Vakgebied

Teamwork
Topsport
Motivatie en inspiratie
Team effectiviteit
Team ontwikkeling

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Business & Management
Webinar

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Robin van Galen is een Nederlandse waterpolocoach en waterpolospeler. Robin nam als coach eenmaal deel aan de Olympische Spelen in 2008. Hij begeleidde het Nederlandse damesteam naar de Olympische titel. Na de Olympische Spelen kreeg hij uit handen van Erica Terpstra de medaille voor beste Nederlandse coach op de Olympische Spelen. Zilver en brons waren voor Jacco Verhaeren en Marc Lammers. Met het Nederlandse mannenteam liep Robin plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016 ternauwernood mis. Omdat hij op jonge leeftijd ernstig geblesseerd raakte aan zijn schouder kon hij Olympische roem als speler snel vergeten. 'Elk nadeel heeft zijn voordeel' is een bekende uitspraak die ook voor hem opging. Robin merkte dat hij talent had voor het coachen en training geven. In 1988 begon hij zijn carrière als jeugdtrainer in Rotterdam, niet wetende dat hij twintig jaar later het absolute hoogtepunt uit zijn loopbaan en dat uit de vaderlandse waterpologeschiedenis zou meemaken als coach. Graag komt Robin bij je langs om te vertellen wat hij geleerd heeft van deze "once in a lifetime experience". Sinds april 2019 is Robin commercieel directeur van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB).

Robin van Galen is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen Leiderschap, Sport & Motivatie en Business & Management. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
“Niets is onmogelijk!”
Thumbnail Robin van Galen
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer