1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & schaatscoach

Gerard Kemkers

Gerard Kemkers was in de jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte Gerard de overstap naar Nederland. Daar kwam hij terecht bij de kernploeg. In 2002 startte hij met een nieuw project. Sponsor TVM wilde een nieuwe schaatsploeg beginnen met Gerard als ervaren coach. Hij is schaatscoach, podcastmaker, dagvoorzitter en spreker over onderwerpen, zoals motivatie, sport & leiderschap. Gerard Kemkers is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer en presentator bij het Sprekershuys.

...Gerard Kemkers

Over Gerard Kemkers

Gerard Kemkers was in de jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Tijdens de Olympische spelen in 1988 in Carlgary behaalde hij een bronzen medaille op de 5000 meter. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte Gerard de overstap naar Nederland. Daar kwam hij terecht bij de kernploeg. In 2002 startte hij met een nieuw project. Sponsor TVM wilde een nieuwe schaatsploeg beginnen met ervaren Gerard als ervaren coach. Hij werkte onder andere met Carl Verheijen, Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst. Als trainer van Sven Kramer en Ireen Wüst werd Gerard bekend bij het grote publiek. In 2006 werd Gerard tijdens het NOC*NSF Sportgala verkozen tot Coach van het Jaar.


Carrière

Na de Olympische Winterspelen 2014 werd Gerard voor zijn prestaties als coach benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Gerard Kemkers weet zijn publiek te boeien met zijn succes verhalen. Hij kent het klappen van de zweep en door vallen en opstaan heeft hem dat gevormd tot de beste schaatscoach van de wereld.


Getrouwd

Gerard Kemkers is getrouwd met voormalig schaatsster Elke Felicetti en samen hebben zij twee kinderen. Tegenwoordig is hij werkzaam bij FC Groningen als performance manager.


Boek Gerard Kempers bij het Sprekershuys!

Gerard Kemkers is te boeken als spreker en is expert op het gebied van leiderschap, sport, management, samenwerken, motivatie, vitaliteit en talentontwikkeling. Op deze pagina vind je onder de knop 'sessies' meer informatie over verschillende mogelijkheden.


Spreker Gerard Kemkers boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Leiderschap, Sport, Talentontwikkeling, Vitaliteit, Samenwerken, Motivatie

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€3000

Sessies

Lezing Gerard Kemkers

Leidinggeven is topsport en topsport bedrijven is een zaak van goed management. Gerard Kemkers is de bekendste schaatscoach van Nederland en hij weet hier alles van. Gedurende zijn carriere heeft hij grote successen behaald, maar hij heeft ook de nodige tegenslagen gehad. Juist die tegenslagen hebben hem gevormd tot wie hij nu is. Gerard Kemkers presenteert op zijn karakteristieke wijze over onderwerpen als talentontwikkeling, het omgaan met tegenslagen, teambuilding en samenwerking.

Schaatser en manager performance centre van FC Groningen

Gerard Kemkers: Wat er allemaal over me gezegd en geschreven wordt is too much

PowNews 28 maart 2014: Sven Kramer breekt met Kemkers

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.