1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & zwemmer

Maarten van der Weijden

Spreker en zwemmer Maarten van der Weijden is een doorzetter. In 2001 kreeg hij de diagnose leukemie. 7 jaar later werd hij Olympisch kampioen en in 2018/2019 haalde hij ruim 12 miljoen euro op voor kankeronderzoek door het zwemmen van de elfstedentocht. Maarten vertelt in zijn lezingen over vitaliteit, omgaan met tegenslagen en doorgaan wanneer het moeilijk wordt. Hij moedigt je aan om door te zetten, want jouw verhaal heeft de kracht om anderen te raken. Maarten is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Maarten van der Weijden

Over Maarten van der Weijden

Spreker Maarten van der Weijden is een voormalig Nederlands open water en marathonzwemmer. In 2001 wordt er bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Maar hij gaf niet op, en richtte zich na herstel weer op zijn passie; het open water zwemmen. Na jarenlang hard werken bereikte hij zijn doel op de Olympische Spelen in 2008: goud. In zijn lezingen deelt hij over omgaan met tegenslagen en doorgaan wanneer het moeilijk wordt, want geen obstakel is jou te groot. Maarten is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.


Sportcarrière

Al op jonge leeftijd was Maarten een veelbelovend zwemtalent. Als tiener deed hij mee aan Europese Jeugdkampioenschappen en in 2000 participeerde hij in het wereldkampioenschap open water zwemmen. Na zijn behandeling voor leukemie maakte Maarten zijn comeback in de nationale en internationale zwemwereld in 2003. Hij zamelde niet alleen geld in voor KWF Kankerbestrijding, maar won ook zilver bij de Europese kampioenschappen van 2006 en verbrak in 2019 het wereldrecord 24-uur non-stop zwemmen. 


Op 21 augustus 2008 won Maarten goud op de 10km open water zwemmen. Hierna realiseerde hij zich dat hij het hoogst haalbare doel in het open water zwemmen had gehaald en besloot te stoppen. In de afscheidsspeech die hij gaf, nadat hij tot Sportman van het Jaar 2008 was gekozen, zei hij: "Nu ik heb kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is na kanker, is de cirkel rond".


Maarten van der Weijden Foundation

In 2017 richtte hij zijn eigen stichting op, de Maarten van der Weijden Foundation. Middels zijn stichting wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen voor de (toekomstige) kankerpatiënt. In 2018 en 2019 deed hij dit door het zwemmen van de Elfstedentocht.


In 2018 haalde hij de finish (200km) niet en moest op 163km stoppen vanwege gezondheidsproblemen. In 2019 zwom Maarten de route van 200km wel uit. Met deze acties zamelde hij een bedrag van meer dan 11 miljoen euro in.


Van 18 tot en met 24 juni 2023 deed Maarten voor het eerst de elfstedentriatlon: 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen. De voormalige Olympisch kampioen, bekend om zijn doorzettingsvermogen, haalde geld op voor zijn stichting die kankeronderzoek ondersteunt. Tijdens deze bijzondere triatlon werd Maarten live gevolgd op televisie en via verschillende live-streams en radio-programma's.


Zijn verhaal

Maarten heeft een sterk verhaal. Hij deelde het na zijn Olympisch succes door middel van bedrijfspresentaties, en verwerkte het ook in zijn autobiografie ‘Beter’ (2009). In het boek is hij eerlijk over de tegenslagen in zijn leven en de weg naar zijn gouden succes. Dit verwerkt hij ook in zijn lezingen. Hij vertelt op een persoonlijke en eerlijke manier over zijn bijzondere carrière. Ook adviseert hij bedrijven en organisaties over het grijpen van kansen en mogelijkheden.


Boek Maarten van der Weijden bij het Sprekershuys!

Maarten van der Weijden is te boeken als spreker bij het Sprekershuys. De Olympisch kampioen zwemmen spreekt over de onderwerpen sporten, omgaan met tegenslagen, gezondheid, innovatie, doorzettingsvermogen en het bedrijfsleven. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Maarten van der Weijden boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Gezondheid, Sport, Omgaan met tegenslagen, Ambitie, Doorzettingsvermogen

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Keynote Maarten van der Weijden

During his sessions, keynote speaker Maarten van der Weijden asks whether success can be made or controlled. He raises questions about life and the ways in which personal and professional goals can be reached. Maarten gives sessions about reaching consistent and sustainable success. How can you attain success? What are the secrets to becoming successful? He knows how to link the corporate world to the world of sports due to his corporate experiences at Unilever. He shares his story in an inspiring, entertaining and charming way. 

Lezing Maarten van der Weijden

In zijn presentaties stelt spreker Maarten van der Weijden de vraag of succes maakbaar is en of je hier controle op kan uitoefenen. Hij zet aan tot nadenken over het leven en de sterke en minder sterke punten en hoe persoonlijke en professionele doelen behaald kunnen worden. Maarten geeft daarnaast presentaties over het bereiken van consistent en duurzaam succes. Hoe zorg je ervoor dat je succesvol wordt? Wat zijn de 'geheimen'? Hij weet duidelijke parallellen te leggen van de sportwereld naar de bedrijfswereld. Mede door zijn functie bij Unilever kan hij deze koppeling vanuit zijn eigen ervaringen bekrachtigen. Hij brengt zijn lezingen op een inspirerende, vermakelijke en persoonlijke manier.

Je doelen bereiken: hard werken, goed nadenken en veel geluk hebben!

Interview Maarten van der Weijden deel 1

Maarten van der Weijden lanceert nieuwe 11stedenzwemtocht 2020

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.