1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Boris van der Ham

Boris van der Ham is bestuurder van verschillende organisaties in de zorg, het bedrijfsleven en de cultuur. Oorspronkelijk is hij acteur, een vakgebied waar hij de afgelopen jaren weer regelmatig in terugkeert. Zo was hij te zien op toneel in 'Ciske de Rat - de musical', en in tv-series als Flikken Rotterdam en Smeris. Tussen 2002 en 2012 was hij lange tijd een bekend gezicht als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Boris van der Ham is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider en gespreksleider bij het Sprekershuys.

...Boris van der Ham

Over Boris van der Ham

Boris van der Ham is een lapjeskat, hij heeft vele kanten. Hij is bestuurder van verschillende organisaties in de zorg, het bedrijfsleven en de cultuur. Ook is hij voorzitter van Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters en het Humanistisch Verbond. In zijn rol voor het Humanistisch Verbond maakte hij twee documentaires en schreef een boek over ex-moslims. Oorspronkelijk is hij acteur, een vakgebied waar hij de afgelopen jaren weer regelmatig in terugkeert. Zo was hij te zien op toneel in 'Ciske de Rat - de musical', en in tv-series als Flikken Rotterdam en Smeris. Tussen 2002 en 2012 was hij lange tijd een bekend gezicht als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer. Hij schreef ook het boek 'De Koning Kun Je Niet Spelen' waarin hij klassieke theaterwetten als wijze lessen voor leiderschap gebruikt.


Hij studeerde twee jaar geschiedenis, doorliep de gerenommeerde toneelacademie in Maastricht en speelde een aantal jaar bij verschillende gezelschappen. Hij was politiek actief bij de Jonge Democraten en van 2002 tot 2012 Kamerlid voor D66. Hij was vicefractievoorzitter, onderwijsspecialist, woordvoerder milieu en voorzitter van de commissie Economische Zaken. Tegenwoordig is hij onder meer bestuursvoorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), de Vereniging Afvalbedrijven (VA), Stichting UNESCO Werelderfgoed, lid van het DB van VNO-NCW en van Vrije Theaterproducenten (VVTP). Hij is voorzitter van het Humanistisch Verbond en maakt deel uit van de board van Humanists International in Londen.


Met zijn brede ervaring, zowel in de politiek, breed maatschappelijk en ook als voormalig acteur, is hij in staat om op verfrissende en geïnformeerde wijze een kijk te geven op uw bedrijf of organisatie of op maatschappelijke kwesties in het algemeen. Origineel, historisch, praktisch en bevlogen. Hij is ook beschikbaar als dagvoorzitter en columnist.


Boek Boris van der Ham bij het Sprekershuys!

Boris van der Ham is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator, debatleider en gespreksleider en is expert op het gebied van ondernemerschap, politiek, maatschappij, cultuur en onderwijs. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Boris van der Ham boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Cultuur en onderwijs, Ondernemen, Maatschappij

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Debatleider
 • Gespreksleider
 • Presentator

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Boris van der Ham

Met zijn brede ervaring, zowel in de politiek, breed maatschappelijk en ook als voormalig acteur is hij in staat om op verfrissende en geïnformeerde wijze een kijk te geven op een bedrijf of organisatie of op maatschappelijke kwesties in het algemeen. Onderwerpen van zijn lezingen:

 • Democratie: hoe verder met het groeiende ongenoegen
 • Humanisme en seculiere levensbeschouwing in Nederland en de wereld
 • Religie en (on)vrijheid
 • De geschiedenis en de dilemma’s van vrijheid
 • Wat uw organisatie kan leren van Shakespeare
 • De Nederlandse identiteit in Europa
Dagvoorzitterschap Boris van der Ham

Boris is een veelgevraagd dagvoorzitter en debatleider. Met zijn brede kennis kan hij op allerlei diverse events ondersteunend zijn aan de inhoud. Boris zorgt voor een informele sfeer met een grapje op zijn tijd. Hij is als dagvoorzitter origineel, vol persoonlijke ervaringen, historisch, praktisch, bevlogen en energiek.

“Om echt vrij te zijn, moet je weten waar je vandaan komt”

Boris van der Ham over Godslastering

Is Boris van der Ham de nieuwe Marco Borsato?

...
Wij waren erg onder de indruk van het optreden van Boris van der Ham als dagvoorzitter tijdens het SJBN Jonge Balie Congres 2015. Boris wist het publiek met zijn humor en enthousiasme te boeien.
Ida Lintel, Stichting Jonge Balie Nederland

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.