1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & Olympisch kampioen sprinten

Marianne Timmer

Marianne Timmer is de succesvolste Nederlandse sprintster allertijden. Ze won in 2006 Olympisch Goud op de 1000 meter in Turijn en ze werd in 2004 als eerste Nederlandse gekroond tot wereldkampioen sprinten. Tegenwoordig is Marianne ook actief achter de schermen als sportbestuurster. Als spreker en lifestylecoach zet ze haar enthousiasme en ervaring in de topsport in voor unieke lezingen over gezondheid, doorzettingsvermogen en verbinding. Zo motiveert ze mensen gezonder leven te leiden en efficiënter te trainen. Marianne Timmer is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Marianne Timmer

Over Marianne Timmer

Marianne Timmer leerde Nederland kennen als dat blonde meisje uit Sappemeer die in 1998 tijdens de Winterspelen van Nagana als een donderslag bij heldere hemel naar olympisch goud reed op de 1500 meter. ‘Timmertje, Timmertje, wat doe je nou?’. Enkele dagen later herhaalde ze het huzarenstukje op de 1000 meter.


Topsport

Maria Aaltje Timmer gaat de geschiedenisboeken in als de succesvolste Nederlandse sprintster aller tijden. Want na de dubbelslag in Nagano volgden naast tal van nationale titels ook nog olympisch goud op de 1000 meter in Turijn (2006). Daarnaast werd ze in 2004 als eerste Nederlandse gekroond tot wereldkampioene sprint, ook dat gebeurde op ‘haar’ baan in Nagano. In haar schaatscarrière wist ze talrijke tegenslagen te overwinnen. Ze deed dat met ontwapenende Groningse nuchterheid. Ook daarmee wist ze de harten van velen te veroveren.


Haar loopbaan op het ijs eindigde abrupt in 2009 door een zware blessure, waardoor ze de Spelen van Vancouver miste. Marianne bleef echter trouw aan het schaatsen. Als coach boekte ze successen met onder andere Margot Boer, Thijsje Oenema en Ireen Wüst. Marianne is getrouwd met voormalig topkeeper Henk Timmer.


Sportbestuurster

Tegenwoordig is Marianne ook actief achter de schermen als sportbestuurster. Zo was ze in 2020 Chef de Mission bij de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne. Daarnaast is ze aanvoerster van het innovatieteam van het Dutch Sport Tech Fund (DSTF), dat investeert in start-ups.


Lifestylecoach

Timmer is niet alleen begaan met topsport. Ze gelooft heilig in het belang van een gezonde leefstijl voor iedereen. Als lifestylecoach begeleidt ze actief groepen mensen. Vanuit haar rol binnen het innovatieteam van het DSTF ziet ze veel start en scale-up en blijft ze verbonden aan nieuwe ontwikkelingen binnen de sport. Daarnaast is ze betrokken bij de Orange Sport Forum (OSF), die subsidieaanvragen behandelt voor mooie ontwikkelingen in sport en health. Marianne coacht mensen en groepen voor een gezonder en beter leven, onder andere door efficiënt te trainen. Zo worden mensen worden blijer, fitter en efficiënter. Met haar enthousiasme en ervaring in de topsport geeft ze unieke lezingen, gericht op gezondheid, vitaliteit, doorzettingsvermogen en verbinding.

Haar favoriete oneliner: ‘Zonder dalen zijn er geen pieken, maar als je piekt, doe het dan op het juiste moment. Pick your moments!”


Boek Marianne Timmer bij het Sprekershuys!

Marianne Timmer is te boeken als spreker en is expert op het gebied van leiderschap, ondernemen, lifestyle & health, sport & motivatie en innovatie & trends. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Marianne Timmer boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Vitaliteit, Innovatie & Trends, Ondernemen

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€4000

Sessies

Marianne Timmer - Slimmer fit worden? Lessen uit de topsportpraktijk

Een goede gezondheid is belangrijke randvoorwaarde om een goed leven kunnen leven, en je talenten en vaardigheden te kunnen ontplooien in organisaties en daarbuiten. Maar hoe realiseer en behoud je die gezondheid? In de topsportwereld krijg je veel kennis mee over gezondheid en ervoor te zorgen écht fitheid in je leven vorm te geven.

In deze presentatie neemt Marianne je mee in de fysieke basisregels die ze heeft geleerd in haar vijfentwintigjarige topsportervaring. Basisregels die ook een fundament zijn voor een goede mentale gezondheid indachtig de uitspraak: 'Een gezonde geest in een gezond lichaam'

Marianne Timmer - Het Mysterie van Succes

Sinds 2016 motiveert Marianne Timmer bedrijven en organisaties om topprestaties te behalen. Dat doe ze als spreker, met haar presentatie “Het mysterie van succes”. Hierin vertelt ze over haar route naar 3 gouden medailles en deelt ze ongeziene, subtiele zaken die juist zo cruciaal zijn — en hoe je ze aanpakt om prestaties af te dwingen.

Marianne is geen spreker uit de sportwereld die een verhaaltje van vroeger komt vertellen. Zeker, ze deelt haar ervaringen, successen en mislukkingen. Maar het zijn de learnings die tellen. Toegespitst op het bedrijfsleven, want na haar presentatie moet je weglopen met toepasbare inspiratie, motivatie en concrete handvatten waar je morgen iets mee kunt.

Boek Marianne als spreker en ervaar het zelf.

Marianne Timmer - Hoe creëer je succes! Lessen uit de topsportpraktijk

Zowel organisaties en individuen hebben vaak ambitieuze doelstellingen. Soms zijn die makkelijk te realiseren maar dikwijls, vooral in snel veranderende omstandigheden, krijgt het realiseren van doelstellingen het karakter van het leveren van topprestaties.

De weg naar topprestaties gaat nooit over rozen. Over het doorlopen van zulke wegen is veel te leren vanuit de topsportwereld. In deze presentatie neemt Marianne je mee in de lessen die ze heeft geleerd over succes creëren in haar vijfentwintigjarige topsportervaring als individuele sporter, als coach en als teammanager. In succesvolle tijden maar juist ook in tijden van tegenslag.

Het streven om de beste te willen zijn is eindig, het doel om beter te willen worden gaat altijd door.

Marianne Timmer - Sibbejan.nl

Niels komt Langes bij Marianne Timmer | NIELS KOMT LANGES

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.