1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & oud succesvol langebaanschaatser

Rintje Ritsma

Rintje, ook wel bekend als 'De Beer van Lemmer’, is oud succesvol Nederlandse langebaanschaatser. Ritsma werd vier keer wereldkampioen allround. Ook werd hij zesmaal Europees kampioen allround, waarmee hij met Sven Kramer recordhouder is. Bij de Olympische Winterspelen van 1994, 1998 en 2006 won hij in totaal twee zilveren en vier bronzen medailles. Tot de Olympische Winterspelen van 2010 blijft hij bij het Nederlands bobslee en skeletonteam als teammanager van Team NL. Rintje Ritsema is nu te boeken als spreker, interviewer en panellid bij het Sprekershuys!

...Rintje Ritsma

Over Rintje Ritsma

Robert Rintje Ritsma (Lemmer, 13 april 1970), ook wel bekend onder zijn bijnaam 'De Beer van Lemmer', was een succesvolle Nederlandse langebaanschaatser. Ritsma werd vier keer wereldkampioen allround, in 1995, 1996, 1999 en 2001. Ook werd hij zesmaal Europees kampioen allround, waarmee hij met Sven Kramer recordhouder is.


Olympische spelen en schaatsen

Bij de Olympische Winterspelen van 1994, 1998 en 2006 won hij in totaal twee zilveren en vier bronzen medailles. Op 27 september 2008 presenteerde de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) in Papendal Ritsma als teammanager. Tot en met de Olympische Winterspelen van 2010 blijft hij bij het Nederlands bobslee en skeletonteam als teammanager van Team NL. Hij gaat dit doen samen met begeleiders van Eurotech, een bedrijf in machine en apparatenbouw. Op 4 oktober 2011 werd bekend dat Ritsma aan de slag gaat als ambassadeur van iSkate. Daar wordt hij betrokken bij de verdere ontwikkeling van de BGG schaatsacademie waarin APPM en Team Anker gaan samenwerken. Met ingang van seizoen 2013/2014 krijgt Jan Ykema versterking van Ritsma die bij het Gewest Friesland zijn stage zal lopen voor zijn trainerskwalificatie.


Extreme schaatswedstrijden

Op 11 december 2011 liet Ritsma weten mee te doen aan de extreme schaatswedstrijden van Crashed Ice begin februari in Valkenburg. In januari 2011 deed hij al eens mee met Gerard van Velde, Annemarie Thomas en Falko Zandstra. Nu traint hij alleen onder leiding van Ab Krook en assistentcoach Zandstra. Daar wist hij zich bij de beste 64 schaatsers te rijden waarmee hij zich bij de beste 128 deelnemers voegde. In de eerste run noteerde Ritsma een tijd van 1.08,11 die was goed voor een plek in de middenmoot. In de tweede run nam Ritsma wat meer risico en was dan ook vier seconden sneller (1.04,33). Met die tijd kwalificeerde hij zich als 54ste voor de ronde met professionals. Als hobby reed hij de BMW 130i Cup en sinds april 2009 op de 1000cc Superbikemotor waar hij zijn racelicentie voor heeft gekregen. Tegenwoordig is Rintje Ritsma verkoper in pelletkachels.


Boek Rintje Ritsma bij het Sprekershuys!

Rintje Ritsma is te boeken als spreker, interviewer en panellid en is gespecialiseerd in de thema's sport & motivatie en lifestyle & health. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Rintje Ritsma boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Sport

In te huren als

 • Spreker
 • Interviewer
 • Panellid

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Rintje Ritsma

Rintje vertelt openhartig over zijn carrière als sporter. Hij heeft als topsporter veel meegemaakt in zijn carrière en zeker in zijn geval met het opzetten van een commercieel schaatsteam. In zijn lezingen trekt hij parallellen met het bedrijfsleven als hij vertelt over visie, topprestatie, doorzettingsvermogen, motivatie en strategie. Het is een erg leuk en boeiend verhaal waar veel raakvlakken zitten tussen topsport en het bedrijfsleven. Ook komt het maken van keuzes en het verschil tussen winnen en verliezen ruimschoots aan bod. Maar dat niet alleen. Rintje spreekt ook over het omgaan met nederlagen en het motiveren om succes te boeken.

Rintje Ritsma's revolutie - Hoe badschuim de schaatswereld veranderde

De isolatie van mijn woning | Rintje Ritsma

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.