Vakgebied

Ondernemerschap
Politiek
Maatschappij
Cultuur en onderwijs
Maatschappij

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Ondernemerschap
Kunst & cultuur
Bestuur, Beleid & Politiek

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Boris van der Ham is een lapjeskat, hij heeft vele kanten. Hij is bestuurder van verschillende organisaties in de zorg, het bedrijfsleven en de cultuur. Ook is hij voorzitter van het Humanistisch Verbond, en in die rol maakte hij twee documentaires en schreef een boek over ex-moslims. Oorspronkelijk is hij acteur, een vakgebied waar hij de afgelopen jaren weer regelmatig in terugkeert. Zo was hij te zien op toneel in 'Ciske de Rat - de musical', en in tv-series als Flikken Rotterdam en Smeris. Tussen 2002 en 2012 was hij lange tijd een bekend gezicht als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Hij schreef ook het boek 'De Koning Kun Je Niet Spelen' waarin hij klassieke theaterwetten als wijze lessen voor leiderschap gebruikt.

Hij studeerde twee jaar geschiedenis, doorliep de gerenommeerde toneelacademie in Maastricht en speelde een aantal jaar bij verschillende gezelschappen. Hij was politiek actief bij de Jonge Democraten en van 2002 tot 2012 Kamerlid voor deze partij. Hij was vicefractievoorzitter, onderwijsspecialist, woordvoerder milieu en voorzitter van de commissie Economische Zaken. Tegenwoordig is hij onder meer bestuursvoorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), de Vereniging Afvalbedrijven (VA), Stichting UNESCO Werelderfgoed, lid van het DB van VNO-NCW en van Vrije Theaterproducenten (VVTP). Hij is voorzitter van het Humanistisch Verbond en maakt deel uit van de board van Humanists International in Londen.

Met zijn brede ervaring, zowel in de politiek, breed maatschappelijk en ook als voormalig acteur is hij in staat om op verfrissende en geïnformeerde wijze een kijk te geven op uw bedrijf of organisatie of op maatschappelijke kwesties in het algemeen. Origineel, historisch, praktisch en bevlogen. Hij is ook beschikbaar als dagvoorzitter en columnist.

Lees meer
“Om echt vrij te zijn, moet je weten waar je vandaan komt”
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer