1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & dagvoorzitter

Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk heeft als ex-voetbalster altijd gevochten voor haar dromen, namelijk: profvoetbalster worden en vrouwenvoetbal op de kaart zetten. Ze neemt het publiek graag mee in haar verhaal over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. In topsport zitten veel overeenkomsten met het bedrijfsleven: omgaan met winst en verlies, incasseren, presteren onder druk, teambuilding en nog veel meer. Ze stimuleert haar publiek op zoek te gaan naar het kind van vroeger met dromen. Anouk is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys.

...Anouk Hoogendijk

Over Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk zat op vier verschillende sporten toen zij op 9-jarige leeftijd voetbal eraan toevoegde. Nadat ze meedeed met schoolvoetbal was ze verkocht en schreef ze zich in bij de meisjes van CSW. Vanaf haar 12e besloot Anouk om als enig meisje in een jongensteam te gaan spelen bij de club. Daar kreeg ze meer fysieke weerstand en werd ze sneller en sterker. Dit was nodig om haar doel te bereiken: het Nederlands elftal. Bij de jongens spelen heeft ze tot haar 19e gedaan bij CSW (Wilnis) Argon (Mijdrecht) en Legmeervogels (Uithoorn).


Vrouwenteam

Op haar 19e had Anouk de leeftijd bereikt waarop je als meisje niet meer tussen de jongens mag spelen en de overstap moet maken naar de vrouwen. Ze koos voor Saestum in Zeist. Daarmee werd ze twee keer landskampioen, won ze de SuperCup en haalde ze de kwartfinale van de Champions League. Leuk weetje: Deze prestatie is tot op heden nog niet geëvenaard door een andere voetbalclub uit de Eredivisie Vrouwen. Toen Anouk later bij de Engelse club Bristol Academy ging spelen, behaalde ze met haar team wederom de kwartfinale van de champions league.


Nederlands elftal

Anouk doorliep alle selectieteams van de KNVB tot ze uiteindelijk haar debuut mocht maken in het Nederlands elftal. Dat was op 6 augustus 2004 tegen grootmacht Japan. Een meisjesdroom kwam uit. Ze groeide uit tot een vaste waarde op het veld. Buiten het veld werd Anouk een boegbeeld voor het Nederlandse vrouwenvoetbal en iemand die er alles aan deed om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten.


EK Finland

In 2009 kwalificeerden de OranjeLeeuwinnen zich onder leiding van bondscoach Vera Pauw voor het eerst voor een eindtoernooi: het EK in Finland. De vrouwen werden 3e en Anouk scoorde de winnende penalty in de kwartfinale tegen Frankrijk. Voor het eerst was een voetbalwedstrijd van de OranjeLeeuwinnen live op tv. Er keken meer dan een miljoen mensen in Nederland! Na 2009 volgde voor Anouk nog een EK in 2013 en een WK in 2015. In totaal heeft ze voor de OranjeLeeuwinnen maar liefst 103 wedstrijden gespeeld en 9 doelpunten gemaakt.


Eredivisie Vrouwen

In 2007 kwam nog een voetbaldroom uit. De Eredivisie Vrouwen werd opgericht. Niet meer spelen bij ‘onbekende’ clubs, maar bij een betaaldvoetbalorganisatie. Zes BVO’s deden mee. Anouk ging voor FC Utrecht spelen en trainde dagelijks onder professionele omstandigheden. De vergoeding bestond toen echter alleen uit reiskosten, maar dat mocht de pret voor Anouk niet drukken. Naast het voetbal deed Anouk de Academie voor Lichamelijk Opvoeding ( ALO). Deze heeft ze succesvol afgerond. Met haar diploma op zak heeft ze een tijdje gewerkt als combinatiefunctionaris, maar het was te lastig te combineren naast het vele trainen.


Buitenlands avontuur

Na 5 jaar FC Utrecht vond Anouk dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ze besloot een transfer te maken naar het Engelse Bristol Academy. Ondanks dat ze daar een geweldig seizoen had met een FA-Cup finale, kwam ze na één jaar weer terug. Het Nederlands Elftal trainde twee dagen per week met elkaar en dat was te vaak om te missen. Later maakte Anouk nog een keer een buitenlands uitstapje. In 2014 ging ze spelen voor het Londense Arsenal. Arsène Wenger verwelkomde haar tijdens het tekenen van haar contract.


Ajax

Het duurde even, maar in 2012 startte Ajax ook met een vrouwenteam in de Eredivisie Vrouwen. Anouk was de eerste speelster die bekend maakte dat ze voor Ajax ging spelen. Als kind was Anouk groot fan van Ajax. Haar kamer hing vol met spullen van de club uit Amsterdam. Dat ze nu in dat shirt mocht spelen was opnieuw een droom die uitkwam. In totaal speelde Anouk vijf jaar bij Ajax, onderbroken door een seizoen FC Arsenal. Uiteindelijk heeft ze haar carrière bij Ajax afgesloten met een topseizoen. De vrouwen wonnen namelijk de dubbel. Ze werden zowel landskampioen als bekerwinnaar. Anouk kon met een goed gevoel haar voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Ze kreeg nog een mooie afscheidswedstrijd in de Arena. Een passend einde van een prachtige voetbalcarrière.


Na haar voetbalcarrière is Anouk nog steeds hard bezig met het vrouwenvoetbal op de kaart zetten als analist en presentatrice. Verder maakt ze mooie reizen voor World Coaches om mensen op te leiden tot voetbalcoach. Ze is een vaste gast in meerdere tv programma’s. Ze blijft voor haar doelen en haar dromen gaan. Inmiddels is ze ook moeder geworden van twee zoontjes en probeert ze uiteraard zoveel mogelijk ballen hoog te houden.

Boek Anouk Hoogendijk bij het Sprekershuys!

Anouk Hoogendijk is te boeken als spreker, dagvoorzitter, interviewer, presentator en panellid en is expert op het gebied van teambuilding, EK & WK voetbal, onderwijs, lifestyle & health, persoonlijke ontwikkeling, sport & motivatie, communicatie & media, creativiteit & inspiratie. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Anouk Hoogendijk boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Presteren onder druk, Doelen stellen, Samenwerken, Omgaan met tegenslagen, Voetbal, Teambuilding

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Presentator
 • Panellid

Tariefindicatie

€3000

Sessies

Anouk Hoogendijk Lezing

Anouk Hoogendijk heeft als ex-voetbalster altijd gevochten voor haar dromen, namelijk: profvoetbalster worden en vrouwenvoetbal op de kaart zetten. Ze neemt het publiek graag mee in haar verhaal over de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. In topsport zitten veel overeenkomsten met het bedrijfsleven: omgaan met winst en verlies, incasseren, presteren onder druk, teambuilding en nog veel meer. Ze stimuleert haar publiek op zoek te gaan naar het kind van vroeger met dromen.

Anouk Hoogendijk als dagvoorzitter

Na haar voetbalcarrière is Anouk Hoogendijk nog steeds hard bezig met het vrouwenvoetbal op de kaart zetten als analist en presentatrice. Ze is een vaste gast in meerdere tv programma’s. Ze blijft voor haar doelen en haar dromen gaan. Als dagvoorzitter kan ze goed verbanden leggen tussen topsport en bijvoorbeeld het bedrijfsleven rond thema's als omgaan met winst en verlies, incasseren, presteren onder druk, teambuilding en nog veel meer.

Geef nooit op

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.