Vakgebied

Leiderschap
Sport
Management
Samenwerken
Vitaliteit
Motivatie
Talentontwikkeling
Leiderschap

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Business & Management

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Gerard Kemkers was in de jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Tijdens de Olympische spelen in 1988 in Carlgary behaalde hij een bronzen medaille op de 5000 meter. Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte Gerard de overstap naar Nederland. Daar kwam hij terecht bij de kernploeg. In 2002 startte hij met een nieuw project. Sponsor TVM wilde een nieuwe schaatsploeg beginnen met ervaren Gerard als ervaren coach. Hij werkte onder andere met Carl Verheijen, Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst. Als trainer van Sven Kramer en Ireen Wüst werd Gerard bekend bij het grote publiek. In 2006 werd Gerard tijdens het NOC*NSF Sportgala verkozen tot Coach van het Jaar (Nederland)

Na de Olympische Winterspelen 2014 werd Gerard voor zijn prestaties als coach benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Gerard Kemkers weet zijn publiek te boeien met zijn succes verhalen. Hij kent het klappen van de zweep en door vallen en opstaan heeft hem dat gevormd tot de beste schaatscoach van de wereld.

Gerard Kemkers is getrouwd met voormalig schaatsster Elke Felicetti en samen hebben zij twee kinderen. Tegenwoordig is hij werkzaam bij FC Groningen als performance manager.

Lees meer
Schaatser en manager performance centre van FC Groningen
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer