1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & coach

Marc Lammers

Marc Lammers is spreker en hét voorbeeld van een moderne coach. Hij weet door middel van innovatieve oplossingen zijn teams te prikkelen en te verbeteren, en leert het publiek hoe zij dit binnen hun eigen teams teweeg kunnen brengen. In 2008 won hij Olympisch Goud met de Nederlandse hockeydames in Beijing. Hij blijft zich ontwikkelen in methodes als NLP en is bovendien als coach betrokken bij het Brunelsolarteam van TU Delft. Hij leert het publiek om kansen te zien en te grijpen binnen hun teams, want samen maak je een verschil. Marc is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Marc Lammers

Over Marc Lammers

Coach Marc Lammers deelt lessen die hij op het hockeyveld geleerd heeft over teamwerk, leidinggeven en motivatie. Hij leert je hoe je door middel van creatieve oplossingen elke tegenslag kunt overwinnen, zo flow je als team of organisatie van goed naar goud. Marc is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.


Hockeycoach

Ook voor zijn carrière als hockeycoach maakte Marc Lammers indruk in de sportwereld. Als hockeyspeler wist hij met zijn club Den Bosch zowel de Nederlandse als de Europese titel te pakken. Daarnaast kwam Marc vijf keer uit voor het Nederlands team. Al voor hij stopte met hockeyen was hij actief als coach. Kort was hij speler/coach in Italië, daarna gaf hij leiding aan het nationale damesteam van Spanje. Na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 maakte hij de overstap naar Nederland, waar hij een indrukwekkende staat van dienst op bouwde. 


In 2008 werd hij beloond voor al zijn inspanningen. Hij haalde het hoogst haalbare, een Gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking! Marc werd in september 2012 aangesteld als bondscoach van de Belgische hockeymannen waar hij tot 2014 de coach was. Hij heeft passie voor de sport, en is een goed voorbeeld van een moderne, innovatieve coach. De sinterklaasstick, lammeren, de hartslag BH en de strafcornerbril zijn enkele van zijn baanbrekende ideeën die binnen de hockeysport tot grote veranderingen hebben geleid. 


Marc als spreker

Tijdens zijn presentatie spreekt Marc Lammers enthousiast en vol passie over zijn visie op coaching, innovatie, leiderschap, samenwerken en grenzen verleggen, waarbij hij voorbeelden uit de praktijk weet te vertalen naar bedrijfssituaties. 


Auteur

Als auteur verbindt hij zijn innovatieve brein en ervaringen als hockey coach om teams en organisaties te helpen met het bereiken van doelstellingen. Zo gaat ‘FLOW - van goed naar goud’ (2015) over hoe je als team in een flow komt zodat je de effectiviteit van teamleden en het gezamenlijke resultaat verbetert. In ‘Yes een crisis’ (2010) en ‘Coachen doe je samen’ (2008) deelt hij hoe je met creatieve oplossingen van elke crisis een kans maakt, en hoe je door middel van effectief samenwerken als team kunt groeien.


Boek Marc Lammers bij het Sprekershuys!

Marc Lammers is te boeken als spreker en is expert op het gebied van teambuilding, sport en motivatie en strategie. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Marc Lammers boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Innovatie, Samenwerken, Strategie, Loyaliteit, Teamwork

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Gespreksleider
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Marc Lammers Lezing

Een aantal typische uitspraken van Marc Lammers zijn ‘Winnaars hebben een plan’, ‘Flow van goed naar goud’ en ‘Van een acht een tien maken’. Hij daagt je in zijn lezing uit om zaken rondom leiderschap, innovatie en samenwerken vanuit een nieuw perspectief te bekijken en koppelt dit met praktische voorbeelden aan het bedrijfsleven. Hij kijkt niet vanuit angst maar mogelijkheden, en laat je zien hoe je door middel van inspelen op verandering en flexibiliteit winst kunt boeken.

Marc Lammers - Kleedkamersessie

In een kleedkamer ben je alleen met je team en kun je jezelf zijn. Het is de plek waar plannen gesmeed worden en successen ontstaan. Ook herbergt het veel emoties van een team. Je ruikt er de tranen en het zweet. De spanning, het verdriet en het geluk. Maar minstens zo belangrijk, een kleedkamer staat voor een veilige omgeving voor het team waar afspraken over en met elkaar worden gemaakt. Marc daagt je uit om met jouw team in een kleedkamer plaats te nemen. Om samen een kijkje te nemen naar wat jullie team motiveert, wat jij voor het team doet, en het team voor jou. Hoe je je voelt in het team en waarom jij eigenlijk in het team zit. Het is een dagdeel vol inzichten waar je, als de deur weer opengaat, niet langer als collega's naast elkaar staat, maar als een team. 

Hoe krijg je het team in de flow?

Marc Lammers - Wat kunnen ondernemers leren van topsporters?

Marc Lammers: 'Een duidelijke structuur biedt ruimte voor avontuur'

...
Topspreker die op authentieke, realitische manier een grote groep weet te boeien en inspireren. Hij heeft ons een arsenaal aan tips gegeven waarmee we onze teamdynamiek kunnen optimaliseren. De speech van Marc liet niemand onder ons onberoerd.
Petra van der Borght
...
Inspirerende dag waar we een mooie basis hebben kunnen leggen voor het verder ontwikkelen van onze organisatie. Dank aan Marc voor de perfecte voorbereiding en enerverende sessie!
Roger DezAire
...
In een woord TOP! Marc geeft veel energie en inspiratie. Topsport is daarbij de verbindende factor. Voor iedereen die een boost wil krijgen ..... vraag Marc en succes is gegarandeerd.
Tom Mulder
...
Op 24 november heeft Marc een geweldige presentatie gegeven bij ons congres Lean Samen Beter MeanderGroep ZL gehouden in het hof van Gaia in Kerkrade. Ik ben blij verrast door alle positieve reacties die ik vanuit onze organisatie en daarbuiten heb mogen ontvangen. Marc had zijn presentatie super toegespitst op onze organisatie en het bijbehorende thema Lean, vandaar was het voor iedereen zeer herkenbaar. Heel veel collega's gaven aan dat zij het jammer vonden dat andere collega's dit evenement gemist hadden. Dit succes hebben wij mede te danken aan Marc Lammers. Dank daarvoor.
Nettie Paul
...
We've had Marc as a closinge speaker on our F&A Innovation Summit in June and the audience absolutely loved his performance. Some comments from our evaluations: 10+++++. Highly inspirational!. Fabulous!. Goud!! Very inspiring!. Think in possibillities! Look in other fields. Marc Lammers fantastic. Final speaker was outstanding & inspiring. We van absolutelty recommend him if you're looking for a very inspirational and energetic speaker on (building) high performance teams and incorporating innovation.
Michèle Waltman
...
Marc delivered fantastic presentation in Bio-Rad EMEA RA Team Meeting. It was very motivational, full of laughter but also emotional moments. Marc knew exactly how to speak to our team. His pragmatic approach and sports spirit made our team commit to change. I'm sure, thanks to Marc the team will transform form good to gold.
Agnieszka Sosnkwoska
...
Zeer geslaagde presentatie bij het Schneider Electric September Sales Event 2019!!
John Coppes
...
Met zijn enthousiaste gedrevenheid bracht Marc Lammers op 25-4-17 een authentiek, emotioneel met humor doorspekt verhaal waar zelfs de meest skeptische people-manager binnen onze AXA-bank niet onbewogen bij kon blijven. Heel inspirerend! Wat niet wil zeggen dat het in de praktijk toepassen zomaar van een leiden dakje gaat. Maar met vallen en opstaan.... komen we er ook!
Elke Hendrix
...
Marc heeft een unieke kijk op coaching & teamwork die hij op een erg dynamische manier weergeeft. Hij weet zijn publiek te bereiken en inspireren.
Merel Combes
...
Erg enthousiaste spreker met veel energie richting de zaal! Al met al een geslaagd event met een uur lang een gave spreker!
Martijn Boelens
...
Marc heeft docenten en medewerkers van het Albeda cluster Hospitality erg geinspireerd vanuit zijn visie op kwaliteit, groei, verandering en ontwikkeling. Hij had daarbij precies de juiste toon en woorden die aansluiten bij de belevingen en de fase waarin wij met de verschillende opleidingen en teams ons bevinden. Inzichten als: Trainen doet pijn, uit je comfortzone stappen helpt, focus op talent en vanuit zelfvertrouwen kiezen om ook aan zwakke plekken te werken, hebben ons geholpen de dialoog over kwaliteit en ontwikkeling verder te brengen. Vijftig keer twee procent is ook honderd procent, iedere dag een stapje beter. Met deze energie die Marc ons gaf, gaan wij verder in de flow van goed naar goud, van basiskwaliteit naar topkwaliteit.
Amanda van Woerden
...
Met gemak kreeg Marc de volledige aandacht van een kleine 90 franchisenemers van Anytime Fitness. Zowel de inhoud van de presentatie als de manier waarop Marc deze brengt geven inspiratie en brengen enthouisasme. Het was niet de 1e keer dat ik Marc uitnodigde en het is ook zeker niet de laatste keer!
Joep Brouns
...
Marc was spreker tijdens onze kick-off. Hij heeft zich vooraf goed voorbereid en wist ook n.a.v de call vooraf feilloos de juiste toon te zetten. Het feit dat hij eerder is gearriveerd om ook onze interne kick-off mee te krijgen geeft aan dat hij er alles aan doet om te zorgen dat hij weet in te spelen op het betreffende bedrijf. Zijn ervaringen binnen de topsport weet hij perfect te vertalen naar het bedrijfsleven. De reacties van collega's waren erg goed en we gaan vol en inspiratie en energie het nieuwe jaar in!
Sanne Lodder
...
Marc Lammers heeft het MT van vDal Mannenmode geinspireerd met een boeiend verhaal over het omgaan met de omstandigheden en weg te blijven van excuses. hij wist mooi de brug te slaan tussen zijn ervaringen als bondscoach en de vergelijkbare situaties in het bedrijf. 'Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Doe aan Feed Forward en vraag wat ze willen verbeteren'. Mooie eyeopeners!
Mark van Beek
...
Het vergelijk tussen topsport en bedrijfsleven is geweldig, en maakt mensen meer bewust van hun handelen. Dit was de eerste keer maar zeker niet de laatste keer dat we Marc Lammers gaan inzetten.
Michel Van Teijlingen
...
Hele goede en charismatische spreker op het congres Dag van de Jeugdprofessional. Een aanrader!
Michelle Herpers
...
We hebben hele goede ervaringen met het team van Marc. Marc's presentatie is enorm motiverend en actueel. Marc betrekt de mensen in zijn verhaal en geeft de juiste richting aan de groep. Zeker een aanrader!
Jeroen Bonnemaijers
...
11 mei 2017 een enorm inspirerende ochtend gehad. Marc was uitgenodigd door het OKC van het Diakonessenhuis Utrecht/Zeist (het winnend team). Echt alles werd besproken. Zowel op het werk als privé. Daarna workshops. Iedereen was laaiend enthousiast en positief. Vasthouden dit gevoel, samen moeten we het doen.
Lotty van Zetten
...
Ik heb Marc gevraagd om onze medewerkers te inspireren en zich meer specifiek te richten op de 'Why'. Waarom doen we wat we doen? Wat is ons gemeenschappelijk doel? Hoe willen we samen werken? Ondanks het feit dat ik Marc al een had horen spreken was het weer een schot in de roos. Thx Marc en zeker tot snel!
Robbert van der Meulen, Sr National Sales Manager
...
Wat Marc verteld is een heel inspirerende, enthousiast, humoristisch maar ook serieus verhaal (soms ook met een traan) waar een ieder rijker de zaal verlaat dan dat die binnen kwam.
Jurgen Oude Bos
...
Een zeer inspirerende studieochtend gehad met Marc Lammers. Goed verhaal dat perfect aansloot bij de ontwikkeling op onze school. Veel enthousiaste reacties na zijn verhaal.
Joan Damen
...
'Van goed naar goud'. Zeer inspirerend; over flow en de details die ertoe doen....
Remco Hulsbergen

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.