1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker & historicus

Willem Post

Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist. Hij heeft al veel ervaring in de mediawereld. Midden jaren 80 was hij namelijk Amerika-commentator/deskundige voor een groot aantal media. In 1996 behaalde hij de titel van eerste televisie-deskundige die een vast contract kreeg. Niet alleen kreeg hij dit vaste contract, hij schreef namelijk ook columns voor onder meer het Financieel Dagblad. Hij is expert op het gebied van mens & maatschappij, bestuur, beleid & politiek en de Amerikaanse Verkiezingen. Willem is de boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Willem Post

Over Willem Post

Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist en studeerde Amerikaanse geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt hij ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen (IDL).


Amerika-deskundige

Sinds midden jaren tachtig is Willem Amerika-commentator/deskundige voor een groot aantal media. Eind jaren tachtig was hij medewerker van de buitenlandredactie van Het Parool en non-fictie boekrecensent. In 1996 was hij de eerste televisie-deskundige die een vast contract kreeg. (van AVRO, KRO en NCRV voor de actualiteitenprogramma’s Netwerk en KRO’s Ontbijttelevisie).


Schrijver en journalist

Willem Post schreef columns voor onder meer het Financieel Dagblad. In 2004 ontving hij in Washington DC voor zijn verdiensten de gouden ster van de National Council for International Visitors. In de media is hij de laatste jaren vooral actief in allerlei NOS-programma’s zoals het NOS Radio 1 Journaal, en Een Vandaag, de TROS Nieuwsshow en Vandaag de Dag televisie van WNL. Hij geeft ook regelmatig commentaar voor de Australische public radio en BBC the World-PRI. Vanaf september 2015 participeert Willem Post ook in de White House Series 2016 in internationaal perscentrum Nieuwspoort.


Boek Willem Post bij het Sprekershuys!

Willem Post is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van mens & maatschappij, bestuur, beleid & politiek en de Amerikaanse Verkiezingen. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Willem Post boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Amerika, Internationale betrekkingen, Diversiteit, Verkiezingen

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

Prijs op aanvraag

Sessies

Lezing Amerikaanse verkiezingen

Willem Post bezocht in oktober 2019 de Democratische kandidaten in Iowa. Zo sprak hij met oud vice-president Joe Biden maar ook met kandidaten als Kamala Harris, Tulsi Gabbard en ‘Mayor Pete’. Hij doorkruiste de grote landbouwstaat en reed in totaal 2500 kilometer. In kleine diners maar ook in grotere zalen proefde hij de stemming. Eveneens bezocht hij recentelijk een grote Trump rally in Minneapolis in de staat Minnesota. In een dynamische lezing beantwoordt Willem vragen als ‘Waar gaat het met Amerika naartoe en welke kandidaat maakt de meeste kans op het presidentschap in 2020?

Webinar: De eerste 100 dagen van Joe Biden

Eind april is het zo ver. De opmerkelijke eerste 100 dagen van Biden zijn dan gepasseerd. Ruim de helft van de Amerikanen vindt dat Biden het goed doet, zo blijkt uit twee peilingen die zondag zijn gepubliceerd. Met name voor de corona-aanpak van de regering-Biden is veel waardering.

Amerika-deskundige Willem Post heeft onder meer voor Instituut Clingendael studie gedaan naar wat Europa en dus ook Nederland kunnen verwachten van de nieuwe Biden-regering. Met deze webinar ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond Bidens presidentschap. Willem Post geeft je een uniek kijkje in de in de politieke en economische verwachtingen én de gevolgen voor het bedrijfsleven in Nederland en Europa.

Willem Post: 'Er is een soort van politieke burgeroorlog gaande in Amerika'

Het uitgebreide interview met Willem Post

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.