan de Universiteit Nyenrode en drie masterdiploma’s aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam: bedrijfseconomie (cum laude) sociologische economie en Nederlands recht. Naast zijn studies richt hij met een studievriend het internetbedrijf ISM eCompany op. Voor zijn bijdrage aan het succes van dit bedrijf en zijn inspanningen in het Innovatieplatform en diverse ICT en innovatiegerichte nevenactiviteiten ontvangt hij in 2006 de ICT Personality Award van brancheorganisatie ICT~Office.


Minister President

Na zijn werkzaamheden bij het Innovatieplatform wordt hij door Minister President Jan Peter Balkenende gevraagd als Staatssecretaris van Financiën in het kabinet Balkenende IV. In zijn belastingplannen richt hij zich op het stimuleren van ondernemerschap, vereenvoudigen van belastingen en vergroenen van het fiscale stelsel.


Noodbegroting

Na het aftreden van Wouter Bos wordt hij in februari 2010 deminsionair Minister van Financiën, om aansluitend in het kabinet Rutte I terug te keren in deze functie. Met de eurocrisis en lastige economische omstandigheden staat hij midden in de storm. Nadat het kabinet Rutte bij de onderhandelingen over de begroting voor 2013 valt, neemt Jan Kees de Jager het initiatief om een noodbegroting op te stellen, in overleg met een aantal Tweede Kamerfracties. Dit mondt uit in het zogeheten Lenteakkoord, waarin een groot aantal bezuinigingen wordt afgesproken om te voldoen aan de zogenoemde 3%norm van de Europese Unie.


ISM eCompany

Bij zijn afscheid in november 2012 is hij verreweg de populairste minister. Hij gaat aan de slag als parttime adviseur van ISM eCompany, veelgevraagd spreker en zelfstandig ondernemer. Sinds 2014 is lid van de Raad van Bestuur van KPN, waarin de positie van Chief Financial Officer vervult.

Boek Jan Kees de Jager bij het Sprekershuys!

Jan Kees de Jager is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als bestuur, beleid en politiek, innovatie en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jan Kees de Jager boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, ICT, Europa, Ondernemen, Prinsjesdag

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Jan Kees de Jager

Jan Kees is momenteel CFO van KPN en geeft geregeld interessante lezingen over de thema’s:

 • Economie - Economie onder een vergrootglas door een minister in crisistijd
 • Innovatie – Persoonlijke ervaringen van ondernemer tot minister en vijf pijlers voor digitale innovatie
 • Ondernemerschap – Persoonlijke ervaringen van ondernemer tot minister en vijf mondiale trends
 • Politiek & Europa – Persoonlijke ervaringen en anekdotes van een minister in crisistijd
 • Prinsjesdag – Prinsjesdag door de ogen van een ondernemer, bestuurder en minister
 • Digitale valuta (Bitcoin) – Kansen en gevaren van de digitale valuta volgens een ondernemer en minister.

Naast een leerzame lezing geeft Jan Kees de Jager ook graag een interactief interview door middel van het 'zomergasten' of 'collegetour' concept.

Van een katheder maakt hij geen gebruik, want hij loopt graag over het podium en spreekt hij zonder papieren of tablet. Deze natuurlijke en informele vorm van spreken geeft rust en verkleint de afstand met de zaal. In het publiek bevinden zich altijd veel ondernemers die graag een keer hun persoonlijke vraag aan hem willen stellen. Wij geven indien mogelijk altijd de ruimte voor vragen. Het is belangrijk dat het publiek ‘s avonds aan de keukentafel zijn nieuwe inzichten en verhalen kan delen. Na afloop van de lezing is er ook de ruimte om met hem op de foto te gaan. Door al deze elementen en keuzes is het bijwonen van een lezing van Jan Kees de Jager een bijzondere ervaring

Erger je niet, verwonder je slechts

Jan Kees de Jager | Tesla College Tour

CFO Jan Kees de Jager over COSTA

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.