Vakgebied

Bestuur en economie
Politiek
Amerika
Internationale betrekkingen
Diversiteit
Verkiezingen

Thema's

Mens & Maatschappij
Bestuur, Beleid & Politiek

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist en studeerde Amerikaanse geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt hij ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen (IDL).

Sinds midden jaren tachtig is Willem Amerika-commentator/deskundige voor een groot aantal media. Eind jaren tachtig was hij medewerker van de buitenlandredactie van Het Parool en non-fictie boekrecensent. In 1996 was hij de eerste televisie-deskundige die een vast contract kreeg. (van AVRO, KRO en NCRV voor de actualiteitenprogramma’s Netwerk en KRO’s Ontbijttelevisie).

Willem Post schreef columns voor onder meer het Financieel Dagblad. In 2004 ontving hij in Washington DC voor zijn verdiensten de gouden ster van de National Council for International Visitors. In de media is hij de laatste jaren vooral actief in allerlei NOS-programma’s zoals het NOS Radio 1 Journaal, en Een Vandaag, de TROS Nieuwsshow en Vandaag de Dag televisie van WNL. Hij geeft ook regelmatig commentaar voor de Australische public radio en BBC the World-PRI. Vanaf september 2015 participeert Willem Post ook in de White House Series 2016 in internationaal perscentrum Nieuwspoort.

Lees meer
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer