1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & panellid

Jochem Uytdehaage

Oud-schaatser Jochem Uytdehaage schreef geschiedenis door op de 10 kilometer als eerste een tijd onder de 13 minuten neer te zetten. Verder won hij goud op de 5km en een zilveren medaille op de 1500 meter. Daarnaast is hij tweevoudig Europees Allround Kampioen en tweevoudig Wereldkampioen. In lezingen vertelt hij over zijn ervaringen als topsporter. De basis gedachte is simpel: wie goed voor zichzelf zorgt door op zijn of haar leefstijl te letten, leeft een rijker leven. Jochem Uytdehaage is te boeken als spreker en panellid bij het Sprekershuys.

...Jochem Uytdehaage

Over Jochem Uytdehaage

Oud-schaatser Jochem Uytdehaage schreef geschiedenis door op de 10 kilometer als eerste een tijd onder de 13 minuten neer te zetten. Een wereldrecord, en goed voor een gouden Olympische medaille tijdens de Olympische Winterspelen in Salt Lake City in 2002, tijdens deze Spelen won hij ook goud op de 5km en een zilveren medaille op de 1500 meter, daarnaast is hij tweevoudig Europees Allround Kampioen en tweevoudig Wereldkampioen. Een sporter die alles weet hoe je tot maximale prestaties komt. En tevens ook de keerzijde van de medaille kent. Uytdehaage nam in februari 2007, tijdens het WK Allround in Thialf, officieel afscheid van de schaatssport. Toch blijft de sport als rode draad door zijn leven lopen. Was zijn vroegere doel Olympisch goud winnen; vandaag de dag is het doel mensen een rijker leven te laten leven. Dit doet hij als spreker, trainer en coach in Persoonlijk Energiemanagement. Ook is hij actief voor Sporttop, een stichting door Jochem opgericht voor het ondersteunen van sporttalenten middels mentoring door (ex-)topsporters en bedrijven. Daarnaast is hij ambassadeur van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en het daaraan gelieerde Skate4AIR.


Opgeladen

Een boost geven aan je geluk, gezondheid en prestaties? In zijn nieuwe boek Opgeladen! deelt Jochem Uytdehaage zijn ervaringen, kennis en inzichten, en geeft hij praktische tips voor iedereen die een gezonder en gelukkiger leven wil leven.


Boek Jochem Uytdehaage bij het Sprekershuys!

Jochem Uytdehaage is te boeken als spreker en panellid en is expert op het gebied van topsport, vitaliteit, gezonde leefstijl en talent. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Jochem Uytdehaage boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Duurzaam presenteren, Slaap, Herstel, Mentoring, Vitaliteit, Stressmanagement, Gezonde leefstijl, Topsport, Talent

In te huren als

 • Spreker
 • Panellid

Tariefindicatie

€3150

Sessies

Inspirational sessie Jochem Uytdehaage en Yvonne Lammertink: The Battle: wie is er vitaler?

Iedereen wil vitaal en veerkrachtig zijn, maar dit lijkt soms erg veel van ons te vragen. De dagelijkse hectiek en stress vragen veel van onze vitaliteit en veerkracht. Zeker als er ook sprake is van grote druk, bijvoorbeeld door een grote werkdruk en torenhoge ambities of door issues met gezondheid of in de thuissituatie. Hoe kunnen jullie werknemers ondanks stress en druk toch zo vitaal en veerkrachtig mogelijk zijn? Wij laten zien dat je onder alle soorten omstandigheden en onder grote druk toch vitaal en veerkrachtig kunt zijn. Vanuit de twee uiterste van Jochem Uytdehaage als topsporter en Yvonne Lammertink met een ernstige lichamelijke handicap, inspireren ze om zelf ook vitaler en veerkrachtiger te worden. Natuurlijk geven Yvonne en Jochem, als experts op het gebied van veerkracht en vitaliteit, hier ook vele tips voor.

Iedereen heeft wel een bepaalde mate van vitaliteit en veerkracht. Yvonne en Jochem inspireren de deelnemers met hun eigen verhalen en gaan de discussie aan met de deelnemers met de vragen:


 • Wie is er vitaler, Yvonne of Jochem?
 • Hoe belangrijk is het fysieke component van vitaliteit?
 • Is veerkracht alleen bruikbaar bij tegenslag?
 • Wat hebben vitaliteit en veerkracht met elkaar te maken?


Resultaat voor deelnemers:


 • Ze zijn geïnspireerd en gemotiveerd om hun vitaliteit en veerkracht te vergroten.
 • Ze voelen zich vitaler, veerkrachtiger en energieker.
 • Ze werken vanuit hun sterke punten verder aan het langdurig uitbouwen van hun vitaliteit en veerkracht.
 • Ze zorgen beter voor zichzelf.
 • Ze kunnen ook in stressvolle periodes vitaal en veerkrachtig zijn.
Lezing Jochem Uytdehaage

Jochem Uytdehaage geeft presentaties en workshops waarbij balans en energie centraal staan. Ben je fit (fysiek en mentaal), dan zet je de beste prestaties neer. Niet alleen in de sport, maar ook in het bedrijfsleven. In lezingen vertelt Jochem Uytdehaage over zijn ervaringen als topsporter. De basis gedachte is simpel: wie goed voor zichzelf zorgt door op zijn of haar leefstijl te letten, leeft een rijker leven. Alles wat in deze leefstijl van belang is komt in zijn sessies, gelinkt aan de lessen uit 20 jaar topsport, voorbij. Van het belang van hard trainen tot de noodzaak van echt herstel en ontspanning. Hoe doe je dit en wat helpt jou? Wat is het effect van juiste voeding? Het belang van slaap en algemene lichaamsbeweging en wat zijn de effecten van stress op een prestatie? En hoe kan je leren dat je de juiste focus hebt op het moment dat het er om draait. In de sport, in privé en werkomstandigheden? Naast fysiek en mentaal in topvorm zijn gaat het ook om spirit en emoties. Thema's als ambitie, doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen komen daarin terug. Jochem heeft dus graag dat je balans vindt in je werk- en privéleven. Hij vertelt het in zijn lezing.

Doe datgene waarvan jij denkt dat je dat moet doen!

Interview spreker Jochem Uytdehaage bij Quality Bookings TV

Uytdehaage blikt terug op Olympisch goud: ‘Huilde voor het eerst van blijdschap’

...
Jochem heeft onze verwachtingen meer dan waargemaakt. 120 collega’s alle emoties en pijn laten voelen van een Olympische race. Zijn reis langs ervaringen, top of dal. Een bevlogen verhaal over Talent en wat dat wel en vooral niet is. Hoe je kan werken aan je Talent en innerlijke groei. Voorbeelden, spiegels en inspiratie voor iedereen op die dag. Batterijen, jouw petje en andere woorden die nog steeds rondzingen op al locaties waar onze mensen werken. Dat allemaal in een dagdeel en op maat gemaakt. Top. Jochem is een geboren verteller met een lach maar ook liet een deel van ons ook achter met vragen. Confronterende vragen die gesteld moesten worden en een antwoord moeten krijgen. Een proces wat uiteindelijk een versnelling gaan geven aan de ontwikkelingen van onze mensen. Daarmee kwaliteit en waarde gaan geven aan alles wat we doen. Dat is Talent.
Dave Huijgen, CZ

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.