Deel dit artikel...

Boekentips voor de kerstdagen

Daniëlle van der Schoot

Daniëlle van der Schoot

...5 minuten leestijd

Boeken met verschillende kleuren

2021 is aan een eind gekomen. Afgelopen jaar heeft weer hele mooie dingen met zich mee gebracht. Zo hebben ook veel sprekers dit jaar niet stilgezeten. Er zijn namelijk veel boeken geschreven! Wij delen hierbij de boeken die het afgelopen jaar door onze sprekers zijn geschreven.

“The Guide to the Ecosystem Economy” – Rik Vera

Digital speelt een belangrijke rol bij de ontwikkelingen die onze wereld op zijn kop zetten. We zitten middenin een fase waarin de oude economie niet meer toereikend is en de nieuwe nog niet is gestart. De bedrijven die naar de buitenwereld kijken door de lens van hun huidige businessmodel lopen het gevaar dat ze niet zien hoe ze dit huidige model kunnen veranderen aan de sterk veranderende ontwikkelingen die zich daar buiten afspelen. In zijn boek vertelt Rik Vera wat bedrijven kunnen doen als ze over 5 jaar nog willen bestaan. De key volgens hem is om je huidige businessmodel om te vormen tot een slim ecosysteem.

Categorie: Business & Management, Innovatie & Trends

Bekijk het sprekersprofiel van Rik Vera hier!

“Impact” - Marian Spier

In 'Impact' kijkt Spier terug op haar zakelijk leven tot nu toe en deelt ze haar levenslessen. Van durven vragen om wat je wilt, luisteren naar je intuïtie en omgaan met vooroordelen, tot haar visie op leiderschap, rolmodellen, het ontwikkelen van levens strategieën en het vinden van balans tussen werk en privéleven. Dat zijn zaken die ze deelt in haar boek. We krijgen in dit boek ook een inkijk in haar persoonlijke leven. Hoe ervaarde ze haar jeugd in Suriname en de eerste jaren alleen in Nederland? Ook komen we erachter hoe ze zich ontwikkelde tot een succesvol sociaal ondernemer.

Categorie: Leiderschap, Business & Management

Bekijk het sprekersprofiel van Marian Spier hier!

“In 10 stappen online presenteren” – Eva Brouwer

Altijd al benieuwd geweest wat nou de ins en outs zijn van online presenteren? In haar boek legt Eva Brouwer je dit uitgebreid uit! Zeker in de afgelopen tijd is online presenteren steeds belangrijker geworden. Hoe maak je verbinding met je online publiek? En hoe zorg je ervoor dat je niet vastloopt op de techniek? In dit boek kom je achter de antwoorden op deze vragen.

Categorie: Persoonlijke Ontwikkeling, Business & Management

Bekijk het sprekersprofiel van Eva Brouwer hier!

“First Responder” – Renaldo Ishaak

In zijn boek “First Responder” krijgen we een diepere inkijk in het leven van Renaldo Ishaak als lid van de koninklijke marechaussee. Hij deelt de ingrijpende waarheid van deze functie en de dingen die hij in zijn leven heeft meegemaakt. Zoals het boek al vermeld: “De mens achter het uniform.” Dit is een boek waar je echt in wilt doorlezen.

Categorie: Persoonlijke ontwikkeling

Bekijk het sprekersprofiel van Renaldo Ishaak hier!

“When digital becomes human” – Steven van Belleghem

In zijn boek wilt Steven van Belleghem het belang van digitaal en menselijk beklemtonen. Doordat veel mensen kijken naar het digitale aspect, wordt het strategische van het menselijke contact vaak onderschat. Met zijn boek hoopt Steven dat bedrijven zullen nadenken over elk onderdeel van de klantrelatie. Moeite met het opmaken van je langetermijnstrategie? Dit boek helpt je hierbij!

Categorie: Business & Management, Sales & Klantrelaties, Communicatie & Media

Bekijk het sprekersprofiel van Steven van Belleghem hier!

“De slag om Europa” – Rob de Wijk

Naast geopolitieke en financiële crisissen, de klimaatverandering, Brexit en corona, proberen Rusland en China de EU uit elkaar te spelen. Is Europa sterk genoeg om al deze uitdagingen aan te kunnen? Op die vraag gaat Rob de Wijk diep in in het boek. Met zijn scherpe en objectieve blik weet hij het geopolitieke landschap te beschrijven en analyseren.

Categorie: Mens & Maatschappij, Wetenschap, Economie & Financiën, Bestuur, Beleid & Politiek, Duurzaamheid & Klimaat

Bekijk het sprekersprofiel van Rob de Wijk hier!

“Nu of nooit” – Kristel Groenenboom

Kan jij nog wel een motiverend verhaal gebruiken die jouw zelfvertrouwen een boost geeft? Dan heeft Kristel Groenenboom het perfecte boek voor jou! In haar boek “Nu of nooit” deelt zij haar verhaal waarin zij als 23 jarige vrouw het containerbedrijf van haar vader wilde overnemen. Ze werd door iedereen voor gek verklaard. Maar hier trok Kristel zich niets van aan. Haar boodschap: Geef nooit op. Doe alles om je droom te verwezenlijken en trek je hierbij niets aan van anderen hun mening. Dit is dan ook precies waarom ze haar boek “Nu of nooit” heeft genoemd. Kortom, een boek met een inspirerend verhaal geschreven door een vrouw die werd uitgeroepen tot onderneemster van het jaar.

Categorie: Business & Management

Bekijk het sprekersprofiel van Kristel Groenenboom hier!

“Niet het mooiste meisje van de klas” – Kim Kötter

Nog een boek wat een inspirerend verhaal verteld. Namelijk een persoonlijk verhaal van Kim Kötter. Een vrouw die vroeger op school werd gepest en zichzelf lelijk vond. Maar niet is minder waar. Toen besefte ze namelijk nog niet dat ze later werd gekozen tot Miss Universe. Een eerlijk en openhartig boek vol levenslessen over een onzeker meisje uit Twente dat transformeerde tot een zelfbewuste vrouw van de wereld.

Categorie: Persoonlijke Ontwikkeling

Bekijk het sprekersprofiel van Kim Kötter hier!

“Remote leiderschap” – Arjen Banach

Een boek wat de toekomst van ons werk schetst. Dat is “Remote leiderschap” van Arjen Banach. In deze tijden is werken op afstand steeds meer en meer de norm aan het worden. Dit boek laat duidelijk zien dat remote werken geen kwestie van technologie is, maar veel meer van cultuur en overtuiging. De technologie is immers binnen handbereik. Maar, kan de cultuur dit wel aan? Dat is de vraag die Arjen uitgebreid beantwoord in zijn boek. Zijn passie voor voor verandering en innovatie komt in dit boek wederom duidelijk naar voren!

Categorie: Business & Management, Leiderschap

Bekijk het sprekersprofiel van Arjen Banach hier!

“Als de koning je klant zou zijn” – Sydney Brouwer

“De klant is koning.” is een welbekende uitspraak binnen de verkoopindustrie. Organisaties die klantgerichter willen worden maken hier ook veel gebruik van. Maar wat als de koning opeens je klant wordt? Deze uitdaging zorgt ervoor dat elke organisatie met een andere blik naar haar eigen dienstverlening, klantbeleving en klantgerichtheid gaat kijken.

Categorie: Business & Management, Sales & Klantgerichtheid

Bekijk het sprekersprofiel van Sydney Brouwer hier!

“Work smart play smart.nl” – Hidde de Vries

De corona crisis heeft een grote impact gemaakt op ons leven. De tijd was heftig, maar bood ook veel kansen. We zullen moeten leren leven in een steeds efficiëntere tijd. Daardoor krijgen we het steeds drukker. In zijn boek “Work smart play smart.nl” laat Hidde de Vries aan de hand van inspirerende en soms aangrijpende verhalen, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en praktische voorbeelden, zien hoe je meer voor elkaar krijgt in minder tijd. Hoe je slimmer kunt werken en beter ontspannen.

Categorie: Business & Management, Impact van Corona, Maatschappij

Bekijk het sprekersprofiel van Hidde de Vries hier!

“Strategy = execution” – Jacques Pijl

Dit is een echt boek voor leiders, professionals en entrepreneurs die hun strategische uitvoering zien als hoofdtaak in plaats van strategische definitie. Jacques Pijl geeft in zijn boek “Strategy = execution” aan dat de strategische uitvoering minstens zo belangrijk is als de strategische definitie. Een strategie zonder executie is namelijk als een kip zonder kop.

Categorie: Business & Management, Strategie, Innovatie & Trends

Bekijk het sprekersprofiel van Jacques Pijl hier!

“Ontdek de groeikansen van AI” – Remy Gieling

Moeite met het inschatten van de kansen en bedreigingen voor jouw bedrijf op het gebied van AI? Met dit boek is dat een fluitje van een cent! In zijn boek vertelt Remy Gieling je van alles over wat AI is en kan. Ook leer je met dit boek hoe je uitdagingen op het gebied van AI kunt tackelen. Kortom, na het lezen van dit boek kun jij AI met succes inzetten voor jouw bedrijf.

Categorie: Business & Management, Technologie & ICT, Innovatie & Trends

Bekijk het sprekersprofiel van Remy Gieling hier!

“LEEF” - Bibian Mentel

Nadat ze de diagnose van kanker kreeg stond Bibian haar leven op zijn kop. Maar dat hield haar niet tegen om alles uit het leven te halen. Hieruit ontstond haar boek “LEEF”. Ze inspireerde vele mensen met haar verhaal. Elke dag opnieuw genieten van het leven. Dat is iets wat hoog in het vaandel stond bij Bibian Mentel. “LEEF” is een prachtig verhaal over een vrouw die nog enorm veel wilskracht in zich had en waar velen nog over na zullen praten.

Categorie: Persoonlijke Ontwikkeling, Zorg, Lifestyle & Health

Bekijk het sprekersprofiel van Bibian Mentel hier!

Heb jij een van deze boeken al bemachtigd? Ze zijn te bestellen via de sprekersprofielen van de sprekers zelf. Graag een spreker uit deze lijst boeken voor jouw evenement? Neem dan contact met ons op via info@sprekershuys.nl of bel naar 030-3040025.

Terug naar overzicht

Laatst gewijzigd 15 mei, 11:51
Deel dit artikel...