1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker en Dagvoorzitter

Laila Frank

Journalist en Amerikadeskundige Laila Frank neemt je mee naar plekken in Amerika waar de nieuwskoppen stoppen en de verhalen beginnen. Als spreker brengt ze scherpe analyses en koppelt ze kleine ontmoetingen vanuit de haarvaten van het land en van haar vele reizen aan grote maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Ze put uit het leven, werken en reizen in de VS en uit haar verleden als campagne specialist en politiek adviseur. Als dagvoorzitter brengt Laila humor, energie en scherpte. Als clown in het jeugdcircus leerde ze publiek aanvoelen en als politiek adviseur leerde ze processen en bijeenkomsten vormgeven. Beide kwaliteiten brengt ze mee als moderator. Laila Frank is te boeken als dagvoorzitter en spreker bij het Sprekershuys.

...Laila Frank

Over Laila Frank

Laila Frank is journalist, moderator en Amerikadeskundige. Ze duidt regelmatig de Amerikaanse actualiteit op Nederlandse en Vlaamse tv en radio voor onder andere de VRT, NPO Radio1, BNR, Sophie & Jeroen en Op1. Ze schrijft voor de Groene Amsterdammer en maakt verhalende podcasts. In het schrijven en de podcasts zoekt ze verdieping en verhalen achter het nieuws. In 2023 won ze de Herman Wekker Prijs voor haar journalistieke werk. De jury prees haar creativiteit, charme, en betrokkenheid bij het land en schreef: 'ze laat zien dat niet alles zwart of wit is en dat we juist in de grijze gebieden de cultuur en geschiedenis van een land leren kennen.'
Journalistiek

Laila koos voor de journalistiek na een veertienjarige succesvolle carrière als campagne specialist en politiek adviseur. In 2012 sloot ze zich een aantal maanden aan bij de Obama campagne in Philadelphia. Daar leerde ze Amerika van binnenuit kennen. Dat smaakte naar meer en in 2018 gooide ze het roer om. Ze stapte over naar de journalistiek om haar eigen 'American Dream' na te jagen. Ze koos in tegenstelling tot de meeste Amerika correspondenten voor de Westkust op zoek naar een ander perspectief op het land. Ze woonde in LA en Philadelphia en verdeelt haar tijd nu tussen Nederland en de VS.
Reizen

Haar reizen zijn haar inspiratie. De ontmoetingen en observaties onderweg brengt ze mee als spreker. Ze legt verbanden tussen kleine ontmoetingen en grote maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen in het land. Hierbij put ze uit haar reizen door het land, haar werk en leven in de VS en haar achtergrond in de politieke wereld.
Welkom in Washington

In 2021 reed Laila 20.000 kilometer door het land langs plaatsen met de naam Washington voor haar podcast Welkom in Washington. Daarin onderzoekt ze hoe Amerikanen hun land draaiende houden nu de politiek in Washington DC amper noch voor verandering zorgt. In 2024- in aanloop naar de Presidentsverkiezingen, volgt een tweede seizoen waarin ze onderzoekt welke rol de mythen en verhalen van Amerika spelen in de andere Washingtons.
Onderzoeken

Amerika is een land vol tegenstellingen: genereus, liefdevol en kansrijk maar ook hard, rauw en meedogenloos. In haar werk onderzoekt ze die verschillende kanten van de Amerikaanse (politieke) cultuur voorbij de clichés en nieuwskoppen.
Dagvoorzitter

Laila wordt ook regelmatig ingezet als dagvoorzitter en opereert net zo soepel in het Engels als in het Nederlands. Als clown in het jeugdcircus leerde ze publiek aanvoelen. Als journalist leerde ze verhalen vertellen. Als politiek adviseur leerde ze processen vormgeven. Als spreker en dagvoorzitter combineert ze die kwaliteiten.

Boek Laila Frank bij het Sprekershuys!

Laila Frank is te boeken als spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer en gespreksleider. Ze spreekt over thema's zoals Communicatie & Media, Diversiteit & Inclusie, Kunst & Cultuur, Mens & Maatschappij, Overheid & Politiek en Technologie & Innovatie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker en dagvoorzitter Laila Frank boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Amerika, Activisme, Overheid

In te huren als

 • Spreker
 • Dagvoorzitter
 • Interviewer
 • Gespreksleider
 • Panellid

Tariefindicatie

€2400

Sessies

Onder de motorkap van de Amerikaanse democratie

Onder de motorkap van de Amerikaanse democratie


Laila leert klanten hoe de Amerikaanse democratie in elkaar steekt. Waarom hebben Amerikanen zo weinig vertrouwen in hun democratie en hun instituten? Nederlanders denken dat we het land snappen maar het politieke systeem zit heel anders in elkaar dan in Nederland. Laila neemt klanten mee naar de stichting van de Federatie, naar activisten die proberen om de democratie te veranderen, en naar Washington DC om uit te leggen hoe democratie daar werkt. Klanten ontmoeten Amerikanen die haarfijn kunnen uitleggen wat er wel en niet klopt aan de democratie en hoe het verder moet met Amerika.


Een reis door het land langs plaatsen en Amerikanen die van belang zijn voor de Amerikaanse democratie; wat zijn de grote trends en wat vertellen de kleine plaatsen in Amerika ons over de democratie en over grote race in Washington DC?


Klanten hebben meer inzicht in hoe de Amerikaanse democratie en verkieinzgen werken. Daarmee begrijpen ze ook meer over de dynamiek van de Presidentsverkiezingen, ze horen verhalen ' from the ground', ontmoeten Amerikanen door heel Amerika en krijgen kijkjes achter de schermen van de democratie van Amerika.


Als spreker en moderator brengt Laila humor én verdieping. Als clown in het jeugdcircus leerde Laila om publiek aanvoelen. Als journalist leerde zij verhalen te vertellen. Als politiek adviseur leerde zij processen vorm te geven. Als spreker en dagvoorzitter combineert Laila die kwaliteiten.

Biden versus Trump - the 2024 edition

Laila neemt klanten mee naar plekken waar de nieuwskoppen stoppen. Diep de haarvaten in van het land waar klanten Amerikanen ontmoeten die haarfijn kunnen uitleggen wat er speelt in het land. Een reis door het land in het jaar van de verkiezingen; wat zijn de grote trends en wat vertellen de kleine plaatsen in Amerika ons over de grote race in Washington DC? Klanten hebben meer inzicht in de dynamiek van de Presidentsverkiezingen, ze horen verhalen ' from the ground', ontmoeten Amerikanen door heel Amerika en krijgen kijkjes achter de schermen van het land.


Als spreker en moderator brengt Laila humor én verdieping. Als clown in het jeugdcircus leert zij het publiek aanvoelen. Als journalist leerde ze verhalen vertellen. Als politiek adviseur leerde ze processen vormgeven. Als spreker en dagvoorzitter combineer Laila deze kwaliteiten.

Abortus - het grote gevecht

Laila is dé journalistieke expert op dit gebied in NL. Jarenlang doet ze al verslag over abortus in de VS. Laila heeft over de jaren heen tientallen activisten aan beide kanten van het spectrum, artsen, vrouwen en hun partners, politici, historici en juristen gesproken over dit onderwerp. Alle kennis neemt zij mee, en reflecteert ze over wat er gebeurt in de VS maar ook over wat dit kan betekenen voor NL en voor Europa.


Laila neemt klanten mee in de geschiedenis, het heden en de toekomst van vrouwenrechten in de VS. Ze ontmoeten anti abortus activisten, artsen en vrouwen die ondanks of dankzij de abortuswetgeving keuzes hebben gemaakt die de rest van hun leven beïnvloeden.


Klanten begrijpen de maatschappelijke, politieke, culturele en economische krachten achter het abortusdebat in de VS.


Als spreker en moderator brengt Laila humor én verdieping. Als clown in het jeugdcircus leerde Laila om publiek aanvoelen. Als journalist leerde zij verhalen te vertellen. Als politiek adviseur leerde zij processen vorm te geven. Als spreker en dagvoorzitter combineert Laila die kwaliteiten.

Het ergste dat me kan gebeuren, is dat ik het niet probeer

Laila Frank

...
Laila zet gedurende de strategiedag van onze organisatie haar talent in om grote thema’s met humor tastbaar te maken. Als snelle denker maakt zij ogenschijnlijk eenvoudig de verbinding tussen de inbreng van de medewerkers. De toegankelijke stijl van Laila helpt medewerkers om open en positief het gesprek te voeren met elkaar. Daarmee tilt zij het gesprek naar een hoger niveau. Met Laila krijg je interactie, energie én resultaat.
Wiesje van der Weide | Directeur- Bestuurder Welwonen
...
Laila brengt nieuwe inzichten over de VS met humor, enthousiasme en diepgang. Ze legt verbanden en vertelt verhalen waardoor je op een nieuwe manier naar Amerika gaat kijken.
Tanja de Coster | Legal Counsel Airbnb

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.