1. ...
  Meer dan 1050 referenties
 2. ...
  Altijd de perfecte match
 3. ...
  Offerte binnen 24 uur
 4. ...
  Creatieve (online) concepten

Spreker

Frenk van Assen

Frenk van Assen geeft een unieke inkijk in de (gesloten) wereld van de Special Forces en deelt aan de hand van storytelling, inzichten uit eerste hand voor het optimaal laten samenwerken van jouw team. Dit doet hij door de praktische vertaalslag te maken aan de hand van een aantal principes zoals beschreven in het succesvolle managementboek Green On. De onderwerpen waar hij over spreekt zijn: vertrouwen, samenwerking, aanpassingsvermogen, flow, eenvoud en mentale weerbaarheid. Hij ondersteunt zijn verhaal en de principes met beeldmateriaal van daadwerkelijk uitgevoerde missies. Frenk van Assen is te boeken als spreker bij het Sprekershuys.

...Frenk van Assen

Over Frenk van Assen

Als kind emigreerde Frenk met zijn gezin naar Spanje. Dit avontuur, het leren van een nieuwe taal en cultuur en het aanpassen aan nieuwe omstandigheden gaf hem energie. Na zijn middelbare school wilde hij de wijde wereld in en nog meer ontdekken. Hij besloot terug te gaan naar Nederland en zich aan te melden bij het Korps Mariniers. Hier startte hij zijn militaire carrière.


Nederlandse Special Forces

Na een aantal jaren wilde hij in kleine, zelfstandig opererende teams, specialistischer werk gaan doen. Met minimale middelen een maximale impact bereiken. Hij meldde zich aan voor de Nederlandse Special Forces, het Korps Commandotroepen. Na het volbrengen van de 1,5 jaar durende opleiding, voerde hij tal van geheime operaties uit in Afrika en het Midden-Oosten vanuit diverse specialismen.


Schrijver Green On

Meer dan 10 jaar lang leerde hij samenwerken, communiceren en presteren onder stressvolle omstandigheden, in alle uithoeken van de wereld. Geïntrigeerd door de mens binnen de organisatie en het samen behalen van doelen, besloot hij een boek te schrijven over zijn ervaringen en de toepasbaarheid van bepaalde principes binnen elk team of organisatie. Deze opgedane kennis en ervaring maakt hij bruikbaar voor een groter publiek, in het kader van zijn motto 'Elke dag een beetje beter'. Het ongekende succes van dit boek zorgde voor een enorme spin-off met vele geïnteresseerden als gevolg.


Frenk als spreker

Samen met de geboorte van zijn dochter heeft dit Frenk doen besluiten Defensie te verlaten en zich volledig te richten op het inspireren, trainen en begeleiden van teams, op basis van deze principes. Meer impact maken en het werkplezier verhogen door autonomie te beleggen bij het individu en mensen vanuit hun kracht en toewijding, samen mooie resultaten te laten neerzetten. Momenteel runt Frenk met andere voormalig collega's het bedrijf ThreeFront en haalt enorm veel energie uit het trainen en begeleiden van anderen, in de breedste zin van het woord. Hij is een veelgevraagd spreker en ervaren trainer en laat jullie graag zien hoe je de leukste en meest productieve manier van werken zelf toe kunt passen.


Boek Frenk van Assen bij het Sprekershuys!

Frenk van Assen is te boeken als spreker en is expert op het gebied van vertrouwen, samenwerking, aanpassingsvermogen, flow, eenvoud en mentale weerbaarheid. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Frenk van Assen boeken voor jouw evenement? Neem contact met ons op!

Daarom kies je voor Sprekershuys

 • ...Ruim 10 jaar ervaring
 • ...Creatieve (online) concepten
 • ...Offerte binnen 24 uur
 • ...Eigen Content Studio
...Vraag offerte aan

Expertise

Aanpassingsvermogen, Vitaliteit, Mentale kracht, Focus, Teamwork, Vertrouwen

In te huren als

 • Spreker

Tariefindicatie

€2850

Sessies

Lezing Frenk van Assen: Special Forces

Krijg een unieke inkijk in de gesloten wereld van de Special Forces met concrete handvatten rondom thema's als vertrouwen, samenwerking, aanpassingsvermogen, flow, eenvoud en mentale weerbaarheid, waar je direct zelf mee aan de slag kunt. Via storytelling, ondersteund door videomateriaal van daadwerkelijk uitgevoerde missies, leert Frenk je principes uit de Special Forces die toepasbaar zijn binnen elk team of organisatie en zorgen voor rust, vertrouwen en focus.

Inspiratiesessie Green On

Inspiratiesessie Green On; de leukste en meest productieve manier van werken op basis van principes van de Special Forces. In deze sessie leert Frenk van Assen je alles over optimale samenwerking binnen teams. Hoe werken we samen, hoe gaan we met elkaar om en wat is er nodig binnen high performance teams onder alle denkbare omstandigheden?

Elke dag een beetje beter
...
Frenk geeft een unieke kijk in de wereld van de Nederlandse Special Forces en weet heel goed paralellen te trekken naar dagelijkse aspecten die wij als publieke organisatie ook tegenkomen. Vertrouwen, vakmanschap, training en inzet van talent om er maar een paar te noemen. Erg dankbaar voor deze inspiratiesessie.
UWV
...
Frenk heeft een geweldige bijdrage geleverd aan de EY Masterclass! Een deep dive in de principes van de Special Forces en hoe deze vertaald kunnen worden naar een corporate setting was precies waar we naar zochten voor ons programma. Hun visie op hoe je als individu of als team gewoontes kan optimaliseren voor een beter eindresultaat was verrijkend.
EY
...
Frenk geeft op een heldere wijze een bijzondere kijk in de wereld van de Special Forces en weet een goede brug te slaan naar het bedrijfsleven. Vertrouwen, het vieren van fouten, benutten van elkaars talenten en werken in kleine projectgroepen met volledige beslissingsbevoegdheid zijn insights die wij meenemen naar de praktijk. Kortom; een inspirerend verhaal! We bevelen Frenk dan ook van harte aan.
Enexis F&C - Enexis Groep
...
We ended the Summer School on a high with Frenk van Assen and Richard Bergmans from ThreeFront B.V., authors of the book Green On, who shared very insightful lessons learned on high performing teams in the Special Forces. We enjoyed drawing the parallels with agile ways of working in the corporate world. It was eye opening to see how many valuable insights can be gained when comparing ways of working and behavioral patterns in organizations with the ways of working in the Special Forces. Thank you for the inspiring afternoon!
Deloitte

Advies nodig of een spreker boeken? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact op met een van onze verbinders.