1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & Nederlands waterpolocoach

Robin van Galen

Robin van Galen is een Nederlandse waterpolocoach en waterpolospeler. Robin nam als coach eenmaal deel aan de Olympische Spelen in 2008. Hij begeleidde het Nederlandse damesteam naar de Olympische titel. Hij presenteert met flair, humor en passie over het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven, samenwerken en ambitie komen aan bod. Met name zijn toegepaste theorie over MBTI, over de verschillen in karakters en type mensen, spreekt veel mensen aan. Robin van Galen is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Robin van Galen

Over Robin van Galen

Robin van Galen is een Nederlandse waterpolocoach en waterpolospeler. Robin nam als coach eenmaal deel aan de Olympische Spelen in 2008. Hij begeleidde het Nederlandse damesteam naar de Olympische titel.


Na de spelen

Na de Olympische Spelen kreeg hij uit handen van Erica Terpstra de medaille voor beste Nederlandse coach op de Olympische Spelen. Zilver en brons waren voor Jacco Verhaeren en Marc Lammers. Met het Nederlandse mannenteam liep Robin plaatsing voor de Olympische Spelen van 2016 ternauwernood mis. Omdat hij op jonge leeftijd ernstig geblesseerd raakte aan zijn schouder kon hij Olympische roem als speler snel vergeten. 'Elk nadeel heeft zijn voordeel' is een bekende uitspraak die ook voor hem opging. Robin merkte dat hij talent had voor het coachen en training geven.


Trainer

In 1988 begon hij zijn carrière als jeugdtrainer in Rotterdam, niet wetende dat hij twintig jaar later het absolute hoogtepunt uit zijn loopbaan en dat uit de vaderlandse waterpologeschiedenis zou meemaken als coach. Graag komt Robin bij je langs om te vertellen wat hij geleerd heeft van deze "once in a lifetime experience". Sinds april 2019 is Robin commercieel directeur van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB).

Boek Robin van Galen bij het Sprekershuys!

Robin van Galen is te boeken als spreker en is expert op het gebied van teamwork, topsport, motivatie, inspiratie, team effectiviteit en team ontwikkeling. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Robin van Galen boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Topsport, Teamwork, Teameffectiviteit

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3000

Sessies

Lezing Robin van Galen

Robin van Galen is een Nederlandse waterpolocoach en waterpolospeler. Hij presenteert met flair, humor en passie over het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven, samenwerken en ambitie komen aan bod. Met name zijn toegepaste theorie over MBTI, over de verschillen in karakters en type mensen, spreekt veel mensen aan. Als spreker heeft hij het doel jou en jouw publiek een paar procent extra motiveren en inspireren waardoor de mensen ook beter gaan samenwerken, zodat ze samen met jou voor goud gaan!

Verder geeft Robin waterpoloclinics, waarin teamwork centraal staat.

“Niets is onmogelijk!”

Interview met Robin van Galen over coaching | Ondernemerszaken RTL-7

ROBIN VAN GALEN OVER HET WINNEN VAN OLYMPISCH GOUD | RUR Lunchbreak

Gerelateerd nieuws

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.